Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023 | Επικοινωνία

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα

Τι συμβαίνει

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα
Ενημέρωση 25.05.2022 14:47
Από Youweekly Team

Συναγερμός έχει σημάνει στην Ελλάδα με τα δυο κρούσματα λέπρας, με το δεύτερο να έχει εντοπιστεί στο νοσοκομείο του Ρίο. Σαν να μην έφτανε ο κορωνοϊός και η Ευλογιά των πιθήκων, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτό...

Ο ΕΟΔΥ έβγαλε σχετική ανακοίνωση, αναφέροντας πως «η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και θεραπεύεται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα

Η νόσος του Hansen ή αλλιώς λέπρα, είναι λοιμώδης νόσος που οφείλεται στο βακτηρίδιο Mycobacterium Leprae. Πρόκειται για μια βραδέως εξελισσόμενη νόσο η οποία μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο δέρμα, στους οφθαλμούς και στο νευρικό ιστό. Παρά την κακή της φήμη πρόκειται για μια ιάσιμη νόσο, η οποία αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά, ειδικά στην έναρξη εμφάνισης συμπτωμάτων. Για τον λόγο αυτό καθίσταται πολύ σημαντική η έγκαιρη ανίχνευση των συμπτωμάτων και η έναρξη αγωγής.

Η νόσος δεν είναι πολύ μεταδοτική και ασθενείς, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει αγωγή, είναι σε θέση να συνεχίσουν κανονικά τις δραστηριότητες τους. Αυτή τη στιγμή στη χώρα νοσηλεύεται μια ασθενής 65 ετών με την νόσο αυτή, σε καλή κατάσταση και διεξάγεται ενεργητική επιτήρηση των επαφών της για εμφάνιση συμπτωμάτων. Στο παρελθόν έχουν εμφανιστεί παρόμοια περιστατικά στη χώρα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς.

ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το κρούσμα λέπρας στην Ελλάδα

Το πρώτο κρούσμα που βρέθηκε στην Αθήνα

Σύμφωνα, με τον καθηγητή Μικροβιολογίας του νοσοκομείου, Σπυρίδωνα Πουρνάρα, ο οποίος μίλησε το πρωί της Κυριακής στο Open TV πρόκειται για άτομο που «είναι από την Πελοπόννησο». «Είχαμε βρει και πρόπερσι τέτοιο κρούσμα. Είμαστε σε επαγρύπνηση για να μην διασπαρούν», ανέφερε ακόμη ο κ. Πουρνάρας.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Στυλίδα: Κατηγορείται για λαθρεμπόριο ο 58χρονος τραγουδιστής

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Γράφει ημερολόγιο μέσα από τη φυλακή - Για ποιο λόγο;

TAGS
Share