Πώς να κάνεις σωστά το peeling προσώπου σου! Θα δεις απίστευτη διαφορά

Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Αρθρογράφος: Ανθή Ιωαννίδου
Ανθή Ιωαννίδου
Πώς να κάνεις σωστά το peeling προσώπου σου! Θα δεις απίστευτη διαφορά

Πώς να κάνεις σωστά το peeling προσώπου σου! Θα δεις απίστευτη διαφορά. Η απολέπιση στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσουν κοκκινίλες,από ερεθισμό του δέρματος, αλλά όταν χρησιμοποιούνται σωστά κάνει θαύματα.

Η απολέπιση στο σπίτι μπορεί να δημιουργήσουν κοκκινίλες,από ερεθισμό του δέρματος, αλλά όταν χρησιμοποιούνται σωστά μπορεί να είναι μια άμεση λύση και ο καλύτερος τρόπος για ένα πιο καθαρό δέρμα με την πάροδο του χρόνου.

Καθώς οι κρέμες έχουν βελτιωθεί και έχουν γίνει πιο ασφαλείς με την πάροδο των χρόνων, έχουν αυξηθεί στη δημοτικότητά τους και έχουν γίνει βασικ;o beauty routine ενός προσώπου στο σπίτι.

Πώς να κάνεις peeling μόνη στο σπίτι

Μπορεί να ακούγονται λίγο τρομακτικά, αλλά είναι πραγματικά πολύ απλά. Και όχι, το δέρμα σας δεν θα ξεφλουδίσει. Όταν εφαρμόζονται στο πρόσωπο, τα AHA ή τα BHAs λειτουργούν για την απολέπιση και την απομάκρυνση του πρώτου στρώματος. Των θαμπών κυττάρων και της επιφανειακής βρωμιάς, αποκαλύπτοντας πιο υγιές, πιο λαμπερό και ολόλευκο πολύ καλύτερο δέρμα από κάτω.

«Βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών επιφανειακών κυττάρων του δέρματος», λέει η ειδικός προσώπου Sarah Chapman, «αποκαλύπτοντας πιο φρέσκο ​​και φωτεινότερο δέρμα, και διατηρώντας υγιές δέρμα ενισχύοντας την ανανέωση των κυττάρων, ενώ ταυτόχρονα μεγιστοποιεί τα οφέλη του άλλου προϊόντος περιποίησης της επιδερμίδας σας». Προσθέτει ότι οι κλινικές θεραπείες είναι πάντα ισχυρότερες (ή θα έπρεπε, για λόγους ασφαλείας), αλλά ότι η απολέπιση μπορεί να γίνει στο σπίτι σε ήπια μορφή.

 peeling πρόσωπο σπίτι

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ AHA και BHA;

Τα AHA, αλλιώς γνωστά ως Alpha Hydroxy Acids, είναι μια καλή λύση για το τραχύ, ξηρό και την γήρανση του δέρματος που έχει και ρυτίδες. Δημοφιλείς τύποι όπως το γλυκολικό οξύ ή το γαλακτικό οξύ λειτουργούν για να βελτιώσουν, να μαλακώσουν, να εξομαλύνουν την επιφάνεια του δέρματος, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τον κύκλο εργασιών των κυττάρων.

Τα BHAs (Beta Hydroxy Acids) είναι ιδανικά για όσους έχουν ευαίσθητο δέρμα καθώς βοηθούν στον έλεγχο της λιπαρότητας και στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης των διογκωμένων ή φραγμένων πόρων, των σπυρακιών, των κηλίδων και συχνά της ακμής. Ένα από τα πιο δημοφιλή BHAs είναι το σαλικυλικό οξύ, το οποίο θα βρείτε σε μια σειρά από καθαριστικά και τοπικές θεραπείες, ωστόσο μια νέα μόδα υπάρχει και στα χείλη και πρέπει να την δείτε.

Πώς διαφέρει ένα peeling στο σπίτι με μια απολέπιση;

Ενώ χρησιμοποιείτε κάποιο μηχάνημα για την απολέπιση μπορεί να βελτιώσει δραματικά την υφή και τη διαύγεια του δέρματός σας.

«Μπορούμε τώρα να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα με τα peeling σε ό, τι αφορά την εμφάνιση της επιδερμίδας», λέει η Dr. Rabia Malik, αισθητικός.

«Τα peeling που χρησιμοποιούνται τακτικά (οπουδήποτε από εβδομαδιαία έως μηνιαία, ανάλογα με την ένταση και τη σύνθεσή τους) προσφέρουν την άμεση λάμψη που αναζητά ο σημερινός καταναλωτής ομορφιάς».

Ποια είναι τα οφέλη ενός peeling προσώπου στο σπίτι;

«Υπάρχουν πολλά οφέλη από τη χρήση ενός peeling προσώπου στο σπίτι», λέει η Sarah Chapman, «από την εξάλειψη των νεκρών κυττάρων του δέρματος με ελεγχόμενο τρόπο, τη μείωση της ξηρότητας της επιφάνειας, των γραμμών και των ρυτίδων, του υπερχρωματισμού κ.α .Τα αποτελέσματα θα πρέπει να είναι πιο σφιχτά, πιο ομαλά και πιο λαμπερά.

Επίσης, όταν το κάνετε στο σπίτι, εάν υποφέρετε από λίγο ερυθρότητα μετά από αυτό, δεν χρειάζεται φοβηθήτε. Βάλτε λίγη ντομάτα και είστε έτοιμες.