Στο νοσοκομείο Ελληνίδα παρουσιάστρια - Σε άσχημη κατάσταση μετά τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του Covid

Θα κινηθεί νομικά!

Ελένη Μήτση
Youweekly Editor
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Espresso
ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Espresso

Δύσκολες ώρες και μάλιστα νοσηλευόμενη σε νοσοκομείο βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες το μοντέλο και παρουσιάστρια Χαρά Τρυφερή, η οποία δημοσίευσε στο προφίλ της στο Facebook τις παρενέργειες του εμβολίου κατά του covid-19.

Και άλλο δημόσιο πρόσωπο είχε μοιραστεί παρόμοια δυσκολία, αλλά η Χαρά μέσα από επιπλέον υλικό που δημοσίευσε τη Δευτέρα 5/9 η Espresso είναι πολύ χειρότερα. Η δεύτερη δόση, όπως τονίζει την ισοπέδωσε με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε καροτσάκι με ορούς και μάλιστα να θέλει να κινηθεί νομικά κατά της εταιρείας Pfizer.

Σε άσχημη κατάσταση η Χαρά Τρυφερή μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του Covid-19

«Καθόμουν με πόνους αφόρητους εχθές στο σπίτι μου οι σπασμοί να με χτυπάνε σε όλο το σώμα κ το κεφάλι.. Ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά .στράβωσε το στόμα με σπασμούς στο πρόσωπο.

Το οξυγόνο μου έπεφτε το αποτέλεσμα στο νοσοκομείο. (νοσηλεία) γλίτωσα το εγκεφαλικό στο τσακ. Τώρα συνήλθα λίγο. Από την στεναχώρια που με δέρνει όλο αυτώ τον καιρώ.. Κωλό εμβόλιο με κατέστρεψες».

Χαρά Τρυφερή νοσοκομείο
Πηγή εσωτερικής φωτογραφίας: Espresso

Βίντεο: Facebook - Χαρά Τρυφερή

Εμβόλια κορωνοϊού και γρίπης: Μπορούν να γίνουν μαζί;

Όταν τα εμβόλια για τον κορωνοϊό ξεκίνησαν να διανέμονται στις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της χώρας συνέστησαν προληπτικά τη χρονική απόσταση 14 ημερών μεταξύ της χορήγησης των εν λόγω εμβολίων και άλλων μέσων ανοσοποίησης. Ο οργανισμός, ωστόσο, επανεξέτασε τις οδηγίες του, υποστηρίζοντας ότι αυτή η αναμονή είναι περιττή.

Τόσο το CDC όσο και άλλες υγειονομικές αρχές ανά τον κόσμο αναφέρονται στις εμπειρίες του παρελθόντος, δείχνοντας ότι τα εμβόλια λειτουργούν όπως πρέπει και ότι οι τυχόν παρενέργειες είναι παρόμοιες είτε τα εμβόλια χορηγούνται ξεχωριστά είτε κατά την ίδια επίσκεψη στον γιατρό.

«Υπάρχει εκτενές ιστορικό εμβολιασμού των παιδιών με πολλαπλά σκευάσματα ταυτόχρονα», επισημαίνει ο ειδικός στον ιό της γρίπης, Richard Webby από το Ερευνητικό Παιδιατρικό Νοσοκομείο St. Jude.

Τις ίδιες οδηγίες, άλλωστε, έδωσε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, κυρία Μαρία Θεοδωρίδου όταν αναφέρθηκε στον εμβολιασμό κατά της γρίπης, η συνταγογράφηση για τον οποίο έχει ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου. Όπως τόνισε, «το αντιγριπικό εμβόλιο είναι επιβεβλημένο για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που κάθε χρόνο εμβολιάζονται για τη γρίπη». Η κυρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε ότι δεν απαιτείται χρονική απόσταση μεταξύ του εμβολίου του κορωνοϊού, της γρίπης ή οποιοδήποτε άλλου εμβολίου όπως αυτό του πνευμονιόκοκκου, καθώς «δεν υπάρχει βιολογικός μηχανισμός αλληλεπίδρασης που να απαγορεύει την παράλληλη χορήγηση αυτών των εμβολίων».

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η διενέργεια όλων των απαραίτητων εμβολιασμών θα είναι ιδιαίτερα σημαντική φέτος, καθώς η περσινή περίοδος της γρίπης ήταν εξαιρετικά ήπια λόγω της χρήσης μάσκας και της παραμονής των ανθρώπων στο σπίτι. Φέτος, όμως, είναι ασαφές το πόσο έντονη θα είναι η εποχική γρίπη, τη στιγμή που οι περισσότερες δραστηριότητες επανέρχονται σταδιακά στην κανονική τους λειτουργία.

«Η ανησυχία έγκειται στο γεγονός ότι αν κυκλοφορούν και οι δύο ιοί ταυτόχρονα, θα έχουμε ένα είδος διπλής επιδημίας, που θα επιφέρει ακόμα περισσότερη πίεση στα ήδη καταπονημένα συστήματα υγείας», τονίζει η Δρ. Webby.

Το CDC συστήνει τον εμβολιασμό κατά της γρίπης για όλους τους ανθρώπους και τα βρέφη άνω των έξι μηνών και υποστηρίζει ότι ιδανικό θα είναι να εμβολιαστούν όλοι έως το τέλος Οκτωβρίου, καθώς το σκεύασμα χρειάζεται 10-14 ημέρες για να προσφέρει το μέγιστο των επιδράσεων. Επομένως, αν κάποιος περιμένει μέχρι την έναρξη της περιόδου κυκλοφορίας της εποχικής γρίπης, ο οργανισμός του ενδεχομένως να μην έχει τον χρόνο που χρειάζεται για να «χτίσει» την ανοσία.

Σημειώνεται, τέλος, ότι το κοινό κρυολόγημα, η γρίπη και η COVID-19 έχουν παρόμοια συμπτώματα, γι’αυτό και αν κάποιος αισθανθεί άρρωστος, καλό θα είναι να αναβάλει το ραντεβού για τον εμβολιασμό του μέχρι να αναρρώσει, προκειμένου να αποφύγει τη μετάδοση του ιού στους άλλους.

Πηγή: ygeiamou.gr