Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το δικό του «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

Συγκίνησε με τα λόγια του

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει το δικό του «αντίο» στον Μανώλη Γλέζο

Ο χαμός του Μανώλη Γλέζου έφερε μεγάλη θλίψη σε όλη τη χώρα και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλησε μέσω του επίσημου προφίλ του στο Facebook να πει το δικό του «αντίο» σε μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες της Ελλάδας.

Σε μία περίοδο ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένη, ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου σόκαρε το πανελλήνιο και με τη σειρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να τον αποχαιρετήσει με τον δικό του τρόπο.

Πέρα από το μήνυμά του για τον Μανώλη Γλέζο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και μία ηχηρή παράκληση στους βουλευτές του.

Το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

«Το έθνος χαμηλώνει τις σημαίες του για να περάσει ένας μεγάλος Έλληνας. Αυτός που πρώτος κατέβασε το σύμβολο των κατακτητών από την Ακρόπολη. Για να αναδειχθεί, έτσι, ο ίδιος σε σύμβολο της ελεύθερης πατρίδας μας.

Ο Μανώλης Γλέζος εκπροσώπησε μία γενιά που δεν λύγισε και δεν υποτάχθηκε. Ούτε και φυλακίστηκε σε κομματικούς φανατισμούς. Μια γενιά αφιερωμένη στην Ελλάδα, στην Ελευθερία και στην Δημοκρατία.

Υπήρξε, όμως, ταυτόχρονα, και ένας γλυκός άνθρωπος. Προσωπικά, δεν θα ξεχάσω ποτέ την επίσκεψή του στο σπίτι μου -ένας λεοντόκαρδος με τρυφερό βλέμμα και με ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο χέρι- το βράδυ που έφυγε ο πατέρας μου. Θα μας λείψει πολύ…

Ο θάνατος του Μανώλη Γλέζου αφήνει τους Έλληνες φτωχότερους. Αλλά η ζωή του αφήνει την Ελλάδα πλουσιότερη. Γιατί το παράδειγμα του – το παράδειγμα μιας ζωής αγνού πατριώτη και αληθινού μαχητή- μένει φωτεινός οδηγός για όλους. Και μας οπλίζει με δύναμη, ώστε να ξεπερνούμε ενωμένοι δυσκολίες όπως οι σημερινές.

Μαζί με όλους τους Έλληνες, σκύβω με σεβασμό το κεφάλι στη μνήμη του Μανώλη Γλέζου. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη. Και εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Μητσοτάκης Γλέζος

Με τη σειρά του μήνυμα για το χαμό του Μανώλη Γλέζου έστειλε και ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος έγραψε:

«Γενναίος, όρθιος, μαχόμενος μέχρι την τελευταία στιγμή, ο Μανώλης Γλέζος έφτασε στο τέλος μιας μοναδικής διαδρομής. Η Ελλάδα, η Δημοκρατία, η κοινωνική δικαιοσύνη, έχασαν έναν σπουδαίο μαχητή της πρώτης γραμμής.

Η ανθρωπότητα έχασε τον άνθρωπο που πρώτος σήκωσε ανάστημα στο ναζισμό, ταπεινώνοντας τη σημαία του Χίτλερ.

Η Αριστερά, όλοι μας, νιώθουμε σήμερα ορφανοί. Αλλά και τυχεροί που πορευτήκαμε μαζί του. Ο Μανώλης Γλέζος θα μείνει στην αιωνιότητα ως ένα σύμβολο αγωνιστή, που ήξερε να θυσιάζεται για τους ανθρώπους. Καλό σου ταξίδι, σύντροφε Μανώλη!».