Survivor 5 - Γιώργος Πιλίδης: Ποιος είναι ο 21χρονος που βρίσκεται στην ομάδα των Διάσημων

Η καταγωγή και το επάγγελμά του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Survivor 5 - Γιώργος Πιλίδης: Ποιος είναι ο 21χρονος που βρίσκεται στην ομάδα των Διάσημων

Το Survivor 5 κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 26/12 και ανάμεσα στους διάσημους που πέταξαν το πρωί της Τρίτης 21/12 για τον Άγιο Δομίνικο (δείτε εδώ βίντεο από το αεροδρόμιο) βρέθηκε και ο Γιώργος Πιλίδης.

Πριν λοιπόν το αντικρίσουμε στους τηλεοπτικούς δέκτες του ΣΚΑΙ, το Youweekly.gr εισχώρησε στο βιογραφικό του...

Ποιος είναι ο Γιώργος Πιλίδης

Ο Γιώργος Πηλίδης είναι γεννημένος στις 21 Ιανουαρίου του 2000 στην Αθήνα και είναι κάτοχος 8 μεταλλίων σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Παίδων, ρεκόρ που δεν έχει επαναληφθεί από κανέναν αθλητή στο άθλημα της ελεύθερης Πάλης.

Γιώργος Πιλίδης Survivor 5

Ο Γιώργος αγωνίζεται στην κατηγορία των 65 kg και πήρε την πρόκριση στο Τόκυο μετά από μία ανεπανάληπτη εμφάνιση, όντας τραυματίας, στο Προολυμπιακό τουρνουά της Σόφιας, τον Μάιο του 2021.

Ο 20χρονος Παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε στο Sport24.gr για τη μέχρι στιγμής πορεία του στο άθλημα, τους στόχους του σε αυτό, αλλά και την επιθυμία του βαδίσει στα χνάρια του Khabib Nurmagomedov στοχεύοντας στην κατάκτηση της ζώνης του UFC.

Μία διαδρομή που άρχισε στο ταπί πριν από πολλά χρόνια. «Όλα άρχισαν από αρκετά μικρή ηλικία. Για την ακρίβεια ήμουν πέντε χρονών όταν είχα την πρώτη μου επαφή με την πάλη. Ξεκίνησα λόγω του παππού μου, ο οποίος ήταν παλαιστής στη Σοβιετική Ένωση και μετέφερε το μικρόβιο στο γιο του. Όλοι στην οικογένεια ήταν πρωταθλητές σε πανελλήνιο επίπεδο, αλλά κανείς τους δεν είχε διακρίσεις εκτός συνόρων. Το όνειρο του παππού το έκανα πραγματικότητα εγώ! Αυτό ήταν και το κίνητρό μου μέχρι τώρα, αλλά και αυτό που συνεχίζω να έχω . Θέλω να τον κάνω υπερήφανο» .

Θέλω το χρυσό στους Ολυμπιακούς

Η μοίρα τα έφερε έτσι να κάνει τον πρώτο του αγώνα σε ένα μέρος από το οποίο ξεκίνησαν πολλοί αθλητές, όπως ο Μπάμπης Χολίδης. «Ένας από τους αγώνες που θυμάμαι έντονα ήταν ένα φιλικό τουρνουά που έγινε στον σύλλογο Άτλας Καλλιθέας. Μάλιστα, τότε βραβεύτηκα ως καλύτερος αθλητής της διοργανώσης» είπε και φυσικά η επόμενη ερώτηση ήρθε αυθόρμητα. Είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κάποιον από όλους τους μεγάλους αθλητές της ελληνορωμαϊκής πάλης; Είχε κάποιον ως πρότυπο; «Να σας πω την αλήθεια δεν είχα κάποιον Έλληνα αθλητή ως πρότυπο. Αυτός που θαυμάζω είναι ο χρυσός Ολυμπιακονίκης του Ρίο, Σοσλάν Ραμόνοβ. Αυτόν παρακολουθώ και θέλω να κάνω ότι και εκείνος. Να κατακτήσω το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτό είναι άλλωστε που λείπει από την ιστορία της ελευθέρας πάλης στην Ελλάδα»