Όσο μεγαλώνει ομορφαίνει: Τι ακριβώς κάνει η Ελένη Μενεγάκη και δείχνει νεότερη (πέρα από botox κλπ)

Τα μυστικά της

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όσο μεγαλώνει ομορφαίνει: Τι ακριβώς κάνει η Ελένη Μενεγάκη και δείχνει νεότερη (πέρα από botox κλπ)

Δεν ξέρω αν είναι ένα, αν είναι δύο ή περισσότερα, ακόμα και κανένα! Το σίγουρο είναι πως η Ελένη Μενεγάκη όσο μεγαλώνει ομορφαίνει, γλυκαίνει περισσότερο και όλα επάνω της μαρτυρούν πως η γοητεία της δεν είναι κληρονομικό χάρισμα, αλλά προσωπικό της δημιούργημα. H δική της απόλυτα επιτυχημένη κίνηση είναι ότι από νωρίς κατάλαβε τα δυνατά της σημεία σε πρόσωπο και σώμα, που εξέλιξε μέσα στον χρόνο, πετυχαίνοντας να γίνει “μία και μοναδική” beauty & fashion expert του... εαυτού της!

Δεν είναι τυχαίο αυτό που είπε ο πλαστικός χειρουργός και κουμπάρος της Αντρέας Φουστάνος: “Πρότυπο ομορφιάς είναι η Ελένη Μενεγάκη. Έχει ένα παρουσιαστικό που πολλές γυναίκες θέλουν να της μοιάσουν”. Έτσι το YOU... σκανάρει το “πρωτότυπο” και σου δείχνει βήμα-βήμα τι κάνει μπροστά (και πίσω) από τον καθρέφτη της, αφού... καλούπι δεν θα υπάρξει ποτέ!

Από την Λίτσα Αναστασάκη για το περιοδικό You

Πολλά έχουν γραφτεί κι άλλα τόσα έχουν ειπωθεί για τον τρόπο που φροντίζει το δέρμα της, για το μακιγιάζ της, για τα μαλλιά της, για το στυλ της – beauty εγχειρίδιο με τίτλο “Η ωραία Ελένη” θα μπορούσαμε να φτιάξουμε! Και θα ξεπουλούσε σίγουρα, αφού η παρουσιάστρια είναι ο ορισμός της “αντικειμενικής ομορφιάς”.

Με 30 και πλέον χρόνια στην τηλεόραση... δεν έχει αφήσει ερώτηση για ερώτηση που να μην κάνει σε ειδικούς, ακούει πάντα προσεκτικά τις απόψεις των επιστημόνων, εφαρμόζει τα λεγόμενά τους και ποτέ δεν πειραματίζεται με άγνωστα σε εκείνη προϊόντα – αντίθετα είναι πέραν το δέον αυστηρή, υπεραναλύοντας απορίες “μπιουτικές” και μοδίστικες όποτε της δίνεται η ευκαιρία. Άλλωστε μέσα στα χρόνια και χάρη στις συνεργασίες της με κορυφαία brands καλλυντικών και ταλαντούχους skin experts, colorists και makeup artists έχει συγκεντρώσει αρκετούς άσους στο μανίκι της (aka μυστικά ομορφιάς), που κρύβονται πίσω από την πάντα κομψή, νεανική της εμφάνιση.

Με ένα καλό... background, λοιπόν, να τη συνοδεύει (εγκυκλοπαιδικό και επιστημονικό), plus το καλό της DNA (δείτε εδώ πως είναι σήμερα, στα 72 της χρόνια, η μαμά της) αλλά και η αγάπη για τον εαυτό της συνθέτουν το μοναδικό παζλ της Ελένης, που κάθε κομμάτι είναι βαλμένο στη σωστή θέση, δημιουργώντας μια αψεγάδιαστη εικόνα. Είναι γιατί ανήκει σε εκείνη την κατηγορία ανθρώπων που δεν τους καταπίνουν τα φώτα αλλά μπορούν να επιστρέφουν πολλαπλάσια τη λάμψη τους πίσω. Αυτό λέγεται «χάρισμα». Και τα χαρίσματα δεν μπορείς να τα εξηγήσεις.

Highlight; Δεν ξεθωριάζει, δεν αλλοιώνεται στον χρόνο, παραμένει σταθερή αξία, γίνεται ιδέα αλλά και αντικείμενο μελέτης (εν είδει σεμιναρίου ή διατριβής)... φοιτητών ιατρικής, αισθητικών, πλαστικών και ειδημόνων επί της ομορφιάς που αναλύουν το προφίλ της πιο όμορφης γυναίκας παρουσιάστριας στην ελληνική τηλεόραση που γράφει όχι μόνο στο φακό αλλά και στις καρδιές μας.

Γιατί η Μενεγάκη ό,τι πιάνει γίνεται χρυσός και εμείς θέλουμε να πάρουμε λίγη από τη λάμψη της, κλέβοντας ιδέες μέσα από το... νεσεσέρ, το μουντουάρ και την ντουλάπα της...

Ελένη Μενεγάκη beauty tips

7 beauty tips που τη δείχνουν 10 χρόνια νεότερη

Μια love-hate σχέση με τη ρουτίνα περιποίησης του προσώπου της είναι αυτή που την χαρακτηρίζει όπως λέει: "Κατά καιρούς βάζω κρέμες κι άλλοτε πάλι περνάω φάση, νιώθω κουρασμένη και τα παρατάω". Ωστόσο έχει μυστικά που της χαρίζουν φρεσκάδα και νεανικό δέρμα, που συμβουλεύει να δοκιμάσεις:

  • “Η κρέμα ματιών δεν είναι μόνο για τα μάτια. Εγώ πάντα έβαζα και γύρω-γύρω από τα χείλη. Πάντα!”.
  • "Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει μέρα που να μην περάσω πάνω από την κρέμα και μία αντηλιακή. Κι ας είναι καταχείμωνο”.
  • "Η γυναίκα όταν μεγαλώνει πρέπει να ανοίγει το χρώμα των μαλλιών της, να την γλυκαίνει”.
  • "Αφού ξεβαφτώ, αν δεν βάλω κρέμα, δεν μπορώ, με τραβάει το πρόσωπό μου! Δεν μπορώ, θέλω να βάλω κρέμα κάθε βράδυ!"
  • "Πιο πολύ κρέμα βάζω στο λαιμό, παρά στο πρόσωπο. Είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή και γι' αυτό όταν ξεβάφεστε μην πολυτρίβεστε γιατί είναι τόσο ευαίσθητο αυτό το σημείο που κάνει εύκολα ζάρες, κοψίματα…".
  • "Σας έχω πει κορίτσια ότι όσο μεγαλώνουμε, πρέπει να μαλακώνουμε το make-up γιατί δεν κάνει. Το έντονο μακιγιάζ μεγαλώνει…”.
  • “Mπόλικη μάσκαρα, εφτά κιλά. Τώρα στο κραγιόν δεν έχω πρόβλημα. Θέλετε κόκκινο; Θέλετε ροζ; Εγώ γενικά σε αυτά τα δύο χρώματα παίζω".

Περισσότερα στο περιοδικό YOU που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη 29/6, σε όλα τα περίπτερα μόνο με 1,50 ευρώ