Σημαντική ανακοίνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Δείτε αναλυτικά

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Σημαντική ανακοίνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη - Βροχές και καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Μπορεί η χώρα να έχει βράσει λόγω των υψηλών θερμοκρασιών ωστόσο όλα αυτά ξεχάστε τα μιας και πρόκειται να έρθουν βροχές και καταιγίσες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σύμφωνα λοιπόν με την πρόγνωση του γνωστού μετεωρολόγου, Κλέαρχου Μαρουσάκη έχει ξεκινήσει ήδη αυτή η αστάθεια από τα βορειοδυτικά γεωγραφικά διαμερίσματα προς την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καθώς θα απομακρυνθεί αυτό το σύστημα κακοκαιρίας, θα δώσει άλλη μία ευκαιρία στις υψηλές πιέσεις από την κεντρική Ευρώπη να εξαπλωθούν και προς την περιοχή μας και σε συνδυασμό με τις χαμηλές πιέσεις προς τα νότια - νοτιοανατολικά τμήματα θα ενισχύσουν σημαντικά τους βοριάδες.

Πρόγνωση καιρού

Παράλληλα, τα μελτέμια θα κυριαρχήσουν και τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος. Στα ανατολικά και βόρεια η θερμοκρασία θα αγγίζει τους 34 με 36 βαθμούς Κελσίου ενώ περισσότερη ζέστη αναμένεται στα δυτικά ηπειρωτικά αλλά και το νοτιοανατολικό Αιγαίο όπου ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Εξωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ//EUROKINISSI)

Εσωτερική φωτογραφία: (ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ//EUROKINISSI)

Αναλυτικά η πρόγνωση καιρού για αύριο 29/7

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν κατά τόπους νεφώσεις και στα κεντρικά και βόρεια ορεινά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα ορεινά της Μακεδονίας μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και τα βόρεια.

Στα βόρεια ηπειρωτικά και στις περισσότερες νησιωτικές περιοχές προβλέπεται να φτάσει μέχρι τους 34 με 36 βαθμούς. Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς και τοπικά σε πεδινές περιοχές της Πελοποννήσου και της δυτικής Στερεάς τους 39 βαθμούς Κελσίου.