Δέσποινα Μπεμπεδέλη: «Ο άντρας μου πήγε να πολεμήσει, βγήκε φήμη ότι είχε σκοτωθεί...»

Καθηλώνει η εξομολόγησή της

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Δέσποινα Μπεμπεδέλη: «Ο άντρας μου πήγε να πολεμήσει, βγήκε φήμη ότι είχε σκοτωθεί...»

Έκτακτο επεισόδιο για τη «Μεγάλη Εικόνα» με άρωμα Famagusta. Με αφορμή την σαρωτική επιτυχία της νέας σειράς του MEGA, η Νίκη Λυμπεράκη συνάντησε την Δέσποινα Μπεμπεδέλη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής (28/1) και μίλησαν για τη συγκλονιστική ερμηνεία της στο ρόλο της Χαρίτα Μάντολες, της γυναίκας-σύμβολο της Κύπρου. Η πρωταγωνίστρια από την πλευρά δεν δίστασε να μιλήσει για τις προσωπικές της εμπειρίες από τα δραματικά γεγονότα του ’74 στην Κύπρο και την συμμετοχή στον πόλεμο του αγαπημένο της συζύγου, που νόμιζε για καιρό πως έχασε τη ζωή του στο μέτωπο.

Η Δέσποινα Μπεμπεδέλη είπε χαρακτηριστικά: «Έχω δύο πατρίδες, ο γενέθλιος τόπος μου είναι η Ελλάδα, η πατρίδα μου είναι η Κύπρος. Είμαι εγκατεστημένη εδώ από το 1968. Πήρα την Κυπριακή υπηκοότητα λόγω γάμου, αλλά τη ζωή μου την έχτισα εδώ γιατί ήρθα νέα και εδραίωσα την επαγγελματική μου σταδιοδρομία, εδώ οργανώθηκε η οικογενειακή μου ζωή, έφτασα να κάνω παιδιά και τώρα έχω δύο εγγόνια. Μου λένε ότι είμαι ερωτική μετανάστης, ήξερα ότι η σχέση μου με τον Στέλιο θα με οδηγούσε εδώ. Δεν μετάνιωσα ποτέ».

Δείτε επίσης: Δέσποινα Μπεμπεδέλη: Ο τραγικός θάνατος της φίλης της, που σημάδεψε την πρωταγωνίστρια της «Famagusta»...

Καθήλωσε η Δέσποινα Μπεμπεδέλη

Όσον αφορά τα γεγονότα του '74, συμπλήρωσε: «Τα βιώσαμε αυτά τα γεγονότα. Βέβαια δηλώνω από την αρχή ότι μέσα από αυτή την τραγωδία είμαστε μια οικογένεια από εκείνες που, θα έλεγα, κατά τις συνθήκες ότι ήμασταν τυχερές. Δεν κλάψαμε νεκρούς, δεν έχουμε την αγωνία την προσωπική και την ατομική των αγνοουμένων, δεν ξεριζωθήκαμε από πατρίδες. Αλλά βίωσα τον πόλεμο. Ο άντρας μου πήγε να πολεμήσει ως έφεδρος. Πέρασα αγωνίες γιατί βγήκε φήμη ότι είχε σκοτωθεί, τον ψάχναμε στα νοσοκομεία. Ας πούμε πως ήταν μια παρεξήγηση ως προς το όνομα αλλά πέρασα πάρα πολύ μεγάλη αγωνία πάνω σε αυτό».

Και κατέληξε τη συγκλονιστική διήγησή της: «Είχα μείνει με τα δυο μωρά μου αλλά ξέρετε τι αγαλλίαση είναι, μετά από όλο αυτό το άγχος του να σκέφτομαι ότι μπορεί να έχει χαθεί και να μην τον ξαναδώ, να τον βρίσκω μπροστά μου; Είναι πολύ μεγάλη ευτυχία αυτό. Να ξαναγυρίζει δηλαδή ο άνθρωπος που φοβάσαι ότι δεν θα τον ξαναδείς γιατί έχει πάει στον πόλεμο. Είναι ένα απερίγραπτα πολύτιμο δώρο».