Συναγερμός ΕΦΕΤ για τηγανιτές πατάτες
Τι περιέχουν που σχετίζεται με καρκίνο
Ποιος ο νέος κανονισμός του ΕΦΕΤ για τις τηγανιτές πατάτες; Πώς σχετίζονται με τον καρκίνο; Μια ουσία σε πολλούς άγνωστη το ακρυλαμίδιο, είναι μια καρκινογόνος ουσία η οποία παράγεται όταν αμυλούχες τροφές όπως ψωμί ή πατάτες κ.α ψήνονται ή τηγανίζονται για πολλή ώρα σε υψηλές θερμοκρασίες.
Η διαδικασία αυτή αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου, όμως η Ευρωπαϊκή Ένωση με έναν νέο κανονισμό, υποχρεώνει πλέον τους κατασκευαστές να πάρουν άμεσα μέτρα, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.
Ο λόγος; περιέχουν...διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr