Πολλά έχουν ακουστεί τις τελευταίες ώρες σχετικά με την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη και την άρνηση της πολιτείας, σύμφωνα με τα λεγόμενα της κόρης του, να τιμήσει τον γνωστό ηθοποιό ενταφιάζοντας τον με δημόσια δαπάνη. Ο πάλαι ποτέ ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου «έφυγε» από τη ζωή την Τρίτη 23 Αυγούστου σε ηλικία 80 ετών σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό – και όχι μόνο – κόσμο.

Η κόρη του ξεσπώντας σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την εφημερίδα freddo δήλωσε πως τα χρήματα της κηδείας δόθηκαν από φίλη της συζύγου του, Μαίρης Μπάρκουλη, καθώς κανείς από την πολιτεία δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που απόρησαν, όπως αναφέρει το peoplegreece, για τον λόγο που η κηδεία θα τελεστεί σε νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης αντί για τον Πειραιά όπου έζησε.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του piraeuspress.gr η οικογένεια απευθύνθηκε στον δήμο του Πειραιά λίγες μέρες πριν «φύγει» ο γνωστός ηθοποιός, γνωρίζοντας ότι η κατάσταση της υγείας του είναι μη αναστρέψιμη, ενώ ζήτησε να ταφεί στο νεκροταφείο της Ανάστασης. Ο Δήμος Πειραιά ενημέρωσε την οικογένεια ότι το εν λόγω νεκροταφείο λειτουργεί πλέον ως μνημείο και δεν επιτρέπονται νέες ταφές. Σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο η μοναδική περίπτωση να ταφεί κάποιος στο νεκροταφείο της Ανάστασης είναι να υπάρχει ήδη εκεί κάποιος οικογενειακός τάφος. Για τον λόγο αυτό ο δήμαρχος Πειραιά, μετά από προσωπική παρέμβαση, αντιπρότεινε να φιλοξενηθεί σε οικογενειακό τάφο επίσης διάσημου ηθοποιού και να τιμηθεί από τον Δήμο όπως του αρμόζει.

Η οικογένεια του Ανδρέα Μπάρκουλη αρνήθηκε εξ αρχής ενώ η εναλλακτική λύση που προτάθηκε ήταν να πραγματοποιηθεί η κηδεία του αείμνηστου Ανδρέα Μπάρκουλη στο νέο νεκροταφείο του Πειραιά στο Σχιστό. Η κηδεία θα γινόταν δημοσία δαπάνη από το Δήμο Πειραιά, ως ύστατο φόρο τιμής στον Πειραιώτη ηθοποιό.

Για άγνωστους λόγους η οικογένεια αρνήθηκε ξανά παίρνοντας την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κηδεία στην Μεταμόρφωση κάτι το οποίο γνωστοποιήθηκε με ανάρτηση στο facebook από την Μαίρη Μπάρκουλη.

Δείτε ακόμη στο Youweekly.gr

Ράγισαν καρδιές! Το σπαρακτικό αντίο της συζύγου του Ανδρέα Μπάρκουλη και η αφιέρωση

Τζένη Μπαλατσινού: Οι τελευταίες βουτιές στην Πάτμο και η συγκινητική υπόσχεση στον Πέτρο Κωστόπουλο

Μπαμπάς πάνω από όλα! Δείτε τον Γρηγόρη Γκουντάρα με τα παιδιά του στην παραλία και θα ξετρελαθείτε

Τα καλύτερά μας σήμερα

Κι όμως! 2.000 άτομα είναι σε λίστα για να πάρουν αυτό το κολάν – Δείτε γιατί!

Powerbocking: Βρέθηκε ο τρόπος να κάψεις 500 θερμίδες σε ένα τέταρτο!

Μην τους έχετε για πέταμα! Οι τσιμεντόλιθοι μπορούν να διακοσμήσουν την αυλή σας- Δείτε πώς

loading...