Ξεχάστε τις δίαιτες! Αυτοί είναι οι σύμμαχοι για καλλίγραμμη σιλουέτα!

Οι λύσεις αυτές, θα σας σώσουν!

Ξεχάστε τις δίαιτες! Αυτοί είναι οι σύμμαχοι για καλλίγραμμη σιλουέτα!

Ξεχάστε τις δίαιτες! Αυτοί είναι οι σύμμαχοι για καλλίγραμμη σιλουέτα δεν θέλετε να γεύεστε ένα σωρό άγευστα φαγητά, βραστά λαχανικά και άνοστα κρέατα.

Για να ενισχύσετε τις καύσεις του μεταβολισμού, μην απλοποιείτε τις συνταγές. Εμπλουτίστε τις με μπαχαρικά και καρυκεύματα!

Κορίτσια προσοχή! Σταματήστε να τρώτε αυτά τα snaks μετά τις 14:00!

Βάλτε γεύση στα φαγητά
Οι περισσότερες γυναίκες, λόγω προηγούμενων εμπειριών, έχουν συνδυάσει τη δίαιτα με άνοστα φαγητά και με μέτριες έως κακές γεύσεις. Μην πέσετε στην παγίδα να αφαιρέσετε κάθε συστατικό που μπορεί να δώσει γεύση στο φαγητό. Την επόμενη φορά που θα μαγειρέψετε, θυμηθείτε να βάλετε στο φαγητό πολλά μπαχαρικά. Είναι αποδεδειγμένο ότι πολλά από τα καρυκεύματα που υπάρχουν στο ντουλάπι της κουζίνας βοηθούν τον οργανισμό να ενεργοποιηθεί.
Οσο πιο πολλά… τόσο πιο καλά
Ανοίξτε το ντουλάπι της κουζίνας και δείτε τι περιέχει από μπαχαρικά, πηγαίνετε στο σούπερ μάρκετ και αγοράστε κι άλλα που ίσως δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ ξανά. Πειραματιστείτε με συνδυασμούς καρυκευμάτων και δώστε άρωμα, χρώμα και γεύση στο φαγητό. Χρησιμοποιήστε μεγάλες ποσότητες. Θα έχετε παρατηρήσει ότι όσο πιο έντονη γεύση και άρωμα έχει ένα φαγητό τόσο πιο μικρές ποσότητες καταναλώνετε από αυτό. Μη φοβηθείτε ότι υπάρχει η πιθανότητα το φαγητό να γίνει βαρύ και ότι δεν θα καταφέρετε να το χωνεύσετε εύκολα. Τα φαγητά με έντονη γεύση δεν δυσκολεύουν τη χώνεψη, απλώς ξεγελούν το στομάχι και το φουσκώνουν πιο εύκολα σε σχέση με μια τροφή που είναι φτωχή σε μπαχαρικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταναλώνετε πολύ μικρότερες ποσότητες φαγητού.

