Η γη της ελιάς (29/3): «Σε παίρνω γιατί ήρθε ώρα να τελειώσουμε» - Τον χωρίζει μέσω τηλεφώνου

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Η γη της ελιάς (29/3): «Σε παίρνω γιατί ήρθε ώρα να τελειώσουμε» - Τον χωρίζει μέσω τηλεφώνου

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο σημερινό Παρασκευή 29/3 επεισόδιο της σειράς, Η γη της ελιάς, που παίζει μέσα από την συχνότητα του MEGA. Ένας χωρισμός θα φέρει ανατρεπτικές καταστάσεις ειδικά στην ζωή του ζευγαριού που ενώ είναι ερωτευμένο, δεν μπορεί να ζήσει μαζί.

Οι σημερινές εξελίξεις της σειράς του MEGA

Επεισόδιο 128

Ο Παρασκευάς, μετά από τη διαπίστωση που έκανε, λέει στον Λυκούργο: «Η Βασιλική και ο Μιλτιάδης έχουν αρχίσει να τρέφουν συναισθήματα ο ένας για τον άλλον. Εμένα το μάτι μου κόβει», ισχυρίζεται και ο Λυκούργος γίνεται έξαλλος: «Τι λες, ρε σαρδανάπαλε; Δεν πας να σε κοιτάξει κανένας γιατρός;», του απαντάει.

Η κακή διάθεση της Φιλιώς αναγκάζει την Αθηνά να λήξει τη σχέση της με τον Τζον και το ζευγάρι αναγκαστικά χωρίζει. Από την άλλη, ο Δημοσθένης πολιορκεί ξανά την Ασπασία για να γυρίσει στο σπίτι, αλλά εκείνη είναι ανένδοτη, ενώ η Αρετή ξεσπάει τα νεύρα της στον Λυκούργο, καθώς θεωρεί ότι δεν ασχολείται με την υπόθεσή της και τον απολύει από δικηγόρο της.

Δείτε επίσης: Σπαρακτικό - Δείτε την τραγική στιγμή που η Βασιλική αναγνωρίζει το πτώμα του Φίλιππου πριν παιχτεί στην τηλεόραση

Τα επεισόδια της επόμενης εβδομάδας

Το δικαστήριο της Χάιδως συνεχίζεται και ο Λυκούργος παρότι έκανε μια τέλεια αγόρευση υπέρ της, φοβάται πολύ ότι η Χάιδω δεν θα γλιτώσει τη φυλακή. Tην ίδια ώρα ο Μάνος φτάνει τον Ισίδωρο στα όριά του, ενώ η Βασιλική έρχεται πολύ κοντά με την Αριάδνη γεμίζοντας χαρά τον Στάθη.

Η Αθηνά καθησυχάζει τη Φιλιώ: «Η ιστορία με τον Τζον τελείωσε, Φιλιώ μου», της λέει, ενώ η Μαργαρίτα είναι αντίθετη με την απόφασή της: «Κακώς της έκανες το χατίρι. Σου το έχω πει ότι πρέπει να βάλεις όρια», τονίζει στην Αθηνά. Την ίδια ώρα, ο Μάνος εξακολουθεί να συμπεριφέρεται ακραία, παρόλο που οι αιματολογικές του εξετάσεις είναι καθαρές. Παράλληλα η Ειρήνη συνειδητοποιεί ότι έχει αρχίσει να αγαπάει βαθιά τον Παρασκευά και το εξομολογείται στην Ασπασία: «Μάλλον την πάτησα. Τον Παρασκευά τον θέλω. Θέλω να είμαι μαζί του. Φαντάζομαι τη ζωή μου μόνο μαζί του», της ομολογεί.

Η Αρετή έχει μετανιώσει για τον τρόπο με τον οποίο φέρθηκε στον Λυκούργο και ζητάει από τη Βασιλική μια χάρη: «Σε παρακαλώ, εσύ που τον βλέπεις τον Λυκούργο κι έχετε πολύ καλές σχέσεις, προσπάθησε να τον πείσεις να ξαναπάρει την υπόθεσή μου. Εντάξει, έκανα λάθος, θα του ζητήσω συγγνώμη». Την ίδια ώρα, το δικαστήριο συνεχίζεται με τις καταθέσεις του Στάθη και της Αθηνάς υπέρ της Χάιδως, της οποίας πλησιάζει η στιγμή της απολογίας της και η αγωνία όλων είναι μεγάλη.

Στο μεταξύ, η Μαργαρίτα πείθει τον Λυκούργο να μην αφήσει την υπεράσπιση της Αρετής, ενώ η Βασιλική και η Αριάδνη έρχονται όλο και πιο κοντά, γεγονός που δίνει μεγάλη χαρά τόσο στον Στάθη όσο και την Ιουλία. Παράλληλα, η Κούλα βρίσκει ακόμα ένα ψέμα και ζητάει κι άλλα χρήματα από την Ασπασία. Η Μαργαρίτα καταθέτει στο δικαστήριο και λέει τα καλύτερα για τη Χάιδω, αλλά στη συνέχεια τη στριμώχνει ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής και τα πράγματα γίνονται δύσκολα. Στη συνέχεια ακολουθεί η απολογία της Χάιδως όπου η κατηγορούμενη αφηγείται με συγκινητικό τρόπο όσα έγιναν την ημέρα που σκότωσε τον Σωτήρη Βαφέα στους πορτοκαλεώνες και όλοι στην αίθουσα λυγίζουν με όσα λέει.

