Πάτρα: Έφτασε στον ανακριτή η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα

Βίντεο από την άφιξη της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: Έφτασε στον ανακριτή η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρα

Την πόρτα του ανακριτή πέρασε πριν από λίγα λεπτά, η αδερφή της Ρούλας Πισπιριγκου, Δήμητρα. Όταν ωστόσο οι κάμερες την πλησίασαν δεν θέλησε να κάνει καμία σχετική δήλωση για την υπόθεση της Πάτρας που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο (δείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Πρωινό, που βρισκόταν στο σημείο, ο λόγος που η Δήμητρα Πισπιρίγκου κλήθηκε από τον ανακριτή για να καταθέσει, ήταν για τις υποθέσεις θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας.

Η άφιξη της Δήμητρας Πισπιρίγκου στον ανακριτή

«Κόλαφος» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου το βούλευμα για την απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τη Ρούλα Πισπιρίγκου έγινε γνωστό πριν λίγο, με το οποίο η κατηγορούμενη παραπέμπεται ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Αθηνών για να δικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, αλλά και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας που φέρεται να προηγήθηκε λίγους μήνες νωρίτερα και πάλι σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της.

Να σημειώσουμε, ωστόσο, πως η υπόθεση των θανάτων των άλλων δύο κοριτσιών της κατηγορουμένης, Μαλένας και Ιριδας, για τους οποίους της έχει ασκηθεί επίσης ποινική δίωξη, βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της ανάκρισης.

Οι τρεις δικαστές (Γεώργιος Κασίμης, Χαράλαμπος Γεωργακόπουλος και Θεοδώρα Τραϊανίδου) στο βούλευμα κάνουν λόγο για ισχυρές ενδείξεις ενοχής της κατηγορουμένης, επικαλούμενοι τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία, δηλαδή τα έγγραφα, τις ιατροδικαστικές εκθέσεις και τις μαρτυρικές καταθέσεις.

Μάλιστα, για το λόγο αυτό, αποφασίζουν την παραμονή της στη φυλακή για ακόμη 6 μήνες, παρατείνοντας την προσωρινή της κράτηση, θεωρώντας πως η κατηγορούμενη είναι ύποπτη τέλεσης νέων αδικημάτων, ακόμη και κατά προσώπων που βρίσκονται στο συγγενικό της περιβάλλον, αφού διώκεται ποινικά για το ότι δεν δίστασε να σκοτώσει το ίδιο της το παιδί.

Οσον αφορά τα κίνητρα που φέρονται να οδήγησαν την κατηγορούμενη στο αποτρόπαιο έγκλημα, οι δικαστές κρίνουν πως αυτά ανάγονται στην εμμονή της με τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, καθώς όλα τα περιστατικά συνέβαιναν όταν το ζευγάρι είχε κακές σχέσεις, με την Ρ. Πισπιρίγκου να φέρεται να οδηγήθηκε στο εξωφρενικό σχέδιο, να προσπαθεί να πληγώσει το σύντροφό της, θανατώνοντας τα παιδιά της…Πράξεις, οι οποίες κατά τους δικαστές αποδίδονται στην προσωπικότητά της, για την οποία καταγράφουν μία θρασύτατη αντικοινωνική και ναρκισσιστική συμπεριφορά, συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η ειδική πραγματογνώμονας που είχε οριστεί κατά την ανάκριση, για να εξετάσει την κατηγορουμένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κάνουν λόγο για «δυσμενή και παθογενή χαρακτηριστικά της προσωπικότητας και της ιδιοσυγκρασίας της, που αποκρυσταλλώνονται, κυρίως, σε ιδέες μεγαλείου συνδεόμενες με τη δημοσιότητα/διασημότητα, αλλά μη έχουσες έρεισμα στην πραγματικότητα, στον ενστερνισμό της αντίληψης πως μπορεί κανείς να αποκτήσει δημοσιότητα/διασημότητα μέσα από παραβατικές πράξεις, στη διαρκή διαπραγμάτευση μεταξύ αλήθειας και ψέματος, πραγματικού και μη πραγματικού, σε αποστέρηση κάθε γνησίου συναισθήματος, σε επικέντρωση (κατά προεξάρχοντα ρόλο) σκέψεων γύρω από τον ήδη εν διαστάσει σύζυγό της και υποστηρίζοντα την κατηγορία, με ενδιάθετη έκφραση κτητικότητας επ’ αυτού, στη διακατοχή της από την ιδέα/φόβο της εγκατάλειψης, στην απόδοση μεγάλης σημασίας στο να βρίσκεται κανείς στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μέσω της διασημότητας που προσφέρει η δημοσιότητα, στην αντίληψη των παιδιών της ως μιας ναρκισσιστικής προέκτασης του εαυτού της και σε προσέγγιση εξιδανίκευσης του θανάτου, καταδεικνύεται, κατά την κρίση του παρόντος Συμβουλίου, θρασύτητα, έντονη αντικοινωνικότητα, αδιαφορία για την ανθρώπινη ζωή, ταπεινά ελατήρια και ιδιαίτερη επικινδυνότητα της κατηγορούμενης».

Για τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, οι δικαστές υιοθετούν πλήρως τα όσα αναφέρει ο εισαγγελέας Γ. Νούλης στην πρότασή του, περί χορήγησης κεταμίνης στις 29 Ιανουαρίου 2022, μέσα στο νοσοκομείο Παίδων που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, σε χρόνο που ήταν μόνο η μητέρα του στο δωμάτιο.Ωστόσο, στα συμπεράσματα των δικαστών υπάρχει και μία σημαντική ανατροπή σε σχέση με την εισαγγελική πρόταση, αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας τον Απρίλιο του 2021, με τους δικαστές, αξιολογώντας τις καταθέσεις γιατρών και ειδικών, να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι αυτή έγινε όχι με ασφυξία, αλλά και πάλι με τη χορήγηση κεταμίνης, χωρίς ωστόσο να το καταφέρει λόγω της άμεσης επέμβασης των γιατρών.

Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, πως ο αποκλεισμός της μύτης και του στόματος δεν είναι πρόσφορος τρόπος ώστε να προκληθεί ανακοπή, σημειώνοντας πως η κατηγορούμενη χορήγησε πιθανότατα την ίδια φαρμακευτική ουσία, η οποία είναι ικανή να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς.