«Δεν επεδίωξα ποτέ να γίνει...» - Η Τζίνα Αλιμόνου μιλά πρώτη φορά για το διαζύγιο από τον Παύλο Βαρδινογιάννη

Τι ανέφερε για την συνεπιμέλεια των παιδιών

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
«Δεν επεδίωξα ποτέ να γίνει...» - Η Τζίνα Αλιμόνου μιλά πρώτη φορά για το διαζύγιο από τον Παύλο Βαρδινογιάννη

Στην κάμερα της εκπομπής «Χαμογέλα και Πάλι!» και τον Οδυσσέα Μητσόπουλο μίλησε το πρωί της Κυριακής 18/12 η Τζίνα Αλιμόνου. Η πρώην ηθοποιός και μοντέλο αναφέρθηκε στο διαζύγιο της από τον Παύλο Βαρδινογιάννη και την έκταση που πήρε, για τη συνεπιμέλεια και το ενδεχόμενο ενός τρίτου γάμου.

Η αναφορά της Τζίνας Αλιμόνου για το διαζύγιο της από τον Παύλο Βαρδινογιάννη

«Δεν επεδίωξα ποτέ να γίνει συζήτηση γύρω από την προσωπική ζωή μου και το διαζύγιο, τα «τα εν οίκω μη εν δήμω». Επειδή υπήρχαν παιδιά έπρεπε να υπάρξει μια προστασία, η οποία τηρήθηκε απλά όχι απ’ όλους. Είμαι άνθρωπος που έχω δουλέψει στα media, ξέρω πως γίνεται. Θεωρώ ότι ήταν αναπόφευκτο να πάρει διάσταση το διαζύγιο μου, ίσως όχι απαραίτητο. Για μένα το πρώτο μέλημά μου στο διαζύγιο ήταν τα παιδιά μου, δεν είναι όμως όλοι έτσι.

Η συνεπιμέλεια των παιδιών είναι δύσκολη στη διαχείριση. Είναι δύσκολο για τα παιδιά να διαχειριστούν τα δύο διαφορετικά σπιτικά. Το παιδί πρέπει να νιώθει ότι έχει σταθερότητα και μια ροή στο πρόγραμμά του, το να πηγαίνει δεξιά και αριστερά δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Δεν είναι εύκολο στην εφαρμογή του», είπε αρχικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να παντρευτεί ξανά, η Τζίνα Αλιμόνου σχολίασε: «Ο γάμος δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει. Παντρεύτηκα γιατί ήθελα να κάνω οικογένεια. Το μέλημά μου είναι οι σχέσεις και όχι ο γάμος».

Μάλιστα, με αφορμή τις δηλώσεις της Τζίνας Αλιμόνου για τους διαζευγμένους γονείς και την συνεπιμέλεια των παιδιών, η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε τον λόγο και είπε:

«Με βρίσκει σύμφωνη στα περισσότερα, δεν το συζητάω. Μη με κοιτάτε… Μπορεί ο καθένας να λέει τη γνώμη του, εγώ δεν ενοχλώ. Η συνεπιμέλεια θα έπρεπε κανονικά να έχουν τα παιδιά το σπίτι τους και να πηγαινοέρχονται οι γονείς. Γιατί η συνεπιμέλεια αφορά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των γονιών. Όταν κοιτάς τα δικαιώματα των παιδιών δεν σε νοιάζουν τα χρονιά.

Σε ένα ιδανικό πλαίσιο έτσι πιστεύω ότι πρέπει να γίνεται. Να έχουν τα παιδιά το σπίτι τους και οι γονείς τους να κόβουν τον λαιμό τους. Επειδή υπάρχουν και περιπτώσεις γονεικής αποξένωσης που δεν μπορώ να τις διανοηθώ, υπάρχουν και μπαμπάδες που θέλουν την συνεπιμέλεια για άλλους λόγους και όχι γιατί πραγματικά θέλουν τα παιδιά τους. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι δεν έχουμε εξειδικευμένα δικαστήρια και δικαστές για οικογενειακό δίκαιο. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Αν ο πατέρας δεν έχει τη διάθεση να ασχοληθεί και να κάνει πράγματα με το παιδί του… Η συνεπιμέλεια θέλει συνεργασία, αν εμείς διαφωνούμε για το παιδί αν θα βάλει σιδεράκια ή όχι, πρέπει κάποιος να αποφασίσει. Υπάρχουν γονείς που εργαλειοποιούν τα παιδιά. Η μαμά δεν θα βάλει ποτέ τα παιδιά κάτω από τον εαυτό της. Στη συνεπιμέλεια πολλές φορές μιλάμε σαν να είναι περιουσιακό στοιχείο, μαζί το κάναμε μισό μισό. Δεν το τραβάς δεξιά και αριστερά.

Εγώ όταν χώρισα του είπα, πόσες μέρες θέλεις τα παιδιά; Πάρτα. Δεν έκατσα εγώ να κάνω αυτό το ζύγισμα. Ας μη μπούμε σε προσωπικό, δε θέλω να μιλήσω για μένα. Μπορεί να είναι και ένας πατέρας πολύ καλύτερος, σαν δέκα μάνες. Όμως πρέπει να μπει το συμφέρον του παιδιού μπροστά. Και αυτό το συμφέρον ένα δικαστήριο πρέπει να το αξιολογήσει με προσοχή. Η ιδανική συνήθη αν το παιδί ήταν πάνω από όλα, θα ήταν το παιδί να έχει το σπίτι του. Θέλεις συνεπιμέλεια; Να πηγαινοέρχονται οι γονείς. Αυτή είναι η γνώμη μου», κατέληξε η Σίσσυ Χρηστίδου και προχώρησε στο επόμενο θέμα της εκπομπής.