Αδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Ελπίζουμε να λάμψει η δικαιοσύνη»

Το μήνυμα του πριν την απολογία του σκηνοθέτη

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Αδερφός Δημήτρη Λιγνάδη: «Ελπίζουμε να λάμψει η δικαιοσύνη»

Ο Γιάννης Λιγνάδης, αδερφός του Δημήτρη Λιγνάδη, σε δηλώσεις που έκανε το μεσημέρι της Πέμπτης στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, εξήγησε πως αυτό που επιθυμεί αυτός και η οικογένειά του είναι να λάμψει η δικαιοσύνη.

Ο γνωστός σκηνοθέτης είναι έτοιμος να κάνει την απολογία του ενώ σύμφωνα με τον δικηγόρο του, αναμένεται να καταθέσει πως τις ημερομηνίες για τις οποίες κατηγορείται για βιασμό, βρισκόταν σε διακοπές στην Ιθάκη.

Οι δηλώσεις του αδερφού του Δημήτρη Λιγνάδη

«Περνάμε μια περιπέτεια, κάποια στιγμή θα κοπάσει όλο αυτό που ζούμε, σήμερα απολογείται ο αδελφός μου, το μόνο που θέλουμε και ελπίζουμε είναι να λάμψει η Δικαιοσύνη», είπε ο Γιάννης Λιγνάδης στη λιτή δήλωσή του.

Δημήτρης Λιγνάδης: Πληροφορίες τον θέλουν αισιόδοξο και πεπεισμένο πως έχει βγει από τη δύσκολη φάση

Σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης θα απολογηθεί στην εισαγγελέα και στην πορεία θα αποφασιστεί αν προφυλακιστεί ή όχι, Στο Πρωινό, ο Τάσος Τεργιάκης έδωσε πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης το βράδυ της Τετάρτης ήταν ιδιαίτερα ανήσυχος, αλλά και αισιόδοξος, όπως αποκάλυψε ο Τάσος Τεργιάκης στο «Πρωινό».

«Έμαθα από ανθρώπους της αστυνομίας ότι το βράδυ κύλησε δύσκολα για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Είχε λίγες ώρες ύπνου. Ήταν διαρκώς σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του. Μου μετέφεραν από τη ΓΑΔΑ πως ήταν λίγο πιο αισιόδοξος χθες. Ότι φαίνεται να έχει πειστεί πως θα βγει από τη δύσκολη κατάσταση» είπε ο Τάσος Τεργιάκης στο «Πρωινό».

λιγναδης απολογια

Η καταγγελία του Αιγύπτιου που ανέφερε και ο Αλέξης Κούγιας στις δηλώσεις που παραχώρησε το πρωί της Τετάρτης αφορούν περιστατικό βιασμού από τον Δημήτρη Λιγνάδη, όταν το παιδί ήταν μόλις 17 ετών.

Ο ίδιος, ο οποίος ζει χρόνια στην Ελλάδα, ανέφερε πως οι δυο τους βρισκόντουσαν σε ένα ξενοδοχείο στην Επίδαυρο και ο σκηνοθέτης ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι φορώντας μόνο ένα σορτσάκι και το εσώρουχό του.

Ο άνδρας αυτός φέρεται να περιγράφει: «Εκείνος ξαφνικά με ακινητοποίησε. Με τα χέρια του κρατούσε δυνατά τα πόδια μου, ήταν χειροδύναμος. Δεν μπορούσα να αντιδράσω, ούτε να αντισταθώ και με κακοποίησε».

Επιπρόσθετα σε άλλη σημαντική μαρτυρία μουσικοσυνθέτη, αναφέρεται κατά πληροφορίες πως ο Δημήτρης Λιγνάδης διατηρούσε εξωσχολικές σχέσεις με ανήλικα σε σχολείο όπου δίδασκε.