Ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την κυκλοφορία γνωστό αντιβιοτικό

Σας αφορά

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο ΕΟΦ ανακάλεσε από την κυκλοφορία γνωστό αντιβιοτικό

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΕΟΦ, η ανάκληση αφορά ορισμένες παρτίδες από το αντιβιοτικό ZERBAXA® PD.C.SO.IN (1+0.5)G/VIAL., το οποίο είναι σε μορφή ενέσιμης σκόνης, για διάλυση και έγχυση ενδοφλεβίως.

Η απόφαση για ανάκληση του φαρμάκου πάρθηκε «λόγω αποτελεσμάτων εκτός προδιαγραφών στις δοκιμές στειρότητας που πραγματοποιήθηκαν» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΕΟΦ.

ΕΟΦ αντιβιοτικό

Να υπενθυμίσουμε, επίσης, πως ο ΕΟΦ προσφάτως ανακάλεσε και γνωστό αντισηπτικό χεριών, δείτε εδώ ποιο.

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΦ προειδοποιεί για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους πολίτες για πώληση ψευδεπιγράφων εμβολίων κατά του κορωνοϊού.

Ο Οργανισμός Φαρμάκων κάνει γνωστή την προειδοποίηση της Interpol που αφορά την διαπίστωση ιδιαίτερα δραστηριοποίησης παράνομων κυκλωμάτων για πώληση φαρμάκων και εμβολίων για την COVID-19.

Αναφέρει ότι σε κάποιες χώρες υπήρξαν ήδη κρούσματα (διαδικτυακά κα σε φυσικό επίπεδο), καθώς κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανάγκη των πολιτών να προμηθευτούν «νωρίτερα» εμβόλια ή «ασφαλέστερα» και πιο «αποτελεσματικά» φάρμακα, επηρεαζόμενοι από εξαιρετικές προσφορές και παραπλανητικές διαφημίσεις.

Ο ΕΟΦ ενστερνίζεται πλήρως την προειδοποίηση και καλεί όλους σε επαγρύπνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με σκεπτικισμό οποιαδήποτε δελεαστική προσφορά ή πληροφορία προκύψει για την προμήθεια φαρμάκου εκτός της νόμιμης εφοδιαστική αλυσίδας, και ιδιαίτερα εμβολίου για την COVID-19, εκτός του πλαισίου του εθνικού σχεδιασμού που έχει ήδη δρομολογήσει και ανακοινώσει το υπουργείο Υγείας.

«Η προσπάθεια προσέλκυσης ιδιωτών και επιχειρήσεων αναμένεται να ενταθεί όσο διαρκεί η πανδημία, και ειδικά τώρα που επίκειται η έγκριση των πρώτων εμβολίων για την COVID-19 και η έναρξη των εμβολιασμών», σημειώνει ο ΕΟΦ.

Υπενθυμίζει ότι η αγορά φαρμακευτικών προϊόντων από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως μέσω διαδικτύου, μπορεί να θέσει σε εξαιρετικό κίνδυνο την υγεία, αλλά και την ίδια τη ζωή του ασθενούς - καταναλωτή που θα τα χρησιμοποιήσει.

TAGS