Ρούλα Πισπιρίγκου: Ήρθε η ώρα του δικαστηρίου - Το αίτημα του Αλέξη Κούγια

Τα πρώτα πλάνα!

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
(NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ)
(NDPPHOTO / ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΦΑΛΕΞΗΣ)

Σήμερα Δευτέρα (9/1) αναμένεται να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης θανάτου της 9χρονης. Η υπόθεση αυτή είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο που στην θέση του κατηγορούμενου είναι η μητέρα του παιδιού, Ρούλα Πισπιρίγκου. Η κατηγορούμενη που πρόσφατα χώρισε με τον σύζυγο της (δείτε εδώ τα λόγια του) βρίσκεται προφυλακιστέα από τον Απρίλιο στις γυναικείες φυλακές του Κορυδαλλού.

Οι κατηγορίες δεν την βαραίνουν μόνο για την 9χρονη, αλλά και για τον θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών της.

Στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης Τζορτζίνας και όχι μόνο

Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα καθίσει στο εδώλιο έχοντας απέναντί της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μανό Δασκαλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας. Στο πλευρό της θα έχει τη μητέρα και την αδελφή της, ενώ από το βήμα του μάρτυρα θα περάσουν ως μάρτυρες γιατροί, νοσηλευτές, ιατροδικαστές και άλλα πρόσωπα που είχαν δώσει κατάθεση στο πλαίσιο της ανάκρισης. Συνολικά, πενήντα τρεις είναι οι μάρτυρες κατηγορίας και είκοσι οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έναρξη της διαδικασίας δεν αποκλείεται να τεθεί αίτημα αναβολής της δίκης και επαναπροσδιορισμός της σε άλλη ημερομηνία από την πλευρά της κατηγορούμενης λόγω ανειλημμένων δικαστικών υποχρεώσεων του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία από την πρώτη στιγμή επιμένει στην αθωότητά της τόσο για το θάνατο της, όσο και για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, για τους οποίους θα απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη, θα προσπαθήσει να αντικρούσει τα επιστημονικά δεδομένα της υπόθεσης ισχυριζόμενη ότι την κεταμίνη δεν τη χορήγησε η ίδια, αλλά οι γιατροί.

Κατά το παραπεμπτικό βούλευμα η δολοφονία της σημειώθηκε στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ενώ είχε προηγηθεί η απόπειρα δολοφονίας της στις 11 Απριλίου 2021. Τότε το παιδί, είχε εισαχθεί στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Πάτρας, χωρίς καμία παθολογική ένδειξη και είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή, η οποία, σύμφωνα πάντα με το βούλευμα, ήταν αποτέλεσμα χορήγησης πιθανότατα κεταμίνης. Το συμβάν αντιμετωπίστηκε μετά από τεράστια προσπάθεια των γιατρών, η Τζωρτζίνα επέζησε, όμως είχε υποστεί υποξική – ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.

Τελικά, σύμφωνα με το βούλευμα, η 34χρονη, στις 29 Ιανουαρίου 2022 στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», μετά από δικές της ενέργειες κατάφερε να εξοντώσει την κόρη της, με μία μάλιστα βασανιστική για το παιδί «διαδρομή προς τον θάνατο».