«Το παιδί μου ήταν μέσα στα αίματα» - Συγκλονίζουν οι γονείς του βρέφους που δάγκωσε σκύλος

Σε αλληλομηνύσεις προχώρησαν οι γονείς και η ιδιοκτήτρια του σκύλου, που δάγκωσε το 8 μηνών αγόρι

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi
Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi

Σοκαρισμένοι παραμένουν οι γονείς του 8 μηνών αγοριού, που του επιτέθηκε και το δάγκωσε σκύλος στην Κρήτη. Οι γονείς του παιδιού και η ιδιοκτήτρια του σκύλου θα λύσουν δικαστικά τις διαφορές τους, καθώς η κάθε μία πλευρά υποστηρίζει τη δικιά της εκδοχή.

«Το παιδί μας ήταν μέσα στα αίματα» - Τι υποστηρίζουν οι γονείς για το περιστατικό

Οι γονείς του μικρού παιδιού μίλησαν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» της Ζήνας Κουτσελίνη στο Star, που έκανε πρεμιέρα σήμερα (05/09). Η μητέρα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να αγγίξω το παιδί μου. Προσπαθώ να του βάλω το φάρμακο, αλλά πονάει πάρα πολύ. Του παιδιού του έφυγε ένα κομμάτι κάτω από το μπράτσο, ενώ έχει και γρατζουνιά στον μηρό. Όλα έγιναν όταν η μητέρα μου έβγαλε το παιδί βόλτα. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου άνοιξε την πόρτα, το σκυλί έφυγε και όρμηξε στο παιδί μου. Το σκυλί είναι επιθετικό, κάθε φορά γαβγίζει και η ιδιοκτήτρια δεν έχει βάλει ούτε μία ταμπέλα. Μόλις έγινε το περιστατικό πήρα τον άντρα μου, που ήταν στη δουλειά. Ήρθε σπίτι, πήρε το παιδί μέσα στα αίματα και ήθελε να το πάει στο νοσοκομείο. Η ιδιοκτήτρια του σκύλου δεν τον άφηνε και προσπαθούσε να πει ότι δεν έφταιγε το σκυλί. Ο άντρας μου την έσπρωξε, γιατί ήθελε να πάει γρήγορα το παιδί στο νοσοκομείο».

Από την πλευρά του ο πατέρας υποστήριξε: «Μόλις γύρισα σπίτι είδα το παιδί μου μέσα στα αίματα. Η ιδιοκτήρια του σκύλου μπήκε μπροστά μου. Δεν με άφηνε να φύγω και έλεγε ότι η πεθερά μου έφταιγε και όχι ο σκύλος. Αντί να ζητήσει συγγνώμη έκανε και φασαρία. Όλοι στην πολυκατοικία έχουν πρόβλημα με τον σκύλο».

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τους γονείς του παιδιού

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, πάντως, δίνει τη δικιά της εκδοχή για το περιστατικό. Η ίδια ανέφερε: «Έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα. Το σκυλί δεν μου έφυγε ποτέ ούτε από τα χέρια μου, ούτε από το λουρί. Όλα αυτά είναι ψέματα. Εγώ μήνυσα τους γονείς για ξυλοδαρμό και για το ότι δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και του σκύλου μου».

Τι κάνετε σε περίπτωση δαγκώματος σκύλου

  • Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε είναι να καθαρίσετε σχολαστικά την πληγή, χρησιμοποιώντας σαπούνι και νερό.
  • Σε περίπτωση αιμορραγίας, πάρτε μια καθαρή πετσέτα και πιέστε την ελαφρά πάνω στην πληγή.
  • Όταν σταματήσει η αιμορραγία, βάλτε στην πληγή αντισηπτικό. Στη συνέχεια καλύψτε την πληγή με μια αποστειρωμένη γάζα.
  • Αν εμφανίσετε πυρετό ή εκδηλωθεί οίδημα ή έντονος πόνος, πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό.
  • Ο γιατρός θα κρίνει αν χρειάζεται και χειρουργικός καθαρισμός.
  • Κατά τη επίσκεψή σας στο γιατρό, πρέπει να έχετε μαζί το βιβλιάριο εμβολίων ώστε να κρίνει εάν χρειάζεται να εμβολιαστείτε.
  • Αναφέρετε με λεπτομέρεια τα χαρακτηριστικά του σκύλου (π.χ. ανήσυχος, επιθετικός, νευρικός, σιελόρροια) και κατόπιν αναφέρετε το συμβάν στην κτηνιατρική υπηρεσία.
  • Σε περίπτωση που δεν έχετε κάνει τα τελευταία δέκα χρόνια αντιτετανικό ορό, κάντε οπωσδήποτε.