Έγκλημα στην Λάρισα: Προθεσμία έως την Παρασκευή πήρε ο 54χρονος συζυγοκτόνος

Προκειμένου να απολογηθεί

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έγκλημα στην Λάρισα: Προθεσμία έως την Παρασκευή πήρε ο 54χρονος συζυγοκτόνος

Φρίκη προκαλεί μια νέα πληροφορία που βγήκε στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με την δολοφονία στην Λάρισα. Ο 54χρονος συζυγοκτόνος φέρεται συγκεκριμένα να ηχογραφούσε με το κινητό του την δοφολονία της γυναίκας του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μεσημβρινού Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1, στο ηχητικό αρχείο ακούγονται διάλογοι μεταξύ του δράστη και του θύματος, όπως και πυροβολισμοί. Η κατασχεθείσα συσκευή θα αποσταλεί για εξέταση στα εργαστήρια της Διεύθυνσή Εγκληματολογικών Ερευνών.

Μάλιστα, το πρωί της Τετάρτης ο 54χρονος εμφανίστηκε ενώπιον του ανακριτή και εκεί ζήτησε προθεσμία για να απολογηθεί μέχρι την Παρασκευή.

Σε δηλώσεις που έκανε ο συνήγορος του 54χρονου συζυγοκτόνου, Κωνσταντίνος Γαλανός, ανέφερε πως «λάμβανε αντικαταθλιπτική και αντιψυχωσική αγωγή, ενώ πριν από περίπου 20 ημέρες είχε επεισόδιο απώλειας συνείδησης και διακομίστηκε σε ψυχιατρικό νοσοκομείο των Αθηνών απ΄όπου έλαβε επιπλέον αγωγή».

Υπογραμμίζεται ότι η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας άσκησε νωρίτερα σε βάρος του 54χρονου ποινική δίωξη για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, όπως και την παράβαση του νόμου περί όπλων.

«Η γυναίκα ήθελε να φύγει και να χωρίσουν»

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 43χρονη άτυχη γυναίκα η οποία δολοφονήθηκε από τα αδίστακτα χέρια του συζύγου της φέρεται πως επιθυμούσε να πάρει διαζύγιο.

Όταν ο δράστης έμαθε πως η σύζυγός του επισκέφθηκε δικηγόρο, όταν πήγε στη Λάρισα για δουλειά, πιθανότατα για να υποβάλλει αίτηση διαζυγίου. Φαίνεται πως αυτή η απόφαση εξόργισε τον 54χρονο δράστη, ο οποίος ταξίδεψε από την Αθήνα έως την Λάρισα προκειμένου να την σκοτώσει.

Οι πηγές στο protothema.gr αναφέρουν ότι «Αυτό δείχνουν τα πρώτα στοιχεία. Η γυναίκα ήθελε να απομακρυνθεί. Ήθελε να φύγει και να χωρίσουν. Εκείνος το έμαθε και ανέβηκε για να την σκοτώσει».

=Ο 54χρονος εισέβαλε οπλισμένος στην ταβέρνα του αδερφού της συζύγου του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες και τη σκότωσε. Αμέσως, προσπάθησε να διαφύγει. Ωστόσο κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να τον αφοπλίσουν.

Στην ταβέρνα κλήθηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Λάρισας. Το κίνητρο του νέου εγκλήματος δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμη.

Η Αστυνομία παίρνει καταθέσεις από μάρτυρες, ενώ έχουν αποκλείσει την ταβέρνα και προσπαθούν να λάβουν όλες τις πληροφορίες για τη δολοφονία της 43χρονης.

Μόλις ολοκληρωθεί η δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας για να του απαγγελθούν ποινικές διώξεις.