Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να...»

Τοποθετήθηκε στον αέρα του Έλα Χαμογέλα, μετά το σάλο με το βίντεο για το Συνέδριο Γονιμότητας

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Σίσσυ Χρηστίδου: «Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να...»

Η Σίσσυ Χρηστίδου στον αέρα της εκπομπής «Έλα χαμογέλα» μετά το σάλο που προκλήθηκε από το σεξιστικό βίντεο που δημιουργήθηκε προκειμένου να προβληθεί το συνέδριο «γονιμότητας», θέλησε να τοποθετηθεί δημόσια και να εκφράσει την δική της άποψη, όπως έκανε και η Καίτη Γαρμπή, ξεσπώντας δημόσια.

Όσα είπε η Σίσσυ Χρηστίδου μετά τον σάλο

«Μου έγινε και μένα πρόσκληση και επέλεξα να μη συμμετέχω και γω σε αυτό το συνέδριο. Για τα κίνητρα πιο πολύ. Εμένα αυτό με προβληματίζει. Θέλω να πω πως δεν υπήρχαν οδηγίες, τύπου κείμενο. Υπήρχαν ερωτήσεις. Δηλαδή ήθελαν να πούμε ότι «στο Πρώτο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας θα είμαι εκεί», «είναι σημαντική αυτή η ημέρα» και θα γίνοντας συγκεκριμένες ρωτήσεις όπως «τι σημαίνει για σένα παιδί», «τι συμβολίζει για σένα», «πόσο σημαντική είναι η απόκτηση ενός παιδιού», «πως μπορεί να συνδυαστεί με την δουλειά και την καριέρα». Εννοώ πως δεν υπήρχε ένα κείμενο που δόθηκε, ήταν ερωτήσεις για να ξέρεις τι θα πεις», ανέφερε αρχικά.

«Παρ’ όλα αυτά, για το σποτ που βγήκε, μιλούσα πάρα πολλή ώρα στο καμαρίνι μου με την κοπέλα που το έγραψε. Είχε την ιδέα, έκανε το κείμενο. Είναι δημοσιογράφος στο ιατρικό ρεπορτάζ πάρα πολλά χρόνια. Η Μπάγια Αντωνοπούλου δημοσίευσε μια φωτογραφία που δείχνει τι είναι μια επιτυχημένη και ολοκληρωμένη γυναίκα που μπορεί να είναι και οι δυο εκδοχές προφανώς. Είτε θέλει οικογένεια είτε θέλει καριέρα είναι δικαίωμα της. Να κάνει ότι ακριβώς θέλει. Το θέμα είναι ποια ήταν η πρόθεση, τελικά, πίσω από αυτό».

Το δικό μου ερωτηματικό όσον αφορά αυτές τις ενέργειες ήταν κυρίως για τα κίνητρα. Τα κίνητρα ποια είναι. Δεν μπορείς να ζητάς από μια γυναίκα να γίνει μητέρα για να στηρίξει την υπογονιμότητα της χώρας. Είναι δύο διαφορετικά θέματα. Μπορείς να στηρίξεις την υπογονιμότητα της χώρας κατά τη γνώμη μου βοηθώντας τις γυναίκες που θέλουν να κάνουν παιδιά να το κάνουν πραγματικότητα το όνειρο αυτό», είπε στον αέρα της εκπομπής.

Η απάντηση της Κίας Παπαδοπούλου που έγραψε το κείμενο για το βίντεο

Η Κία Παπαδοπούλου, η γυναίκα που έγραψε το κείμενο για το βίντεο, απάντησε με μια ανάρτηση της στα social media. Ενώ, μίλησε και με την Σίσσυ Χρηστίδου, λέγοντας πως μίλησε για την δική της εμπειρία που την ενέπνευσε να φτιάξει αυτό το βίντεο ενώ συμπλήρωσε πως έκλαιγε συνέχεια και είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Η ανάρτηση της:

«Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.

Πέρασες στο πανεπιστήμιο
Έπιασες μια καλή δουλειά
Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.
«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»
Τι έκανα λάθος;
Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.
Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!
Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!

Τσουνάμι αντιδράσεων το βίντεο του συνεδρίου για τη γονιμότητα. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, η ΕΡΤ, το ΑΠΕ, απέσυραν τη στήριξή τους, ενώ δεκάδες κυρίες της ελληνικής showbiz που αρνήθηκαν να συμμετέχουν, ή συμμετείχαν στην καμπάνια, αντιδρούν στο σεξιστικό και προσβλητικό για τις γυναίκες βίντεο, όπως το χαρακτηρίζουν.

Το κόνσπετ και το κείμενο για το βίντεο που προκάλεσε όλες αυτές τις αντιδράσεις, δημιούργησε η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου που ασχολείται χρόνια με το ιατρικό ρεπορτάζ και που και εκείνη όπως αναφέρει δέχθηκε κριτική γιατί ενώ πέρασε τα 40 και είναι παντρεμένη δέκα χρόνια, δεν έχει καταφέρει να αποκτήσει ένα παιδί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Κία Παπαδοπούλου, απάντησε με ένα κείμενό της στα social media, ενώ μίλησε μαζί και η Σίσσυ Χρηστίδου, στο “Έλα Χαμογέλα”. Η Σίσσυ είπε πως η Κία της μίλησε για την δική της εμπειρία που την ενένπνευσε να φτιάξει αυτό το βίντεο ενώ συμπλήρωσε πως έκλαιγε συνέχεια και πως είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση.

Δες την απάντηση της Κίας Παπαδοπούλου:

“Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός.
Πέρασες στο πανεπιστήμιο
Έπιασες μια καλή δουλειά
Γνώρισες τον άντρα τον ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα.
«Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;»
Τι έκανα λάθος;
Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες.
Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ!
Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Κία Παπαδοπούλου

Αυτό το κείμενο έχει την δίκη μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δίκη μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε».

Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σήμερα σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.
Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μνμ με θέμα την γυναικεία υπογονιμότητα. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς δεν μπορώ να ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα.

Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα την γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ;

Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δυο λέξεις «ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά «ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις την δίκη σου οικογένεια…». Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μνμ, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνεται σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι!»