Έτσι θα κάνεις το τέλειο βραστό αβγό κάθε φορά!

Είναι απλό!

Έτσι θα κάνεις το τέλειο βραστό αβγό κάθε φορά!

Θέλεις τέλειο βραστό αυγό κάθε φορά;

Τα βραστά αβγά είναι ίσως από τα πιο ευέλικτα τρόφιμα. Μπορείς να τα απολαύσεις σκέτα ως σνακ, με τη μορφή αβγοσαλάτας μέσα στο σάντουιτς, ενώ αποτελούν και την τέλεια προσθήκη στη μεσημεριανή σου σαλάτα.

Το κακό είναι ότι δύσκολα μπορείς να καταλάβεις πότε είναι έτοιμα όταν τα βράζεις. Αν ακολουθήσεις όμως τις οδηγίες μας είναι σίγουρο ότι θα έχεις τέλεια βραστά αβγά κάθε φορά.


1.Τοποθετείς τα αβγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό.
2. Ανάβεις μέτρια φωτιά και μόλις το νερό βράσει, κλείνεις το μάτι και βάζεις το καπάκι στην κατσαρόλα.
3. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό βήμα! Εάν θέλεις ο κρόκος να «τρέχει» λίγο, βάζεις στο χρονόμετρο 7 λεπτά ακριβώς. Εάν θέλεις τελείως βραστά αβγά, βάζεις 11 λεπτά. Δώσε προσοχή όμως! Δεν θα πρέπει να τα αφήσεις ούτε λεπτό παραπάνω!
4. Μόλις τελειώσει ο χρόνος, τα μεταφέρεις σε ένα μπολ με πολύ παγωμένο νερό και τα αφήνεις για 1-2′.
5. Τα καθαρίζεις και απολαμβάνεις!

Κυριακάτικο brunch: 3 γευστικές και γρήγορες συνταγές

αυγά πρωινό

Κυριακάτικο bruch με αυτές τις 3 γευστικές και γρήγορες συνταγές!

Το Youweekly.gr σου προτείνει...


Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα καλό brunch. Η αλήθεια είναι πως οι περισσότεροι από εμάς λατρεύουμε το brunch, ωστόσο τα περισσότερα από αυτά έχουν αρκετές θερμίδες.

Το youweekly.gr σου βρήκε μερικές συνταγές χωρίς πολλές θερμίδες, για να απολαμβάνεις το brunch σου χωρίς ωστόσο να ανησυχείς για τις θερμίδες του.

Ένα μπολ smoothie

Είναι ένας εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σου και το καλύτερο από όλα όχι μόνο θα πάρεις λίγες θερμίδες, αλλά θα πάρεις και μια μεγάλη ποσότητα, από την καθημερινή δόση που πρέπει να παίρνεις, από φρούτα και λαχανικά όλα σε ένα.

Ένα ακόμη θετικό αυτό του πιάτου, είναι ότι μπορείς να βάλεις όποιο συνδυασμό φρούτων και λαχανικών θέλεις. Φράουλα και μπανάνα, ταιριάζουν πολύ όπως επίσης και το μάνγκο με τον ανανά. Το μυστικό σε αυτό είναι να κάνεις το smoothie λίγο πιο πηχτό από ότι συνήθως. Στο τέλος μπορείς να προσθέσεις, αποξηραμένα φρούτα, καρύδα, ξηρούς καρπούς και διάφορους σπόρους.

«Φλυτζάνια» μπέικον και αυγού

Τα αυγά και το μπέικον, είναι ένας κλασσικός συνδυασμός brunch για όλες τις εποχές. Τα αυγά είναι πλούσια σε υγιεινά λιπαρά και την απαραίτητη πρωτεΐνη, ενώ το μπέικον είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και θα σε ετοιμάσει για την υπόλοιπη ημέρα. Η αλήθεια είναι πως είναι πλούσιο σε λιπαρά, αλλά παραμένει υγιεινό αρκεί να μην το παρακάνεις στην ποσότητα.

Ψεκάστε με λίγο λάδι μια θήκη για κεκάκια, και προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς °C. Προ-ψήστε το μπέικον για πέντε λεπτά μέχρι να είναι μαγειρεμένο αλλά όχι τραγανό. Πιέστε το μπέικον στην θήκη για τα κεκάκια και τυλίξτε το γύρο-γύρο. Ανοίξτε ένα αυγό στο κενό που έχετε αφήσει από το μπέικον και ρίξτε αλάτι και πιπέρι. Ψήστε περίπου για 15 λεπτά, μέχρι το αυγό να έχει ψηθεί αλλά ο κρόκος να είναι ακόμα ρευστός.

