Πάτρα: «Τα ευρήματα μιλάνε από...» - Το πρώτο σχόλιο του Γρηγόρη Λέων μετά τον πόρισμα για τους θανάτους Μαλένα και Ίριδα

«Έλεγαν μερικοί συνάδελφοι ότι...»

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Τα ευρήματα μιλάνε από...» - Το πρώτο σχόλιο του Γρηγόρη Λέων μετά τον πόρισμα για τους θανάτους Μαλένα και Ίριδα

Σαν βόμβα μεγατόνων έσκασε το πρωί της Δευτέρας 20/6 η είδηση πως σύμφωνα με το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη και Καλόγρια ο θάνατος της Μαλένας και της Ίριδας οφείλεται σε ασφυξία. Με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ένας νέος γύρος καταθέσεων των συγγενών της οικογένειας.

Φυσικά όλες αυτές τις εξελίξεις σχολίασε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, που βρέθηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας καλεσμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Ο Γρηγόρης Λέων σχολιάζει το πόρισμα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

«Οι δυο πραγματογνώμονες πήραν όλα τα ευρήματα και τα επιβεβαίωσαν. Το σύνολο των ευρημάτων είναι αδιαμφισβήτητο. Έχει τελειώσει αυτό το έργο, τοξική ουσία στη Μαλένα δεν υπήρχε και δεν υπάρχει ούτε και τώρα. Στο σύνολό τους τα ευρήματα μιλάνε από μόνα τους.

Έβλεπα και άκουγα και συναδέλφους μου, δυστυχώς, να δίνουν απίστευτες εξηγήσεις. Άκουσα από κάποιον συνάδελφο "μα αυτό που λέει ο Λέων υπάρχει μόνο σε ένα βιβλίο". Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτός που το είπε θα πρέπει να ξαναψάχνει στα όλα βιβλία ιατροδικαστικής στα ελληνική που δεν είναι και πολλά, είναι μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής.

Η Ζήνα Κουτσελίνη μιλά ανοιχτά για την υπόθεση της Πάτρας

Το μεσημέρι της Κυριακής 19/6 στην εκπομπή της Καλύτερα δε γίνεται, φιλοξενήθηκε η Ζήνα Κουτσελίνη, μια εκ των δημοσιογράφων που έχουν ασχοληθεί στο έπακρο με την υπόθεση της Πάτρας όλο αυτό το διάστημα. Η δημοσιογράφος λοιπόν μετά την αποκάλυψη της για τον καυγά Καλλιακμάνη και Κουσουλού, αναφέρθηκε στην πολύκροτη υπόθεση.

«Αυτά τα 6-7 χρόνια τη γνωρίζαμε την υπόθεση. Την γνωρίζαμε από τον θάνατο του 3ου παιδιού. Όταν πέθανε και το 2ο παιδί με πήρε ένας φίλος, ιατροδικαστής και μου λέει “Ζήνα από εδώ και πέρα ξεκινάει Γολγοθάς. Ο 3ος θάνατος κάτι κρύβει. Στα δύο πρώτα παιδιά δεν μπορούσαμε να το αποδείξουμε”.

Εμείς τρέξαμε πολύ γρήγορα, πήραμε τη δικογραφία της Μαλένας, μετά βρήκαμε της Ίριδας και πήγαμε να γυρίσουμε ανάποδα τις αλήθειες. Φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρη ασφυξία και έτσι θα δοθεί ένα τέλος που θα συνδέονται και τα τρία παιδιά. Θα είναι δύσκολο να αποδειχθεί στα δικαστήρια τι συνέβη με τα παιδιά στην Πάτρα», είπε χωρίς να αναλύσει περισσότερο...