«Καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή» - Στο νοσοκομείο ο Διονύσης Σαββόπουλος

Τι συνέβη;

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
NDP
NDP

Ο Διονύσης Σαββόπουλος είναι ένας σπουδαίος καλλιτέχνης, ο οποίος με την μουσική του έχει κρατήσει συντροφιά σε όλο τον κόσμο, γι' αυτό και είναι πολύ αγαπητός στο κοινό. Παρόλα αυτά, τα νέα είναι δυσάρεστα για τον ίδιο, καθώς το πρωί της Δευτέρας 24/4 έγινε γνωστό πως ο ίδιος βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα "Απογευματινή" ο Διονύσης Σαββόπουλος βρίσκεται στο ιδιωτικό νοσοκομείο "Μητέρα", καθώς κόλλησε για τρίτη φορά κορωνοϊό (η πρώτη φορά ήταν τον Ιούλιο του 2022 και η δεύτερη τον Δεκέμβριο του ίδιους έτους) και η υγεία του έχει επιβαρυνθεί πολύ, ιδιαίτερα λόγω υποκείμενων νοσημάτων από τα οποία πάσχει.

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει: «Η υγεία του 78χρονου καλλιτέχνη επιδεινώθηκε ραγδαία, με τους θεράποντες γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή» (δείτε εδώ ποιος έφυγε από τη ζωή μετά από 20 μέρες νοσηλείας λόγω του covid).

Οι τελευταίες εξελίξεις για την κατάσταση της υγείας του Διονύση Σαββόπουλου

«Δεν το περνάει ελαφριά, γιατί έχει προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα και είναι ταλαιπωρημένος. Είναι σε σοβαρή κατάσταση, δεν είναι διασωληνωμένος. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται την περασμένη Παρασκευή», αναφέρθηκε επίσης από δημοσιογράφο της ΕΡΤ.

Τα συμπτώματα της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού στα παιδιά

Σοκ προκαλεί η νέα παραλλαγή του κορωνοϊού με ονομασία "Αρκτούρος" που αναγνωρίστηκε ως υποπαραλλαγή της μετάλλαξης «Όμικρον» και ήδη έχει εξαπλωθεί στην Ινδία.

Όπως έχει ειπωθεί, η εν λόγω παραλλαγή έχει ένα ιδιαίτερο επιπλέον σύμπτωμα όσον αφορά τα παιδιά, καθώς όσα βρίσκονται θετικά σε αυτήν, έχουν επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που δεν είχε παρατηρηθεί σε κανένα από τα προηγούμενα "κύματα" κορωνοϊό.

Αρκετοί επιστήμονες, ωστόσο δεν αναμένουν ότι η παραλλαγή «Αρκτούρος» θα είναι πιο θανατηφόρα από άλλους τύπους κορωνοϊού που κυκλοφορούν αυτήν τη στιγμή.

Να σημειωθεί ότι ο ΠΟΥ παρακολουθεί επί του παρόντος τον Αρκτούρο, επιστημονικά γνωστό ως XBB.1.16, ο οποίος εντοπίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη Ιανουαρίου, με τους αξιωματούχους να λένε ότι έχει κάποιες μεταλλάξεις που προκαλούν ανησυχία.

Mια ιαπωνική μελέτη που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί από ομοτίμους, έδειξε ότι η παραλλαγή «Αρκτούρος» είναι 1,2 φορές πιο μολυσματική από την «Κράκεν». Οι επιστήμονες ανάρτησαν τα ευρήματά τους στην επιστημονική βάση bioRxiv και έγραψαν ότι αυτό το πλεονέκτημα υποδηλώνει ότι η νέα παραλλαγή θα «εξαπλωθεί παγκοσμίως στο εγγύς μέλλον». Ωστόσο, δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η νέα παραλλαγή αποφεύγει την ανοσία που προσφέρουν τα εμβόλια ή η προηγούμενη μόλυνση σε σχέση με την «Κράκεν».

Η αύξηση των κρουσμάτων που προκάλεσε το νέο στέλεχος οδήγησε το ινδικό κρατίδιο Χαριάνα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, να επαναφέρει τις μάσκες στους δημόσιους χώρους. Η Βίνα Τζορτζ, υπουργός Υγείας της νότιας πολιτείας Kerela, επανέφερε το περασμένο Σάββατο τις μάσκες για τις έγκυες γυναίκες, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με υποκείμενες παθήσεις. Οι αξιωματούχοι υγείας ζήτησαν επίσης στα κρατίδια να αυξήσουν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό, αναφέρει η Daily Mail.