Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά - Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα καρπούζι

Η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα σχήματά τους

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Υπάρχουν αρσενικά και θηλυκά - Τι πρέπει να προσέξεις όταν αγοράζεις ένα καρπούζι

Το καρπούζι είναι ένα από τα πιο δύσκολα φρούτα που αγοράζουμε μιας και είναι αδύνατο να κρίνουμε αν είναι καλό ή κακό χωρίς να το κόψουμε. Οι παραγωγοί αυτού του υπέροχου φρούτου ωστόσο έχουν δώσει ορισμένα τιπς στο κοινό προκειμένου να μπορούν να ξεχωρίσουν ποιο καρπούζι θα πάρουν.

Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το βάρος (δείτε εδώ γιατί) αλλά και το σχήμα μιας και σύμφωνα με τους παραγωγούς, τα καρπούζια χωρίζονται σε αρσενικά και θηλυκά.

Τι διαφορά έχουν τα αρσενικά από τα θηλυκά καρπούζι και ποια πρέπει να επιλέγουμε

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Καρπούζι αρσενικό και θηλυκό

Η θαυματουργή ουσία που έχει μέσα του το καρπούζι

Το καρπούζι δεν είναι μόνο ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα αλλά και ένας καρπός που έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία μας. Υγιεινό και δροσερό, είναι το τέλειο σνακ για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες, αρκεί να καταφέρεις να διαλέξεις το καλό (δες εδώ έναν τρόπο που θα σου λύσει τα χέρια).

Τα τελευταία χρόνια, οι έρευνες που γίνονται γύρω από το καρπούζι επικεντρώνονται στα υψηλά επίπεδα λυκοπενίου που περιέχονται σε αυτό το απολαυστικό φρούτο.

καρπούζι λυκοπένιο

Το λυκοπένιο, το οποίο περιέχεται και στη ντομάτα, είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη: Του οξειδωτικού στρες, δεσμεύοντας τις ελεύθερες ρίζες που είναι υπεύθυνες για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού μεταβολικών παθήσεων, του καρκίνου, ενώ φαίνεται να βοηθά και στην αποφυγή μεταστάσεων του όγκου, Της υπερχοληστερολαιμίας, δηλαδή στη μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL (τη γνωστή και ως "κακή" χοληστερόλη), Του διαβήτη, με το λυκοπένιο να αποτελεί παράγοντα βελτίωσης της υπεργλυκαιμίας, Στην εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, μια πάθηση του αμφιβληστροειδούς με αποτέλεσμα τη σταδιακή μείωση της όρασης.