11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα!

Δεν θα μείνει ούτε το καρυδάκι!

11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα!

11 μυστικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για δίπλες που «λιώνουν» στο στόμα και θα σας κάνουν τα Χριστούγεννα αξέχαστα!

Θέλουμε οι δίπλες να σπάνε στο στόμα και να μας γεμίζουν με τη γλύκα τους τις μέρες των γιορτών. Και δεν είναι δύσκολο, αν ακολουθήσετε τα μυστικά που μοιράζομαι μαζί σας.

Πάμε να δούμε τι δεν πρέπει να ξεχνάτε όταν φτιάχνετε δίπλες


*Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

*Το καλό χτύπημα των αυγών εξουδετερώνει τη μυρωδιά τους.

*Κάντε καλό ζύμωμα και ξεκουράστε τη ζύμη, για να ανοίξει εύκολα το φύλλο.

*Για να ανοίξετε το φύλλο, πρώτα αλευρώστε το καλά.

*Αν ανοίξετε το φύλλο στο χέρι με πλάστη η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Χρειάζεστε λίγο περισσότερο αλεύρι και πιο σκληρή ζύμη για το άνοιγμα του φύλλου στη μηχανή, αλλιώς διαλύεται.

*Στην αρχή του τηγανίσματος έχουμε μέτρια προς δυνατή φωτιά και στη συνέχεια μέτρια.

Το μυστικό που δεν αποκαλύπτουν οι γιαγιάδες! Βάλτε μαγειρική σόδα στα μελομακάρονα και...

*Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, γιατί θα καούν γρήγορα χωρίς να προλάβουν να ψηθούν σωστά.

*Δεν πρέπει να τις γυρίζετε συνεχώς στο τηγάνι, γιατί έτσι απορροφούν πολύ λάδι.

*Το σιρόπι να μην είναι πολύ καυτό, γιατί θα νοτίσει και θα μαλακώσει τις τραγανές δίπλες.

*Αν δεν έχετε εμπειρία στο δίπλωμα της δίπλας στο τηγάνι, μην αγχώνεστε καθόλου! Κόψτε κομμάτια φύλλου και τηγανίστε τα. Θα γίνουν τέλεια, όπως οι δίπλες, απλά θα είναι σε άλλο σχήμα.

*Προσέξτε το μέλι που χρησιμοποιείται, γιατί μπορεί να έχετε φτιάξει τις καλύτερες δίπλες και η γεύση τους να μην αυτό που περιμένετε εξαιτίας της ποιότητας του μελιού. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε θυμαρίσιο μέλι.

Ακολουθήστε τα μυστικά μου για σίγουρη επιτυχία!

Καλή απόλαυση!

argiro.gr

6+1 μυστικά για τα πιο υγιεινά και νόστιμα brownies!

Σας έχουμε 6+1 μυστικά για να φτιάξετε τα πιο υγιεινά και τα πιο νόστιμα brownies σε μόλις ένα τέταρτο! Δε χρειάζονται καν ψήσιμο.

Με αυτή τη συνταγή θα τους κάνετε σίγουρα όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους και όχι άδικα!

Σουφλέ σοκολάτας με Oreo cookie! Αργός «θάνατος»...

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15′

ΑΝΑΜΟΝΗ: 2 ΩΡΕΣ

ΥΛΙΚΑ

2 1/2 κούπες δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
1 1/2 κούπα καρύδια
6 κ.σ. κακάο σκόνη + 1/4 κούπας (για τo μπεν μαρί)
1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας + 1/2 κ.γ. (για τo μπεν μαρί)
2 κ.σ. νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κούπα κουβερτούρα
1/4 κούπας μέλι
2 κ.γ. ηλιέλαιο
1/2 κούπα λευκή σοκολάτα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1)Σε ένα μούλτι ή πολυκόφτη προσθέτουμε τα δαμάσκηνα, τα καρύδια, τις 6 κ.σ. κακάο, το 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, το νερό, το αλάτι και πολτοποιούμε καλά.
2)Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί 24εκ. x 24εκ., στο οποίο έχουμε τοποθετήσει μια λαδόκολλα, και με την παλάμη μας το πατάμε, ώστε να το φορμάρουμε και να βγάλουμε τον περιττό αέρα.
3)Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι, το ηλιέλαιο, την υπόλοιπη σκόνη κακάο (1/4 κούπας) και το 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας.
4)Περιχύνουμε το ταψί με τη σοκολάτα και σιγουρευόμαστε ότι είναι στο ίδιο επίπεδο.
5)Προαιρετικά, λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων και την περιχύνουμε από πάνω, δημιουργώντας σχέδια.
6)Παγώνουμε για 2 ώρες ή μέχρι να σεταριστεί το μείγμα.
7)Κόβουμε με ένα μαχαίρι σε τετράγωνα κομμάτια.