Αλεξάνδρα Μαρτίνου: «Ο στόχος μας είναι να...» - Οι πρώτες δηλώσεις της νέας προέδρου της Κιβωτού

Έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση το βράδυ της Τρίτης

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Αλεξάνδρα Μαρτίνου: «Ο στόχος μας είναι να...» - Οι πρώτες δηλώσεις της νέας προέδρου της Κιβωτού

Μετά τις σοκαριστικές καταγγελίες που ήρθαν στο φως για την Κιβωτό του κόσμου και τον ιδρυτή αυτής πατέρα Αντώνιο, η Αλεξάνδρα Μαρτινού ανακοινώθηκε πως επισήμως αναλαμβάνει την θέση του μετά την απομάκρυνσή του από τα συγκεκριμένα καθήκοντα.

Η Αλεξάνδρα Μαρτίνου έκανε το βράδυ της Τρίτης της πρώτες της δηλώσεις, με αφορμή την παρουσία της σε event της Σίλιας Κριθαριώτη.

Οι πρώτες δηλώσεις της Αλεξάνδρας Μαρτινού

«Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή, αλλά και μεγάλη ευθύνη για αυτό που αναλαμβάνουμε. Δεν έχω να πω πολλά πράγματα, γιατί είναι σημερινό το νέο και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο για να δούμε τι θα παραλάβουμε.

Το ένα κομμάτι είναι η δικαιοσύνη που έχει αναλάβει και τρέχει. Εμείς θα κάνουμε τον διαχειριστικό έλεγχο για να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί η Κιβωτός με όλες τις δομές και να μην υπάρξει πρόβλημα για κανένα παιδί. Ο στόχος μας είναι να προχωρήσει η καθημερινότητα και όλα τα παιδιά να ζούνε όπως πρέπει με τις συνθήκες που τους αρμόζει» αρκέστηκε να πει η Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Ποια είναι η νέα πρόεδρος του Δ.Σ, Αλεξάνδρα Μαρτίνου

Είναι και Πρόεδρος της Ένωσης «ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ».

Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο. Κύριος στόχος της ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια.

To 2016 τιμήθηκε με το αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική της προσφορά, ενώ το 2019 έλαβε βραβείο BRAVO για την ενεργοποίηση χιλιάδων πολιτών στο πλαίσιο της δράσης της «Ίσες ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας».