4 θαυματουργές μάσκες κατά της κυτταρίτιδας!

Ετοιμαστείτε για την παραλία!

4 θαυματουργές μάσκες κατά της κυτταρίτιδας!

Το αιώνιο πρόβλημα της κυτταρίτιδας! Πλησιάζει το καλοκαίρι και είναι το πρώτο που σου έρχεται στο μυαλό. Εκτός από τη γυμναστική, το νερό και τη σωστή διατροφή, μπορείς να φτιάξεις και σπιτικές μάσκες κατά της κυτταρίτιδας, οι οποίες θα σε βοηθήσουν στην προσπάθεια σου, να την εξαφανίσεις! Δεν είναι δύσκολο, τα υλικά είναι απλά και σίγουρα υπάρχουν στο σπίτι σου.

Μάσκα από καφέ
Είναι γνωστό ότι η καφεΐνη καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Βάλε σ’ένα μπολ, ¼ του φλυτζανιού κατακάθι από ελληνικό καφέ, 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε τα υλικά και άπλωσε το μίγμα, στα σημεία που έχεις πρόβλημα και τύλιξε τα με μία διαφανή μεμβράνη. Αφού το αφήσεις για 15 λεπτά, ξέπλυνε καλά και στο τέλος βάλε μια ενυδατική κρέμα.

Μάσκα με λεμόνι και μέλι
Η μάσκα αυτή, είναι σύμμαχος κατά της κυτταρίτιδας αλλά και του τοπικού πάχους. Σ’ ένα μπολάκι βάζουμε μισό λεμόνι, 5 κουταλιές του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι. Ανακατεύεις τα υλικά και το απλώνεις στο σώμα σου, κάνοντας απαλό μασάζ. Τύλιξε με μια διαφανή μεμβράνη, τα σημεία που άπλωσες το μείγμα για 20 λεπτά. Και ξεπλένεις.

Peeling με ελαιόλαδο
Θα χρειαστείς ένα κουταλάκι του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (θαλασσινό). Ανακατεύεις τα υλικά και τρίβεις το μείγμα πάνω στα προβληματικά σημεία. Ξεπλένεις πολύ καλά!

Μάσκα με λεμόνι και ζάχαρη
Παίρνεις μισό λεμόνι, ¼ του φλιτζανιού παρθένο ελαιόλαδο και 1 κούπα ζάχαρης. Τα ανακατεύεις μέχρι να γίνει παχύρευστο το μίγμα. Το απλώνεις πάνω σου με κυκλικές κινήσεις και αν έχεις γάντι απολέπισης ακόμα καλύτερα. Είναι ένα είδος απολέπισης, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα καλύτερα, να μην κάνεις αυτή τη μάσκα.

Tip!
Πρέπει να κάνεις αυτές τις μάσκες 1 φορά στις 2 βδομάδες και θα δεις αποτελέσματα! Αλλά πρέπει να προσέχεις! Οι μάσκες θα λειτουργήσουν σε συνδυασμό με καλή διατροφή και άσκηση που είναι τα βασικότερα. Επίσης καλό θα είναι, να πίνεις και πράσινο τσάι που βοηθά πολύ στην εξάλειψή της!

Η super αναπλαστική μάσκα προσώπου με μαγιά μπύρας και μέλι!

Η μαγιά μπύρας παράγεται από την καλλιέργεια του μύκητα Saccharomyces cerevisiae που χρησιμεύει στην ζύμωση της παραγωγή της μπύρας από όπου πήρε και το όνομα της.

Θρεπτική αξία: Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε πρωτεΐνες και βιταμίνες, ιδίως του συμπλέγματος Β, ενώ διαθέτει πολλά ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, νάτριο και σίδηρο.

Δράση στην επιδερμίδα: Αναζωογονητική, επουλωτική, αντιφλεγμονώδης, θρεπτική, ιδανική για επιδερμίδες με ακμή. Μπορούμε να την βρούμε εύκολα φρέσκια σε φούρνο ή αποξηραμένη σε καταστήματα υγιεινών τροφών. Φυσικές συνταγές με μαγιά μπύρας

1.Μάσκα κατά των φλεγμονών και των εγκαυμάτων με μαγιά μπύρας και αλόη για άμεση ανακούφιση από πόνο και κάψιμο. Επουλωτική, κατευναστική, αντιφλογιστική.

Υλικά v ¼ κουταλάκι Μαγιά μπύρας σκόνη v 1κουταλακι Αλόη βέρα Gel v 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικά)

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Εφαρμογή: Απλώνουμε τη μάσκα στην ερεθισμένη περιοχή για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με δροσερό νερό. Βάζουμε μόνο αλόη gel αντί για κρέμα.

Ή

2. Αναπλαστική μάσκα προσώπου με μαγιά μπύρας και μέλι για σημάδια ακμής και ουλές. Η απόλυτη ανάπλαση για επιδερμίδες με σημάδια ακμής, δυσχρωμίες και ουλές.

Υλικά v 1 κουταλάκι μαγιά μπύρας σκόνη, v 1 κουταλάκι ρευστό μέλι, v 10 σταγόνες χυμό λεμονιού

Εκτέλεση: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Εφαρμογή: Απλώνουμε το μείγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών για 15 λεπτά. Ξεπλένουμε με δροσερό νερό (1 φορά την εβδομάδα).