«Το ανακάλυψα 18 χρονών! Έβαλα τα κλάματα...» - Η αυτοάνοση νόσος από την οποία πάσχει η Μελίνα Μακρή

«Διαταράσσει τις ορμόνες, νιώθεις κουρασμένος...»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η Μελίνα Μακρή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας στο MEGA, σήμερα Κυριακή 12/11. Η τραγουδίστρια λοιπόν, μίλησε για τη νόσο Χασιμότο από την οποία διαγνώσθηκε όταν ήταν σε ηλικία 18 ετών. Περιέγραψε λοιπόν, την αντίδραση που είχε όταν το έμαθε.

Η εξομολόγηση της Μελίνας Μακρή

«Το ανακάλυψα 18 χρονών και φοβήθηκα γιατί ήμουν μικρούλα. Με πήγε η μαμά μου για εξετάσεις και μόλις βγήκε ότι το έχω έβαλα τα κλάματα. Είναι μέσα στην καθημερινότητά σου, οπότε από τη ρουτίνα δεν αναγνωρίζεις ότι έχεις κόπωση. Λες ότι κουράστηκα παραπάνω αυτήν την εβδομάδα, αυτόν τον μήνα. Είχα σκαμπανεβάσματα», εξομολογήθηκε η Μελίνα.

Και συνέχισε: «Γυρνούσα από το σχολείο κι έκλαιγα και είχα κακή διάθεση δίχως λόγο. Έπαιρνα πιο βαριά τα πράγματα κι έλεγα συνέχεια στη μαμά μου ότι είμαι κουρασμένη».

«Διαταράσσει τις ορμόνες, νιώθεις κουρασμένος, ότι πεινάω διαρκώς και δεν έχω το αίσθημα του κορεσμού. Διαταράσσει πολλές ορμόνες, κλάματα, απαισιοδοξία ενώ γενικότερα είμαι χαρούμενος και χαμογελαστός άνθρωπος. Γυρνούσα στο σπίτι κι έβγαινε αυτό το πράγμα» αποκάλυψε - δείτε εδώ την εξομολόγηση για το πως το αντιμετωπίζει.

Τι είναι η νόσος Χασιμότο - Συμπτώματα

Η θυρεοειδίτιδα Χασιμότο είναι πάθηση που ανήκει σε μια μεγάλη κατηγορία νοσημάτων που λέγονται αυτοάνοσα νοσήματα. Η χρόνια λεμφοκυτταρική θυρεοειδίτιδα ή νόσος Χασιμότο αποτελεί την πιο συχνή μορφή μη ειδικής θυρεοειδίτιδας και την πιο συχνή αιτία υποθυρεοειδισμού και βρογχοκήλης. Προσβάλει εννέα φορές περισσότερο τις γυναίκες σε όλες τις ηλικίες, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα σε γυναίκες μέσης ηλικίας. Αρκετά συχνά υπάρχει οικογενής επίπτωση.

Το βασικό σύμπτωμα της θυρεοειδίτιδας του Χασιμότο είναι η διόγκωση του θυρεοειδή. Η βρογχοκήλη εγκαθίσταται βραδέως, είναι μέτρια, έχει επιφάνεια ανώμαλη, υβώδη και ημίσκληρη σύσταση. Η διαδικασία είναι ανώδυνη και ο ασθενής μπορεί να μην αντιληφθεί τη βρογχοκήλη, αν αυτή δεν πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις. Ο αδένας είναι συνήθως ομοιογενώς διογκωμένος, μπορεί όμως να υπάρξει ασύμμετρη διόγκωση με τη μορφή μεγάλου όζου ή ύβου, λόγω υπεροχής των παθολογοανατομικών εξεργασιών σε ορισμένη περιοχή. Η πάθηση εμφανίζει και συμπτώματα που παρουσιάζονται σε υποθυρεοειδισμό, όπως κόπωση, υπνηλία, αμνησία, ξηροδερμία, αύξηση βάρους κ.ά.