Με σημαία μου μια... boho φούστα!

Μάθε τα μυστικά της για να τιμήσεις το ethnic στυλ όπως του αξίζει!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Με σημαία μου μια... boho φούστα!

Θέλεις με την πρώτη ευκαιρία να βάλεις χρώμα στη ζωή σου, για πολλούς λόγους: Για να ξορκίσεις τον εγκλεισμό και την κατάσταση με την πανδημία, για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου και να φτιάξεις το mood σου, γιατί είναι άνοιξη και αλλάζει η σεζόν, γιατί οι τάσεις S/S 2021 επιτάσσουν χρώμα στο χρώμα, γιατί έτσι θα νιώσεις καλύτερα. Το color blocking φέτος είναι στα... καλύτερά του, όπερ σημαίνει πως όλα τα χρώματα συνδυάζονται μεταξύ τους με αρμονικό και άκρως εντυπωσιακό τρόπο. Αυτό σημαίνει πως θα πορευτούμε κορίτσια με... σημαία μας μια φούστα που συνδυάζει όσα προείπα!

Η boho φούστα όχι μόνο διαθέτει ethnic αναφορές και δεν λείπει ποτέ από τις ανοιξιάτικες και στην πορεία τις καλοκαιρινές τάσεις, αλλά έχει χρώμα παντού. Ανάλογα με το στυλ που θα επιλέξουμε, μπορεί να συνδυάζει εύκολα φωτεινές αποχρώσεις και δυνατούς χρωματικούς τόνους. Πάμε λοιπόν να την... αναλύσουμε με στυλ και φαντασία, για να μας χαρίσει έξτρα κομψότητα.

boho φούστα με τζιν μπουφάν

Απαράβατοι κανόνες

Εάν φορέσεις τη φούστα σου σε ένα πρωινό look, προτίμησε ζωηρά χρώματα στα κεντήματα και στα μοτίβα - ή γήινα εάν είσαι πιο διστακτική. Τα σκουρόχρωμα prints άφησέ τα για τις βραδινές εμφανίσεις σου.

Απόφυγε το πλισέ στη φούστα εάν έχεις παραπανίσια κιλά γιατί θα σου προσθέσει επιπλέον όγκο και δεν το θέλεις.

Μια maxi φούστα με λάστιχο στη μέση, μπορεί εύκολα να φορεθεί το καλοκαιράκι και ως στράπλες φόρεμα, ειδικά εάν βάλεις μια ζώνη θα έχεις το απόλυτο ethnic night look.

Μέχρι να ανοίξει καλά ο καιρός θα τη φορέσεις με μποτάκια ή αθλητικά (εδώ είναι η μοντέρνα πινελιά) και στην πορεία θα δείξεις το πεντικιούρ σου με εσπαντρίγιες ή σανδάλια.

Accessorize it

Τα αξεσουάρ παίζουν σημαντικό ρόλο στην ethnic εμφάνιση, οπότε δώσε βάση στα μακριά κολιέ και στα καπέλα. Κρόσσια, φτερά, δερμάτινες ή ψάθινες λεπτομέρειες αποτελεούν βασικά στοιχεία στα κοσμήματα που θα φορέσεις. Μη φοβηθείς να βάλεις πολλά κολιέ και βραχιόλια μαζί, γιατί εδώ χρειάζεται η εφαρμογή της φράσης "more is more".

boho φούστα με λευκό τοπ

Why it works

Αυτή η "retro hippie" τάση (όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι ειδικοί της μόδας) απελευθερώνει το γυναικείο σώμα από τις συμβάσεις. ξεπήδησε το 2000 όταν διάσημες σταρ της εποχής όπως η Kate Moss και η Sienna Miller, έβαλαν φορέματα και φούστες με ενωμένα βολάν, μάξι μήκος και μεγάλα μοτίβα. Μιμείται τη μόδα του '60 αλλά, επειδή έχει μια πλευρά διανοουμενίστικη, δανείζεται χρώματα και φόρμες από τον βρετανικό 19ο αιώνα, δημιουργώντας θηλυκές εμφανίσεις.

Ταιριάζει σε κάθε στυλ, αφού συνδυάζει το hippie, ethnic, rock, vintage και girly ύφος, ενώ δεν σε περιορίζει στους συνδυασμούς, καθώς εύκολα θα τη σετάρεις με διάφορα tops και αξεσουάρ ανάλογα με το look που θέλεις να δημιουργήσεις από το πρωί ως το βράδυ.