Δείτε επίσης αποκλειστικό: Τα 6 νέα επεισόδια πριν παιχτούν στην τηλεόραση - Μια επίθεση κι ένα μεγάλο μυστικό

Η Αντωνία και η Αλκμήνη πλακώνονται στο ξύλο μπροστά στην Ισμήνη, η οποία αποφασίζει το τέλος της συνεργασίας τους: «Σας είχα προειδοποιήσει και τις δύο. Τέρμα τ’ αστεία, τα μαζεύετε και φεύγετε από εδώ μέσα. Τώρα και οι δύο», τους φωνάζει γεμάτη νεύρα.

Την ίδια στιγμή, ο Ισίδωρος καλεί την Αφροδίτη και τη ρωτάει: «Θέλω να μου πεις τη γνώμη σου για την κατάσταση του Μάνου. Οι εξετάσεις δεν έδειξαν κάτι, άρα τι μπορεί να συμβαίνει;» και η Αφροδίτη διστακτικά του λέει την άποψή της: «Να σας πω την αλήθεια, αυτό που υποψιάζομαι, σύμφωνα με τα συμπτώματά του, είναι ότι παίρνει κάποιες ουσίες», υποστηρίζει. Τελικά η Ισμήνη δεν κάνει πίσω και αποφασίζει να απολύσει την Αλκμήνη και την Αντωνία, ενώ ο Κωνσταντίνος αναλαμβάνει να τη βοηθήσει, μιας και ο Λυκούργος είναι απορροφημένος από τη δίκη της Χάιδως. Στο μεταξύ, η Αλκμήνη φεύγει από το σπίτι και βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι του Ορέστη.

Την ίδια στιγμή, η Αφροδίτη υποψιάζεται ότι ο Μάνος παίρνει αμφεταμίνες και ενημερώνει τον Ισίδωρο: «Οι ουσίες οι οποίες δεν ανιχνεύονται στο αίμα, είναι οι αμφεταμίνες». Ο Ισίδωρος προβληματίζεται έντονα και αποφασίζει να μιλήσει στα ίσα στον Μάνο: «Θέλω να μου πεις την αλήθεια. Ισχύει ότι παίρνεις αμφεταμίνες;». Ο Μάνος γίνεται θηρίο μόνο που το ακούει. «Τι λες, ρε πατέρα. Πώς σου ήρθε τώρα αυτό;», του απαντάει και ο Ισίδωρος του λέει για την κουβέντα που είχε με την Αφροδίτη.

Στο μεταξύ, η Βασιλική εκμυστηρεύεται στην Αριάδνη πως ο γάμος της με τον Φίλιππο δεν πάει καλά, ενώ παράλληλα εντοπίζει ότι κάτι τρέχει ανάμεσα σε εκείνη και τον Χρήστο. Παράλληλα, η Κούλα συνεχίζει να αλιεύει πληροφορίες από την Αρετή σχετικά με τη ζωή και τους φίλους της. Την ίδια ώρα, στο δικαστήριο, η αγόρευση του εισαγγελέα είναι καταπέλτης για τη Χάιδω και όλοι πιστεύουν ότι δεν θα γλιτώσει τη φυλακή.

Ο Μάνος, έξαλλος με την Αφροδίτη, πηγαίνει στο ιατρείο της και μπροστά στον Χρήστο τής επιτίθεται γι’ αυτά που είπε στον Ισίδωρο περί ναρκωτικών: «Πας καλά; Από πού έβγαλες το συμπέρασμα ότι παίρνω ναρκωτικά και μάλιστα ενημέρωσες και τον πατέρα μου; Δεν είχες κανένα δικαίωμα και αυτό που έκανες διώκεται. Το κατάλαβες;», της φωνάζει και τόσο η Αφροδίτη όσο και ο Χρήστος τα χάνουν με αυτή την τόσο επιθετική συμπεριφορά του.

Στη συνέχεια, ο Μάνος πηγαίνει στον πατέρα του και τον διαβεβαιώνει: «Πατέρα, θα σου το πω μια και καλή. Δεν έχω καμία σχέση με ουσίες και μη μου το ξαναπείς», αλλά ο Ισίδωρος δεν τον πιστεύει, παραμένει σκεπτικός και καχύποπτος. Στο μεταξύ, όλοι είναι ταραγμένοι και τρομερά ανήσυχοι με την αγόρευση του εισαγγελέα στο δικαστήριο. Την ίδια στιγμή, η Αντωνία και η Αλκμήνη ενώνουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Ισμήνη.

