Βούτηξε την σφουγγαρίστρα σε μαγειρική σόδα με ξύδι και... - Αδιανόητο αυτό που θα συμβεί

Θα πάθετε πλάκα με το αποτλεκεσμα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βούτηξε την σφουγγαρίστρα σε μαγειρική σόδα με ξύδι και... - Αδιανόητο αυτό που θα συμβεί

Συνήθως αλλάζετε σφουγγαρίστρα κάθε λίγο και λιγάκι; Αιτία πολλές φορές είναι η άσχημη μυρωδιά που μπορεί να αφήνει κατά τη διάρκεια του σφουγγαρίσματος. Ωστόσο, με μαγειρική σόδα (που καθαρίζει και στρώματα) μπορείτε να την κάνετε και πάλι σαν καινούργια.

Η λύση είναι να μάθετε πώς θα την φροντίσετε εύκολα, φυσικά και αποτελεσματικά. Το καλύτερο είναι ότι τα προϊόντα που θα σας απαλλάξουν από την άσχημη οσμή της, βρίσκονται στην κουζίνα σας.

Πως να καθαρίσετε με μαγειρική σόδα την σφουγγαρίστρια

Κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε τη σφουγγαρίστρα σας με ζεστό νερό, ειδικά αν την έχετε χρησιμοποιήσει πρόσφατα για να μαζέψετε γάλα, χυμό ή καφέ. Έτσι θα ξεφορτωθείτε τα υπολείμματα που είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά της. Στη συνέχεια, στραγγίξτε την καλά και αφήστε την να στεγνώσει σε ανοιχτό χώρο.

Αφού στεγνώσει, γεμίστε τον κουβά της με 1 λίτρο νερό και 1 λίτρο λευκό ξίδι. Σε αυτό το διάλυμα προσθέστε 1 1/2 φλ. μαγειρική σόδα και βουτήξτε τη σφουγγαρίστρα. Αφήστε την να μουλιάσει για 30-40 λεπτά. Η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα πανίσχυρο φυσικό «αποσμητικό». Παράλληλα, το ξίδι θα την απολυμάνει σε βάθος.

Τέλος, στραγγίξτε την καλά κι αφήστε την σε εξωτερικό χώρο να στεγνώσει. Όταν την χρησιμοποιήσετε και πάλι θα εντυπωσιαστείτε με την απίστευτα φρέσκια μυρωδιά της!

Σφουγγαρίστρα καθάρισμα με μαγειρική σόδα

Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα και στα έπιπλα του σπιτιού

Όλοι ξέρουμε, ότι η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει θαύματα στην καθαριότητα πολλών σημείων του σπιτιού. Εκτός όμως από την καθαριότητα, η μαγειρική σόδα κάνει εξαιρετική δουλειά και στην καταπολέμηση των δυσάρεστων οσμών, που μπορούμε να συναντήσουμε στο νεροχύτη της κουζίνας. Ωστόσο, τι μπορεί να κάνει στον καναπέ και τα λοιπά έπιπλα του σπιτιού;

Αρκετές νοικοκυρές ρωτάνε για το πώς θα απομακρύνουν τις δυσάρεστες οσμές από τους καναπέδες, τις καρέκλες ή τις πολυθρονες. Κάποια σπίτια μυρίζουν άσχημα εξαιτίας επίπλων που είτε είναι παλιά, είτε έχουν λεκέδες από τρόφιμα. Έτσι για να διώξετε αυτές τις οσμές, θα χρειαστείτε μόνο μαγειρική σόδα.

Αφού καθαρίσετε τα έπιπλά σας για να φύγουν οι λεκέδες, ακολουθήστε το εξής τρικ για να διώξετε και τις δυσάρεστες μυρωδιές.

Έχουμε και ένα ακόμα απίστευτο κόλπο με μαγειρική σόδα για τα γυαλιά μυωπίας. Δείτε το εδώ και θα σας σώσει!

Ρίξτε μαγειρική σόδα πάνω στον έπιπλο και αφήστε την να μείνει πάνω στην επιφάνεια για αρκετές ώρες. Μην τσιγκουνευτείτε την ποσότητα.

Στη συνέχεια, και εφόσον περάσουν 5-6 ώρες χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να μαζέψετε τη μαγειρική σόδα. Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει!

Πηγή: athensmagazine.gr