Αδιανόητο! Ρίξε μαγειρική σόδα στο πλυντήριο και θα πάθεις πλάκα! Θα πληρώνεις τα μισά στο σούπερ μάρκετ!

Θα κάνεις τρελή οικονομία!

Αδιανόητο! Ρίξε μαγειρική σόδα στο πλυντήριο και θα πάθεις πλάκα! Θα πληρώνεις τα μισά στο σούπερ μάρκετ!

Είναι αδιανόητο αυτό το μυστικό για το σπίτι που σου βρήκαμε! Ρίξε απλά λίγη μαγειρική σόδα στο πλυντήριο ρούχων σου και θα πάθεις πλάκα με το αποτέλεσμα αλλά και με το σούπερ μάρκετ, στο οποίο θα πληρώνεις τα μισά.

Η μαγειρική σόδα μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό μαλακτικό και έτσι θα κάνεις παράλληλα οικονομία ενώ την ίδια στιγμή θα χρησιμοποιείς και υλικά πιο φυσικά.

Σου βρήκαμε επίσης το τέλειο tip για τα μαλλιά σου, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ρίξεις λίγη μαγειρική σόδα και θα δεις θαύματα!

Η μαγειρική σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH του νερού, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, κάτι που την κάνει να λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό.

Βάζοντας ½ φλιτζάνι στο πλυντήριο μπορείτε να εξασφαλίσετε πως τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού ή μεταλλικών στοιχείων δεν θα «κάτσουν» στα ρούχα σας και έτσι θα βγουν πιο μαλακά από ποτέ!

Βάλε μαγειρική σόδα στα κιτρινισμένα ρούχα σου! Θα γίνουν πιο λευκά και από... το μέλλον!

Βάλε μαγειρική σόδα στα κιτρινισμένα ρούχα σου! Θα γίνουν πιο λευκά και από... το μέλλον και μπορείς άνετα να το κάνεις σε όλα! Θα δεις διαφορά!

Η μαγειρική σόδα (γνωστή και ως διττανθρακικό νάτριο / sodium bicarbonate) είναι ένα «θαυματουργό» προϊόν που υπάρχει στην κουζίνα κάθε νοικοκυριού. Χρησιμοποιείται συνήθως στη μαγειρική. Ωστόσο, χάρη στις καθαριστικές και αποσμητικές της ιδιότητες, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις σε πολλές ακόμα περιπτώσεις στην καθημερινότητα σου.

Ας δούμε μερικές από τις χρήσεις της.

Για τα ρούχα του μωρού
Το δέρμα του μωρού απαιτεί πιο ήπια καθαριστικά, ωστόσο η οσμή και οι σκληροί λεκέδες αντιστέκονται στα ήπια απορρυπαντικά που είναι ειδικά για μωρά. Για αυτούς τους δύσκολους λεκέδες, πρόσθεσε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα με το υγρό απορρυπαντικό πλυντηρίου και πλύνε τα ρούχα του μωρού σου.

Απολύμανση και καθαριότητα σε εσώρουχα και σεντόνια

Διέλυσε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα σε 2 λίτρα νερό και μούλιασε τα λερωμένα ρούχα για μερικές ώρες (ανάλογα πόσο «σκληροί» είναι οι λεκέδες) και ξέβγαλε τα. Στη συνέχεια πλένεις στο πλυντήριο με απορρυπαντικό και 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Καθάρισε τον αθλητικό εξοπλισμό σου
Σε 1 λίτρο ζεστό νερό ρίξε 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα. Χρησιμοποίησε το διάλυμα για να καθαρίσεις και να απομακρύνεις δυσάρεστες οσμές από τον αθλητικό εξοπλισμό σου. Ψέκασε το διάλυμα στον αθλητικό εξοπλισμό σου, π.χ. σε τσάντες γυμναστηρίου, και ξέπλυνε με άφθονο νερό ή με μια καθαρή βρεγμένη πετσέτα.

Σόδα μαζί με το απορρυπαντικό πλυντηρίου
Πρόσθεσε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στη θήκη απορρυπαντικού του πλυντηρίου μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων. Η καλύτερη ισορροπία του pH στο πλύσιμο που δίνει η μαγειρική σόδα έχει ως αποτέλεσμα ακόμη πιο καθαρά και λαμπερά ρούχα!

Για κατάλευκα, αστραφτερά ρούχα
Προσθέστε ½ φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο ξέβγαλμα για αστραφτερά λευκά υφάσματα, σεντόνια και πετσέτες.

Για μυρωδάτα ρούχα γυμναστηρίου
Για «φρέσκα» και μυρωδάτα ρούχα γυμναστηρίου τοποθέτησε στο πρώτο ξέβγαλμα στο πλυντήριο ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα για να απομακρύνεις εντελώς τις οσμές και στο δεύτερο ξέβγαλμα ρίξε το μαλακτικό.

Ρίξτε την και στην κούπα του καφέ σας και...