Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Τι θα ανακοινωθεί;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 19:00 για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Μπορεί ο πρωθυπουργός να πέρασε ένα ήρεμο σαββατοκύριακο με την οικογένειά του, ωστόσο σήμερα, στις επτά το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει τις ανακοινώσεις για την πανδημία και την εξέλιξη του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας.

Ακολουθώντας το βηματισμό πολλών ευρωπαϊκών χωρών, όπως για παράδειγμα η Γαλλία, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να ανακοινώσει «τις αποφάσεις της κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας», γνωστοποίησε σήμερα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, επιβεβαιώνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να κερδίσει το χαμένο χρόνο στη θωράκιση της χώρας από το τέταρτο κύμα της πανδημίας.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί ότι μόνο εμβολιασμένοι θα έχουν πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης.

Δείτε το live:

Θύελλα αντιδράσεων με το βίντεο της Αυστραλίας για τον εμβολιασμό

Οι εκστρατείες υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού συνεχίζονται σε όλες τις χώρες και η Αυστραλία αποφάσισε να καλέσει τον κόσμο να εμβολιαστεί με ένα αρκετά σκληρό βίντεο για τα συμπτώματα που μπορεί να έχει κανείς από τον ιό.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο φαίνεται μία νέα κοπέλα που δεν μπορεί να αναπνεύσει στο νοσοκομείο. «Η Covid-19 μπορεί να μας επηρεάσει όλους… Κλείσε ραντεβού για τον εμβολιασμό σου», είναι το σλόγκαν του βίντεο.

Το εν λόγω βίντεο σήκωσε θύελλα αντιδράσεων στα social media καθώς θεωρείται πως άδικα μπαίνουν στο στόχαστρο οι νέοι. Η διαφήμιση παίζει αυτή την περίοδο στο Σίδνεϊ, που βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα ξέσπασμα της μετάλλαξης Delta και βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα lockdown, την ώρα που στην Ελλάδα τα κορωνοπάρτι δίνουν και παίρνουν.