Εν τω μεταξύ η ψυχολόγος, αγανακτισμένη με την αδυναμία του Πότη να καταλάβει τα αυτονόητα, τον διώχνει: «Συγγνώμη, κύριε Γερακάρη, αλλά θα πρέπει να διακόψουμε. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σας βοηθήσω», του λέει, ενώ η Ασπασία στριμώχνει τον Παρασκευά λέγοντάς του: «Ακουσε, αγόρι μου. Μπορεί να νομίζεις ότι η κόρη μου είναι ελαφριά και τρελή, αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Αν δεν την αγαπάς, καλύτερα να την αφήσεις, γιατί η Ειρήνη μου σκέφτεται να κάνει οικογένεια και παιδιά».

Στο μεταξύ η Θεοδώρα, για μια ακόμα φορά, γυρίζει στο σπίτι λιώμα από το ποτό, αλλά η Μαργαρίτα δεν έχει σκοπό να ανεχτεί πλέον αυτή την κατάσταση. Η δίκη της Χάιδως μπαίνει στην τελική ευθεία με τις αγορεύσεις τις πολιτικής αγωγής και της υπεράσπισης. Η αγόρευση του Λυκούργου κερδίζει τις εντυπώσεις, αλλά η μοίρα της Χάιδως κρέμεται από μια κλωστή. Παράλληλα, η Βασιλική και η Αριάδνη κάνουν μια μεγάλη έκπληξη στον Στάθη και του φέρνουν μια τούρτα για τα γενέθλιά του, χωρίς όμως να ξέρουν κάτι για το παρελθόν του, το οποίο τις φέρνει σε αμηχανία.

Η Μαργαρίτα, απογοητευμένη από τη συμπεριφορά της Θεοδώρας, την αφήνει μόνη της και μετακομίζει στο σπίτι της Αθηνάς για λίγες ημέρες. Η Αλκμήνη «φορτώνεται» για ακόμα ένα βράδυ στο σπίτι του Ορέστη, αφού δεν έχει πού να μείνει. Ο Δημοσθένης θέλει πάση θυσία να γυρίσει η Ασπασία κοντά του και παίζει το τελευταίο του χαρτί, καθώς εμφανίζει μέλλουσα νύφη στην Ειρήνη: «Αποφάσισα να ξαναφτιάξω τη ζωή μου, δεν μπορώ άλλο μόνος μου. Να σου συστήσω τη γυναίκα που θα παντρευτώ. Από εδώ η Ελένη, δικηγόρος από την Καλαμάτα», της λέει, με την ελπίδα ότι η Ειρήνη θα τα πει όλα στην Ασπασία. Η Αλκμήνη και η Αντωνία στέλνουν εξώδικο στην Ισμήνη προσπαθώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ενώ η ψηφοφορία για την ετυμηγορία της Χάιδως ξεκινάει και ο πρώτος ένορκος την κρίνει ένοχη.

Η Αριάδνη προσπαθεί να κρύψει από τον Στάθη τις επαφές που έχει με την Αφροδίτη, καθώς και ότι ανέλαβε χρέη μαγείρισσας στην κουζίνα. Για κακή της τύχη, όμως, ο Στάθης το μαθαίνει και γίνεται έξαλλος: «Σου έχω πει ότι δεν ανέχομαι το ψέμα και την κοροϊδία», της φωνάζει. Την ίδια ώρα, η Αννα και ο Πότης παλεύουν να αναθερμάνουν την ερωτική τους ζωή καθώς πιστεύουν ότι έχουν βαλτώσει.

Στο μεταξύ, ο Λυκούργος ενημερώνει την Αλκμήνη και την Αντωνία: «Σας κάλεσα για να σας πω και επισήμως ότι η συνεργασία σας με την επιχείρηση της Ισμήνης έχει λήξει», αλλά εκείνες απειλούν να το κυνηγήσουν δικαστικά: «Να ξέρετε όμως ότι δεν πρόκειται να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θα διεκδικήσουμε τα πάντα. Δεν μπορεί να μας απολύσει έτσι», του τονίζουν.

Παράλληλα, η Μαργαρίτα επισκέπτεται την Κούλα στη φυλακή κι εκείνη της μιλά για τη γυναίκα του φούρναρη και όσα υποψιάζεται: «Αυτή σίγουρα τη βόλεψε πολύ ο θάνατός του. Και ελεύθερη είναι και πλούσια. Δεν ξέρω, μήπως να το ψάξετε λίγο, γιατί το πράγμα βρομάει! Εδώ η Αρετή μού είπε ότι όλο το χωριό ξέρει ότι δεν τον ήθελε και ότι το κεράτωνε και τον είχε εγκαταλείψει», της λέει και τη βάζει σε σκέψεις. Μάλιστα λίγο αργότερα όταν η Μαργαρίτα επιστρέφει, βλέπει τη φουρνάρισσα σε ύποπτο ραντεβού με έναν εργάτη του πορτοκαλεώνα και ενώνει τα κομμάτια του παζλ. Το επόμενο βήμα είναι να ενημερώσει τον Λυκούργο κι εκείνος να κινήσει τις διαδικασίες ώστε να βγει η αλήθεια στο φως και να βγει και η Αρετή από τη φυλακή.