Με φόρμα και αθλητικά στο Άμστερνταμ ο Άγγελος Λάτσιος

Ο γιος της Ελένης Μενεγάκη όπως δεν τον έχετε ξαναδεί

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Με φόρμα και αθλητικά στο Άμστερνταμ ο Άγγελος Λάτσιος

Ο Άγγελος Λάτσιος αποφάσισε να φύγει για μερικές μέρες από την Ελλάδα και να απολαύσει μαζί με τους φίλους του, ένα ταξίδι στο Άμστερνταμ. Μάλιστα, πριν από λίγο με μία ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους ένα στιγμιότυπο από τις βόλτες του στο κέντρο της πόλης.

Το ταξίδι αυτό, το πραγματοποίησε ο Άγγελος Λάτσιος μαζί με τον γιο της Μαρίας Μπακοδήμου, Άρη Αργυρόπουλο ο οποίος έχει φύγει στο εξωτερικό για σπουδές.

Φορώντας μία μωβ φόρμα και ασορτί φούτερ, ο Άγγελος Λάτσιος περιηγήθηκε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας και όπως μπορείτε να φανταστείτε, τα likes και τα σχόλια, έπεσαν «βροχή».

Η ανάρτηση του Άγγελου Λάτσιου από το Άμστερνταμ

Άγριο ξέσπασμα από τον Άγγελο Λάτσιο

Ο Άγγελος Λάτσιος είναι αρκετά ενεργός μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Μάλιστα, στον ίδιο αρέσει αρκετά να δημοσιεύει διάφορες προσωπικές φωτογραφίες από την καθημερινότητά του καθώς έχει αρκετούς followers.

Αυτή τη φορά επέλεξε να ενημερώσει αλλά και να αφήσει το δικό του σχόλιο σχετικά με τα 1.428 δελφίνια τα οποία σκοτώθηκαν «για το έθιμο» στα Νησια Φερόε. Πιο συγκεκριμένα, η φετινή μαζική σφαγή είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί ποτέ με συνέπεια να προκαλέσει τις αντιδράσεις οργανώσεων και ακτιβιστών.

Μάλιστα, η περιβαλλοντική φιλανθρωπική οργάνωση «Sea Shepherd» ανέφερε πως οι σφαγές αυτές έχουν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων των 8.000 φαλαινών και δελφινιών την τελευταία δεκαετία.

Έτσι, ο Άγγελος Λάτσιος θέλησε να τοποθετηθεί καθώς δημοσίευσε τρεις φωτογραφίες μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό όπου στην μια αναφέρει χαρακτηριστικά στην λεζάντα της φωτογραφίας «Ντρέπομαι για το είδος μας».

Η ανάρτηση του Λάτσιου

Τι είναι το έθιμο «Grindadráp»

  • Το «Grindadráp», αποτελεί ένα κυνήγι θαλάσσιων θηλαστικών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στα νησιά αυτά. Είναι ένα μη εμπορικό κυνήγι, καθώς το κρέας δεν εξάγεται, αλλά φυλάσσεται και διανέμεται στην κοινότητα ως δωρεάν τροφή.
  • Ιστορικά, αυτό ήταν μια σημαντική οικονομική ανακούφιση για τα Φερόε, τα οποία βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις διεθνείς εισαγωγές λόγω της απομακρυσμένης θέσης τους. Υποστηρίζεται, πως τα ζώα σκοτώνονται με ανώδυνο τρόπο.
  • Σύμφωνα με πληροφορίες, το έθιμο είναι τόσο βαθιά ριζωμένο στην κοινωνία, που τα σχολεία εκπαιδεύουν τα παιδιά στην εν λόγω διαδικασία. Μάλιστα, τα παιδιά μπορούν να φύσουν δικαιολογημένα από το σχολείο όταν πραγματοποιείται το «Grindadráp», ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες μπορούν να εγκαταλείψουν τον χώρο εργασίας τους για να συμμετάσχουν.
  • Ειδικά για φέτος, ο αριθμός των ζώων που θανατώθηκαν είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν που «χρειάζεται» για να τραφεί η κοινότητα. Αυτό σημαίνει ότι πλήθος θηλαστικών οδηγήθηκε στη σφαγή χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, αφού απλώς θα πεταχτούν...