Αυτοί είναι οι σύμμαχοι για καλλίγραμμη σιλουέτα

Κανέλα για φαγητά και ροφήματα. Αυξήστε την κανέλα σε όλα τα κοκκινιστά φαγητά, είτε με τη μορφή σκόνης είτε με τη μορφή sticks. Αποτελεί ιδανική βάση για όλες τις σάλτσες. Μη διστάσετε να ρίξετε κανέλα στο γάλα σας και σε όλους τους καφέδες. Η κανέλα προσδίδει μια πολύ ωραία και πικάντικη γεύση, ενώ είναι ιδανική και για γλυκά, τόσο για κέικ όσο και για μπισκότα. Η κανέλα απορροφά τα περιττά σάκχαρα που περιέχονται στο αίμα, τα οποία σε υψηλή συγκέντρωση ενοχοποιούνται για την αύξηση σωματικού βάρους αλλά και για την παχυσαρκία.
Αυξήστε το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι. Το πιπέρι έχει ηγετικό ρόλο στην κατσαρόλα και στο πιάτο. Διπλασιάστε τη συνήθη ποσότητα και αφήστε το φαγητό να κάνει όλα τα άλλα. Η πιπερίνη, βασικό συστατικό του πιπεριού, ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και αυξάνει κατά πολύ τις καύσεις του φαγητού, ενώ διασπά γρηγορότερα την τροφή, βοηθώντας να έρχεται πιο γρήγορα η αίσθηση του κορεσμού.
Δώστε χώρο στη μουστάρδα, στο πιάτο σας. Η μουστάρδα, με βασικό συστατικό τους σπόρους σιναπιού, δίνει μια ιδιαίτερη γεύση τόσο σε κρέατα όσο και σε ψάρια, ενώ αποτελεί ιδανική βάση για dressings για τη σαλάτα σας. Ερευνες έχουν δείξει ότι 10 γραμμάρια μουστάρδας μπορούν να αυξήσουν τον ρυθμό του μεταβολισμού έως και 30%.
Τζίντζερ σε όλες τις τροφικές ομάδες. Είναι γεγονός, το τζίντζερ ταιριάζει σε γλυκά, σαλάτες αλλά και μαγειρευτά. Χρησιμοποιήστε το σε σάλτσες, στο σοτάρισμα, αλλά και σε φρούτα και σαλάτες. Μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολικό ρυθμό σε μεγάλα επίπεδα. Χαρακτηριστικό του είναι ότι ανακουφίζει και το στομάχι από τυχόν φούσκωμα.
Σκόρδο το παραδοσιακό. Μπορεί να έχει δυνατή μυρωδιά, αλλά μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε. Πάει με όλα τα φαγητά, και κρέατα και ψάρια. Με λίγο λάδι και μουστάρδα αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για τις σαλάτες. Χάρη στο βασικό συστατικό του, την αλλισίνη, έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει περιττά λιπαρά του σώματος. Αυξάνει, επιπλέον, τη θερμοκρασία του σώματος, βοηθώντας το να κάνει περισσότερες καύσεις.

Για να μη χάσουν τα μπαχαρικά σας τα πολύτιμα συστατικά τους, φροντίστε να τα φυλάξετε σε γυάλινα βαζάκια. Αποφύγετε τα πλαστικά. Ετσι θα παραμείνουν αναλλοίωτα.

ΠΗΓΗ: TiVi ΣΙΡΙΑΛ

Κορυφαίο tip! Κάθε φορά που θες γλυκό, φάε αυτό και θα «πέσει» στα μισά η ζυγαριά σου!

Αυτό το κορυφαίο tip θα σε σώσει! Κάθε φορά που θες γλυκό, φάε αυτό και θα «πέσει» στα μισά η ζυγαριά σου, λένε οι διατροφολόγοι!

Τις περισσότερες φορές, παίρνουμε κιλά όχι επειδή τρώμε πολύ φαγητό αλλά επειδή τρώμε γλυκά. Είναι η αδυναμία μας και δε μπορούμε να τους αντισταθούμε.

Ουσιαστικά δε μπορούμε να υπερνικήσουμε αυτή την τεράστια επιθυμία για γλυκό και όταν κάνει την εμφάνισή της απλά υποκύπτουμε. Έτσι, μετά, πρέπει να υποστούμε και τις συνέπειες. Που είναι τι άλλο; Οι θερμίδες.

Έχετε βουλωμένες αρτηρίες; Με αυτή τη διατροφή θα «ξεμπουκώσετε»!

Κι όμως υπάρχει ένας έξυπνος τρόπος να ξεγελάσουμε τον ίδιο μας τον οργανισμό και κάθε φορά που αναζητά κάτι γλυκό να του το προσφέρουμε, αλλά με τον έξυπνο ή μάλλον πονηρό αυτό τρόπο: Να πιπιλάμε μια σταφίδα. Είναι πολύ γλυκιά και μπορεί να κατανικήσει την εσωτερική μας επιθυμία για ζάχαρη χωρίς τις επιπτώσεις των λιπαρών.

Επομένως, αν έχετε μαζί σας μερικές σταφίδες και -προσοχή- τηρήσετε τον κανόνα της μιας κάθε φορά που ζητάτε το γλυκό, τότε θα αποφύγετε όλες αυτές τις φορές να πάρετε τις θερμίδες ενός κανονικού ζαχαρωτού. Αθροίστε τις συνολικά και θα εκπλαγείτε στο τέλος του μήνα!