Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκες οι πατάτες - Το μυστικό είναι στο...

Πρέπει να το γνωρίζετε

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκες οι πατάτες - Το μυστικό είναι στο...

Οι πατάτες είναι ένα φαγητό που μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους και σίγουρα αποτελεί αγαπημένη επιλογή μικρών και μεγάλων, με αποτέλεσμα σε σχεδόν όλα τα σπίτια να υπάρχουν σε μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένες σε κάποιο ντουλάπι ή στην αποθήκη.

Ωστόσο, κάποιες φορές ο καιρός περνάει χωρίς να προλάβουμε να τις μαγειρέψουμε. Οι πατάτες μαλακώνουν και βγάζουν φύτρες, με αποτέλεσμα να μην είναι εύκολο να μαγειρευτούν. Υπάρχουν μερικές απλές σίγουρες οδηγίες ώστε να διατηρήσετε τις πατάτες φρέσκες για περισσότερο καιρό.

Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκες οι πατάτες

  • Αποθηκεύστε τες σε κάποια ξηρό, δροσερό και σκοτεινό μέρος. Η αποθήκη είναι συνήθως το ιδανικό μέρος για αυτό. Αν πάλι δεν υπάρχει, ένα σκοτεινό μέρος είναι κι αυτό καλό.
  • Όταν τις αποθηκεύεις ακουμπώντας τες πάνω σε τσιμέντο ή σε νάιλον σακούλα. Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκευτούν είναι σε μια χάρτινη σακούλα, που τους επιτρέπει να «αναπνέουν».
  • Μην τις βάλεις στο ψυγείο. Το άμυλο θα μετατραπεί σε γλυκόζη, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί και η γεύση αλλά και η υφή τους, που δεν θα είναι καθόλου καλές μετά το μαγείρεμα.

Ωστόσο, αν δείτε να παίρνουν αυτό το συγκεκριμένο χρώμα, πρέπει να τις πετάξετε αμέσως.

Έτσι θα διατηρηθούν περισσότερο καιρό φρέσκες οι πατάτες

Φωτογραφίες pixabay / couleur

Το λάθος που κάνουμε όλοι όταν βράζουμε πατάτες - Τι πρέπει να αποφεύγουμε

Οι πατάτες είναι πηγή βιταμίνης C, βιταμίνης γνωστής για την αντιοξειδωτική της δράση και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού, έχουν δείξει μελέτες του ερευνητικού οργανισμού Potatoes USA.

Μάλιστα, έρευνα έδειξε ακόμη ότι περιέχουν περισσότερο κάλιο και από την μπανάνα. Ένα θρεπτικό συστατικό που αποτρέπει το φούσκωμα. Άλλα θρεπτικά στοιχεία που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα είναι η βιταμίνη B6, αλλά και ο σίδηρος.

Μεγάλη ποσότητα της περιεκτικότητας της πατάτας σε αυτά τα μέταλλα και τις βιταμίνες, καταλήγει κατά το βράσιμο στο νερό και... διαβάστε περισσότερα στο athensmagazine.gr