Ραγδαίες αποφάσεις στον ΣΚΑΙ: Μετά από 3 χρόνια δεν πήρε το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν

Αλλαγές μεγατόνων στο κανάλι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ραγδαίες αποφάσεις στον ΣΚΑΙ: Μετά από 3 χρόνια δεν πήρε το πράσινο φως για την επόμενη σεζόν

Μετά τα τρεχάματα που έχει με το Big brother και τα εξώδικα ο ΣΚΑΙ φαίνεται πως αποφάσισε να κάνει ένα σκεσκαρτάρισμα. Ύστερα από τρεις σεζόν, φαίνεται πως έχει κουράσει - σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα - καθώς και η τηλεθέαση καταγράφει πια σημαντική πτωτική τάση.

Το παιχνίδι ετοιμάζεται να ρίξει τίτλους τέλους καθώς τα στελέχη του σταθμού του Φαλήρου έχουν ήδη αποφασίσει πως η εκπομπή δεν θα συνεχιστεί για τέταρτη χρονιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γρηγόρη Μελά.

Τέλος από τον ΣΚΑΙ ο πιο αδύναμος κρίκος

Ο λόγος για το τηλεπαιχνίδι «Ο πιο αδύναμος κρίκος» που βλέπουμε στον ΣΚΑΪ κάθε Σαββατοκύριακο με παρουσιαστή τον Τάσο Τρύφωνος.

Ήδη το κανάλι επεξεργάζεται νέα τηλεπαιχνίδια που θα μπορούσε να εντάξει στο πρόγραμμά του. Ένα από τα δυνατά χαρτιά που θέλει ο σταθμός είναι το διάσημο παιχνίδι ερωτήσεων «Ποιος Θέλει να Γίνει Εκατομμυριούχος;», που όμως διεκδικεί ο ΑΝΤ1.

Ο Πιο Αδύναμος Κρίκος είναι ένα ελληνικό τηλεπαιχνίδι γνώσεων που αρχικά προβαλλόταν από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega από το 2001 έως το 2003 και επανήλθε ξανά την τηλεοπτική σεζόν 2019-2020 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Είναι η ελληνική εκδοχή του τηλεπαιχνιδιού "The Weakest Link". Παρουσιάστρια της πρώτης και της δεύτερης σεζόν ήταν η Έλενα Ακρίτα, ενώ στην τρίτη σεζόν τη θέση του παρουσιαστή ανέλαβε ο Τάσος Τρύφωνος.

Στο πλατό βρίσκονται οχτώ παίκτες(στους 2 πρώτους κύκλους εννέα), οι οποίοι βρίσκονται γύρω από τον παρουσιαστή. Σε κάθε γύρο ο παρουσιαστής κάνει ερωτήσεις στους παίκτες, οι οποίοι προσπαθούν να κερδίσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. Για κάθε σωστή απάντηση μαζεύονται χρήματα σε μία αλυσίδα και για να αποθηκευτούν στην "τράπεζα", πρέπει ο επόμενος παίκτης να πει "bank". Αν ο παίκτης δεν ξέρει την ερώτηση, έχει το δικαίωμα να πει "πάσο".

Αν ο παίκτης δώσει λάθος απάντηση ή πει "πάσο", τότε τα χρήματα που έχουν μαζευτεί στην αλυσίδα, χάνονται και πρέπει να δημιουργήσουν ξανά από την αρχή μία άλλη αλυσίδα. Στο τέλος του γύρου οι παίκτες ψηφίζουν τον "πιο αδύναμο κρίκο", δηλαδή τον παίκτη που θεωρούν ότι ήταν ο χειρότερος του γύρου, συνήθως με βάση τις λάθος απαντήσεις που έδωσαν και τα πάσο που είπαν. Αυτό επαναλαμβάνεται σε κάθε γύρο. Στον τελευταίο γύρο, πρίν τον τελικό του επεισοδίου, έχουν παραμείνει δύο παίκτες, οι οποίοι παίζουν για να συγκεντρώσουν ένα μεγαλύτερο ποσό.

Αμέσως μετά έρχεται ο τελικός του επεισοδίου, στον οποίο οι δύο παίκτες παίζουν ξανά, αυτή τη φορά για να αναδειχθεί ένας από αυτούς ο "πιο δυνατός κρίκος" και να κερδίσει το ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε όλο το επεισόδιο. Στον τελικό δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός, όμως οι ερωτήσεις είναι πιο δύσκολες από τους προηγούμενους γύρους.