Παρασκευή, 03 Φεβρουαρίου 2023 | Επικοινωνία

Fuel pass 2: Αναλυτικά τα βήματα για την αίτηση του επιδόματος βενζίνη

Το ποσό που δικαιούστε

Fuel pass 2: Αναλυτικά τα βήματα για την αίτηση του επιδόματος βενζίνη
Ενημέρωση 27.07.2022 10:33
Από Ίρις Βίλα

Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για το Fuel Pass 2 καθώς έχει γίνει γνωστό πως θα έχουν πρόσβαση προκειμένου να εισπράξουν την οικονομική ενίσχυση στην αρχή του Αυγούστου, ενώ με τη χρήση της ψηφιακής κάρτας θα έχουν μπόνους 15 ευρώ. (Δείτε επίσης εδώ τί θα γίνει για το νέο Pass των 150 ευρώ).

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα βενζίνης;

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών), φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2021 έως 30.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού (σύζυγος/μέλος συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενα τέκνα) και έως 45.000 ευρώ.

Εξωτερική φωτογραφία: (EUROKINISSI)

Πώς κάνω την αίτηση;

Η διαδικασία για την αίτηση του Fuel Pass 2 είναι η ίδια με την προηγούμενη φορά. Θα πρέπει να μπείτε στο vouchers.gov.gr, να επιλέξετε το Fuel Pass 2 και να μπείτε στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια θα πατήσετε είσοδος και θα βάλετε τους προσωπικούς σας κωδικούς Taxisnet.

Ο αιτών συμπληρώνει και επικαιροποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας του και, ειδικότερα, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου. Εφόσον επιλεγεί ως μέθοδος χορήγησης η «Κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό», απαιτείται και η συμπλήρωση του IBAN του προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού που ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Τα ποσά

  • Ι.Χ. σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα.
  • Ι.Χ. σε νησιωτική περιοχή: 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Χαλκιδική: Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος στα Μουδανιά

Πανελλήνιες 2022: Μέχρι την Παρασκευή 29/7 ανακοινώνονται οι βάσεις

Share