Λιωμένο αβοκάντο και βραστά αυγά

Κάντε το brunch σας άξιο να φωτογραφηθεί στο Instagram, απλά και μόνο με ένα λιωμένο αβοκάντο. Υπάρχει σίγουρα λόγος γιατί αυτό το φρούτο γίνεται όλο και πιο δημοφιλή μέρα με την μέρα. Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά είναι πλούσιο σε υγιεινά λιπαρά και όμορφες ίνες για το σώμα και το κάνει ευέλικτο. Αν προσθέσεις και μερικά βραστά αυγά, θα σου δώσουν άπειρες πρωτεΐνες αν ειδικά το σερβίρεις και σε ένα ψωμί ολικής θα σου δώσει και υγιεινούς υδατάνθρακες. Ένα νόστιμο, εύκολο και όμορφο brunch, που μπορείς να φας όλες τις ώρες.

Οι 3 συνταγές με αυγά που πρέπει να δοκιμάσετε!
Θα πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτές τις 3 συνταγές με αυγά, οι οποίες είναι απίστευτες!

Αν μια μέρα δεν έχετε μαγειρέψει τίποτα, η λύση είναι μία: να μαζέψετε όσα αυγά έχετε στο ψυγείο και να φτιάξετε κάτι εύκολο, γρήγορο, ελαφρύ και κυρίως πεντανόστιμο, για όλη την οικογένεια.

Το μενού έχει λίγο απ’ όλα: από τα «ψαγμένα» μάφιν με αυγό μέχρι την παραδοσιακή στραπατσάδα για μεγάλες… βούτες!

Αυγά σε πιπεριά

Τι θα χρειαστείτε

3 πιπεριές «καμπάνες»

3 αυγά

Τι πρέπει να κάνετε

Κόψτε τις πιπεριές οριζόντια έτσι ώστε να σχηματίσετε «δαχτυλίδια». Τοποθετήστε τις σε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο οποίο θα έχετε προσθέσει ελάχιστο λάδι. Έπειτα, σπάστε ένα αυγό στη μέση κάθε δαχτυλιδιού, καλύψτε το σκεύος και αφήστε το να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά.

Αν προτιμάτε τον κρόκο πιο μελάτο, αφήστε το αυγό να ψηθεί μέχρι το ασπράδι να γίνει πιο σκληρό. Αντίθετα, αν τον θέλετε πιο σφιχτό, βγάλτε το αυγό απ’ το τηγάνι όταν κρόκος και ασπράδι έχουν «σφίξει» το ίδιο.

Στραπατσάδα η ελληνική!

Τι θα χρειαστείτε

6 αυγά μέτριου μεγέθους, χτυπημένα

1 κιλό τομάτες, που θα έχετε περάσει στον τρίφτη

4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Μία πρέζα ζάχαρη

100-150 γραμμάρια φέτα που θα έχετε λιώσει με το πιρούνι

Αλάτι και πιπέρι

Τι πρέπει να κάνετε

Ρίξτε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και βάλτε την ένταση του ματιού σε δυνατή φωτιά. Όταν το λάδι «κάψει», προσθέστε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο και ανακατέψτε καλά. Φροντίστε, ωστόσο, να μην το παρακάνετε με το αλάτι γιατί η φέτα είναι ήδη αρκετά αλμυρή. Μόλις οι ντομάτες αρχίζουν να βράζουν, μειώστε την ένταση της φωτιάς και ανακατέψτε για 10- 15 λεπτά, μέχρι ο χυμός τους να εξατμιστεί.

Στη συνέχεια, ρίξτε μέσα τα χτυπημένα αυγά και ανακατέψτε το μίγμα με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά. Αφήστε το μίγμα εωσότου δείτε ότι τα αυγά είναι έτοιμα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά -η ρίγανη, ο βασιλικός, ο άνηθος ακόμα και η μέντα, «δένουν» εξαιρετικά με αυτές τις γεύσεις.

Στο τέλος, πασπαλίστε από πάνω τη φέτα και σερβίρετε μαζί με ζεστό ψωμί.

Φριτάτα με αυγά (υλικά για 12 «κομμάτια»)


Τι θα χρειαστείτε

6 αυγά

Μισό φλιτζάνι γάλα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ελάχιστο πιπέρι

1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρό (γκούντα ή τσένταρ)

¾ φλιτζανιού τριμμένο κολοκύθι

¼ φλιτζανιού τριμμένη πιπεριά (σε ό,τι χρώμα θέλετε)

2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι

Φόρμα για μάφιν

Τι πρέπει να κάνετε

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπήστε τα αυγά, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να ανακατευθούν καλά. Έπειτα, προσθέστε το τυρί, το κολοκύθι και το κρεμμύδι και συνεχίστε το ανακάτεμα.

Στην κάθε φόρμα του μάφιν, ρίξτε μια μικρή ποσότητα απ’ το μίγμα (περίπου το ¼ του φλιτζανιού). Αφήστε τα να ψηθούν στον φούρνο για 20-22 λεπτά και, αφού ετοιμαστούν, αφήστε τα να κρυώσουν για 5 λεπτά με μισάνοιχτη την πόρτα του φούρνου.