«Έφτασε στο σημείο να έχει σχεδόν παραλύσει από τους πόνους...» - Η εξομολόγηση του Αλέξανδρου Κοψιάλη για τον πατέρα του

Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και η λάθος διάγνωση

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
«Έφτασε στο σημείο να έχει σχεδόν παραλύσει από τους πόνους...» - Η εξομολόγηση του Αλέξανδρου Κοψιάλη για τον πατέρα του

Ο Αλέξανδρος Κοψιάλης είναι ένας από τους πιο αγαπητούς Influencer της εποχής μας και πολλές φορές ο ίδιος χρησιμοποιεί τα social media του και κυρίως το Instagram μέσα από το οποίο επικοινωνεί με το κοινό του για να μιλήσει για σοβαρά ζητήματα και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο.

Τις προάλλες, όμως, θέλησε να εξομολογηθεί μία δική του προσωπική ιστορία, η οποία είναι αρκετά σοβαρή, καθώς πρόκειται για τον πατέρα του, ο οποίος άρχισε να αισθάνεται έντονους πόνους στη μέση του και εξαιτίας μίας λάθος διάγνωσης, αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να περπατήσει, αλλά και να κάνει βασικές κινήσεις. Εξήγησε, λοιπόν, αναλυτικά τι συμβαίνει και προσπάθησε μέσα από την ιστορία του να περάσει μερικά μηνύματα (δείτε εδώ ποια είναι η σύντροφός του και πώς της έκανε πρόταση γάμου).

Η εξομολόγηση του Αλέξανδρου Κοψιάλη για το πρόβλημα υγείας του πατέρα του

«Καλησπέρα σε όλους! Αρχικά να ευχηθώ χρόνια πολλά, λόγω της ημέρας, με υγεία. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο απλός, περιεκτικός και σύντομος γίνεται. 8 Μάρτιου ο πατέρας μου άρχισε να νιώθει κάποιες ενοχλήσεις στη μέση του και όπως ήταν φυσιολογικό πήγαμε σε έναν ορθοπεδικό, ο οποίος έβγαλε πόρισμα ότι έχει πάθει θλάση στη μέση, κάτι πρακτικά αδύνατο για τη ζωή την οποία ακολουθεί ο πατέρας μου ειδικά τα τελευταία χρόνια.

Όπως αντιλαμβάνεστε του έγραψε κάποια αρκετά ισχυρά αντιφλεγμονώδη χάπια και θεωρητικά μέσα στις μέρες ο πόνος θα υποχωρούσε. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και φτάσαμε σε σημείο να μην μπορεί να περπατήσει από τον πόνο, να μην μπορεί να κουνήσει τα χέρια του, να έχει σχεδόν παραλύσει από τους πόνους, να μην μπορεί να φυσήξει τη μύτη του, να βήξει, πράγματα τα οποία είναι, όχι απλά δεδομένα στην καθημερινότητα, αλλά κι εγώ δεν ξέρω τι. Κάνουμε μία ακτινογραφία, λοιπόν, στη μέση του και έδειξε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στη μέση και αν τυχόν είχε μία θλάση, σίγουρα δεν θα ήταν αυτή η οποία θα τον είχε καθηλώσει σε μία καρέκλα και σε ένα κρεβάτι.

Ο καρδιολόγος του ζήτησε να κάνει εξετάσεις αίματος. Οι εξετάσεις έγιναν με άνθρωπο ο οποίος ήρθε στο σπίτι γιατί δεν μπορούσε να σηκωθεί για να πάει στο ιατρικό. Του πήραν ουρά, του πήραν και αίμα και είδανε πάρα πολύ αυξημένες τιμές στην κρεατινίνη, το νάτριο και το κάλιο. Τι σημαίνει αυτό; Ενδεχομένως να είχε πάθει κολικό νεφρού. Ο πόνος του νεφρού είναι πάρα πολύ κοντινός με τη μέση, είναι σχεδόν στο ίδιο σημείο. Οπότε ενώ είχανε πρόβλημα τα νεφρά έπαιρνε δυνατά αντιφλεγμονώδη για την μέση, τα οποία αντιφλεγμονώδη ήρθαν και του νέκρωσαν στην κυριολεξία και τα δύο νεφρά.

Φτάνουμε, λοιπόν, και στο χθες το βράδυ που η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ο πατέρας μου δεν μπορούσε να κουνηθεί από τους πόνους και τον πήρα σηκωτό στα χέρια παρέα με έναν φίλο μου και το πήγαμε εμείς οι ίδιοι στο νοσοκομείο. Του κάνανε εξετάσεις οι οποίες έδειξαν οξεία νεφρική ανεπάρκεια με συνέπεια να κάνει χθες το βράδυ μία αιμοκάθαρση κι άλλη μία σήμερα το πρωί.

Κλείνοντας, λοιπόν, να πω ότι η κατάσταση είναι πραγματικά πάρα πολύ άσχημη. Το μόνο το οποίο με παρηγορεί είναι το γεγονός ότι ο πατέρας μου δεν έπασχε από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, αλλά είναι κάτι το οποίο προκλήθηκε από τα φάρμακα τα οποία πήρε το τελευταίο διάστημα, τις τελευταίες 15 με 20 μέρες.

Ο μόνος λόγος που κάνω αυτά τα stories είναι γιατί θα ήθελα πάρα μα πάρα πολύ ένα μήνα πριν να είχα ακούσει έναν άνθρωπο να μου αφηγείται αυτή την ιστορία, έτσι ώστε να ήμουν πιο πονηρεμένος και να έλεγα του έστω πατέρα μου “μήπως δεν είναι η μέση; Πάμε να κάνουμε και μία εξέταση αίματος διότι ποτέ δεν ξέρεις;”. Γενικότερα όταν πονάτε κάπου προσπαθήστε να προσδιορίσετε τι ακριβώς είναι ο πόνος και αν δεν μπορείτε, γιατί δεν έχουμε όλοι την ίδια αντίληψη 'η πάνω στον πανικό μας δε σκεφτόμαστε όλοι το ίδιο, κάντε και μια έξτρα εξέταση, πάρτε και μια δεύτερη γνώμη και τρίτη και τέταρτη αν χρειαστεί. Χίλιες φορές να σου πει οικογένεια σου, οι φίλοι σου, η παρέα σου, φλώρους, φοβητσιάρηδες, ότι τρέχεις και κάνεις εξετάσεις παρά να ταλαιπωρηθείς. Συνεπώς, προσοχή και πριν πάρετε το οποιοδήποτε χάπι κοιτάξτε να είστε σίγουροι και εκεί που θα πάτε να εμπιστεύεστε τον γιατρό σας τυφλά. Μόνο τότε να πάρετε αυτά που σας έχει πει και αφού το έχετε ψάξει καλά», είπε χαρακτηριστικά.