Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2022 | Επικοινωνία

Κορωνοϊός: Στην εντατική βρίσκεται 12χρονος με επιπλοκές

Τι ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου

Κορωνοϊός: Στην εντατική βρίσκεται 12χρονος με επιπλοκές
Ενημέρωση 25.08.2021 13:06
Από Ίρις Βίλα

Στην εντατική νοσηλεύεται ένα 12χρονο παιδί με κορωνοϊό ύστερα από επιπλοκές που είχε με την υγεία του σύμφωνα με τον πρόεδρο Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάχτυλος. Ο πρόεδρος πλέον κρούει τον κώδικα του κινδύνου και σε νεαρές ηλικίες καθώς μέσα σε μια εβδομάδα έξι ένθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους από 18 έως και 39 χρόνων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος μίλησε και στο Open και επεσήμανε πως εάν όλοι ήταν εμβολιασμένοι, οι εισαγωγές στην εντατική θα ήταν πολύ λιγότερες, γύρω στους 10 με 20 ανθρώπους. “Έχουμε δύο πληθυσμούς ενηλίκων στη χώρα μας, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, αν ήταν όλοι εμβολιασμένοι, στις εντατικές θα είχαμε μόνον 10 με 20 ανθρώπους. Άρα δεν θα αποτελούσε θέμα επικαιρότητας.

Κορωνοϊός

Οι αριθμοί αργά αλλά σταθερά αυξάνονται” ανέφερε χαρακτηριστικά. Επιπλέον τόνισε πως αν δεν εμβολιαστεί ένα μεγάλο τμήμα του παγκόσμιου πληθυσμού, τότε υπάρχει ο κίνδυνος των νέων μεταλλάξεων.

Αλλάζουν από 13 Σεπτεμβρίου τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προέβη σε νέες ανακοινώσεις για τα μέτρα της δημόσιας υγείας που αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους πολίτες στην Ελλάδα αλλά και τι πρόκειται να ισχύσει από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μιλάμε για μία πανδημία των ανεμβολίαστων» τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και στην συνέχεια ανέφερε: «Πάνω από το 90% των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι», φράση που επανέλαβε δύο φορές.

«Επιστρέφοντας από τις διακοπές οι Έλληνες κλείνουν εμβολιασμούς» είπε ο Βασίλης Κικίλιας διευκρινίζοντας ότι χρειαζόμαστε περίπου ένα εκατομμύριο εμβολιασμούς ακόμη για να φτάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμών άλλων ευρωπαϊκών χωρών όπως η Πορτογαλία.».

Από την άλλη σάλος έχει προκληθεί με τις δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά, ο οποίος είχε αναφέρει χαρακτηριστικά πως δεν έχει εμβολιαστεί ακόμη καθώς δεν έχει γίνει αναγκαίο προς το παρόν.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν

  • Αναστολή εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν πιστοποιητικό νόσησης. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός αφορά και ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας εξηγώντας ότι θα επιβάλλονται πρόστιμα και κυρώσεις για όσους δεν ευθυγραμμιστούν
  • Από τις 13/9 οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πρέπει να κάνουν ένα εργαστηριακό τεστ κάθε εβδομάδα - Στα 10 ευρώ το κόστος
  • Υποχρεωτικά δύο τεστ την εβδομάδα για ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς, από 13 Σεπτεμβρίου. Δωρεάν τεστ θα δίδονται μόνο σε μαθητές. Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί και ακαδημαϊκοί, οι εργαζόμενοι σε τουρισμό, εστίαση, τηλεοπτικές, κινηματογραφικές, θεατρικές, μουσικές και χορευτικές παραγωγές θα κάνουν δύο τεστ την εβδομάδα
  • Οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορούν να προσέρχονται σε δημόσιες δομές για να πραγματοποιούν δωρεάν τεστ Covid πριν ταξιδέψουν
  • Σε όλους τους υπόλοιπους κλειστούς χώρους εργασίας ο εργοδότης βάσει νόμου έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποιοι από τους εργαζόμενους είναι εμβολιασμένοι
  • Χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνάθροιση
  • Στις ανακοινώσεις, οι οποίες πραγματοποιούνται από το υπουργείο Υγείας, συμμετέχει και η Διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας Καθηγήτρια, Αναστασία Κοτανίδου.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Εμβόλιο Pfizer: Ο FDA έδωσε την πλήρη έγκρισή του

Εμβολιάστηκε ο 13χρονος γιος του Γιώργου Τσαλίκη

Share