Κακή φάρσα ή ένας πραγματικός εφιάλτης; Η ανάρτηση του Έλον Μασκ που εγείρει ερωτηματικά

Τι συνέβη;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κακή φάρσα ή ένας πραγματικός εφιάλτης; Η ανάρτηση του Έλον Μασκ που εγείρει ερωτηματικά

Σε μία... αινιγματική ανάρτηση στο Twitter, το οποίο εξαγόρασε πριν λίγες μέρες, προχώρησε τα ξημερώματα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ. (Δείτε εδώ όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τον Έλον Μασκ) «Αν πεθάνω μυστηριωδώς, χάρηκα που σας γνώρισα», έγραψε ο Μασκ προκαλώντας για ακόμη μία φόρα αναστάτωση στα social media.

Κακή φάρσα ή ένας πραγματικός εφιάλτης; Η ανάρτηση του Έλον Μασκ

Η ανάρτηση αυτή του Μασκ έγινε viral, καθώς μέσα σε μόλις τρεις ώρες κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 550.000 likes και περισσότερα από 61.000 retweets.

Στο tweet αντέδρασε η μητέρα του επιχειρηματία, Μάγιε Μασκ, λέγοντας αυστηρά: «Αυτό δεν είναι αστείο». Ο ίδιος απάντησε: «Συγγνώμη, θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ να παραμείνω ζωντανός».

Τον... γρίφο πίσω από την ανάρτηση του Αμερικανού μεγιστάνα προσπάθησαν πολλοί να αποκρυπτογραφήσουν, όπως αναφέρει και το protothema.gr

Ο δισεκατομμυριούχος έχει ισχυριστεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι έχει απειληθεί από τη Ρωσία επειδή παρέχει υπηρεσίες διαδικτύου στην Ουκρανία. Κάποιοι, λοιπόν, έσπευσαν να συνδέσουν το γεγονός αυτό με την ανάρτησή του.

Την ερμηνεία αυτή ενισχύουν δύο ξεχωριστές αναρτήσεις του ίδιου του Μασκ. Στην πρώτη κάνει αναφορά σε κείμενο -στα ρωσικά- που εστάλη «στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης» και στη δεύτερη -στα αγγλικά- διαβάζουμε πως γίνεται, πράγματι αναφορά στο δίκτυο Starlink.

«Ο Έλον Μασκ, επομένως, έχει αναμειχθεί στην τροφοδοσία των φασιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία με στρατιωτικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών. Και γι' αυτό, Έλον, θα θεωρηθείς υπεύθυνος ως ενήλικας, ασχέτως πόσο κάνεις τον χαζό» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο. Και ο Μασκ σχολιάζει: «Η λέξη ναζί δεν σημαίνει αυτό που φαίνεται να νομίζει ότι σημαίνει».

Ο Μασκ έχει προσφέρει στην ουκρανική κυβέρνηση εξοπλισμό πρόσβασης στο δορυφορικό δίκτυο Starlink της διαστημικής του εταιρείας, της SpaceX. Οι δορυφόροι παρέχουν από την αρχή του πολέμου πρόσβαση στο Internet τόσο στους κατοίκους όσο και τον στρατό της Ουκρανίας και θεωρείται μάλιστα ότι έχει συμβάλει αποφασιστικά στην άμυνα της χώρας απέναντι στον ρωσικό στρατό.

Αυτό ωστόσο δεν είναι κάτι καινούργιο για τον πλουσιότερο «αστειάτορα» του διαδικτύου στον κόσμο, ο οποίος φαίνεται να προκαλεί συχνά αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το περασμένο Φεβρουάριο δημοσίευσε ένα tweet που συνέκρινε τον ηγέτη των Ναζί, Αδόλφο Χίτλερ, με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Το tweet του Μασκ ήταν προφανώς μέρος της συνεχιζόμενης προσπάθειάς του να υποστηρίξει τους Καναδούς οδηγούς φορτηγών που είχαν αποκλείσει την Οττάβα, την πρωτεύουσα του κράτους, για να διαμαρτυρηθούν για την εντολή της καναδικής κυβέρνησης για το εμβόλιο COVID-19 για τους διασυνοριακούς οδηγούς.

Αν και ο Μασκ τελικά διέγραψε το tweet, τα screenshot της δημοσίευσης έμεινε.