Ανακοίνωση ΙΚΕΑ για την αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι - Αφορά όλους τους πελάτες

Δείτε αναλυτικά...

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Ανακοίνωση ΙΚΕΑ για την αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι - Αφορά όλους τους πελάτες

Τα ΙΚΕΑ εξέδωσαν μια πολύ σημαντική ανακοίνωση που αφορά όλους τους πελάτες τους. Συγκεκριμένα, έδωσαν οδηγίες στήριξης των επίπλων για την αποφυγή ατυχημάτων στο σπίτι.

Αναλυτικά οι οδηγίες για την αποφυγή των ατυχημάτων από τα ΙΚΕΑ

Όλοι θέλουμε στο σπίτι μας να νιώθουμε ασφάλεια. Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των ατυχημάτων στο σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε ατυχήματα που συμβαίνουν από έπιπλα που πέφτουν είναι να τα στερεώνουμε στον τοίχο.

Γι’ αυτό, ελέγξτε τις συρταριέρες και τα έπιπλα τουαλέτας αλλά και τα υπόλοιπα έπιπλα ΙΚΕΑ με ύψος μεγαλύτερο των 75 εκατοστών που έχετε στο σπίτι σας και βεβαιωθείτε ότι τα έπιπλα αυτά, είναι καλά στερεωμένα στον τοίχο. Σε όλες τις συσκευασίες ανάλογων προϊόντων ΙΚΕΑ υπάρχουν εξαρτήματα στήριξης.

Εάν έχετε χάσει ή χρειάζεστε επιπρόσθετο σετ στήριξης για κάποιο από τα προϊόντα ΙΚΕΑ, ελάτε από το κατάστημα για να σας δώσουμε ένα εντελώς δωρεάν. Εναλλακτικά, καλέστε μας στο 801 11 22 722 ή στο 210 35 43 403 (χρέωση σύμφωνα με τη τιμολογιακή πολιτική του τηλεπικοινωνιακού παρόχου σας) ή στείλτε μας email εδώ.

Να σημειώσουμε πως από τα ΙΚΕΑ είναι και όλη σχεδόν η κουζίνα στο σπίτι της Ζενεβιέβ Μαζαρί και μόλις την δείτε θα πάθετε την πλάκα σας.

Πώς να αποφύγετε ατυχήματα από έπιπλα που μπορεί να πέσουν

• Στερεώστε τα στον τοίχο! Τα έπιπλα πρέπει να είναι στερεωμένα στον τοίχο με τα κατάλληλα εξαρτήματα στήριξης που περιλαμβάνονται στις συσκευασίες των προϊόντων ΙΚΕΑ. Για να βιδώσετε στον τοίχο τα εξαρτήματα στήριξης θα πρέπει να τα προμηθευτείτε το κατάλληλο αξεσουάρ για τον τοίχο σας (βίδες, ούπα, κλπ.) Εάν χρειάζεστε βοήθεια, συμβουλευτείτε τον οδηγό στερέωσης στον τοίχο.

• Μην τοποθετείτε την τηλεόραση ή άλλα βαριά αντικείμενα πάνω σε συρταριέρες ή άλλα έπιπλα που δεν προορίζονται για αυτή τη χρήση.

• Τοποθετήστε τα πιο βαριά αντικείμενα στα πιο χαμηλά συρτάρια.

• Μην αφήνετε τα παιδιά να σκαρφαλώνουν πάνω σε συρτάρια, πόρτες ή ράφια.

Στερεώνουμε τα έπιπλα στον τοίχο! Οδηγός στερέωσης
Τα έπιπλα πρέπει να είναι καλά στερεωμένα στον τοίχο. Τα εξαρτήματα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για τη στερέωση των επίπλων στον τοίχο, είναι ανάλογα με τον τύπο υλικού του τοίχου σας. Εάν ο τύπος υλικού του τοίχου σας δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που αναφέρονται πιο κάτω ή αν έχετε οποιαδήποτε ερώτηση, συμβουλευτείτε έναν τεχνικό.

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος με την ανακοίνωση των ΙΚΕΑ

Ξεσηκώθηκε ο κόσμος με μια ανακοίνωση που εξέδωσαν τα ΙΚΕΑ πριν από μερικές ημέρες. Οι καταναλωτές "τρέχουν" να μετατρέψουν τα σπίτια τους σε σχολεία και γραφεία, αγοράζοντας διάφορα έπιπλα από τα καταστήματα λόγω του κορωνοϊού και των νέων μέτρων που έχουν παρθεί, ενώ βρίσκονται και υπό τον φόβο ενός δεύτερου lockdown - Ωστόσο όπως ανακοινώθηκε μια τέτοια περίπτωση μέχρι στιγμής δεν συζητείται.

Η αγαπημένη εταιρεία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως οι διαδικτυακές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 45% τους τελευταίους 12 μήνες έως τον Αύγουστο, με πάνω από 4 δισεκατομμύρια επισκέψεις στην ιστοσελίδα της. Τα έπιπλα εξωτερικού χώρου ήταν η ταχύτερα αναπτυσσόμενη κατηγορία της σουηδικής εταιρείας, με τις πωλήσεις επίπλων γραφείου να αποδίδουν επίσης έντονα, δήλωσε εκπρόσωπος της IKEA στο CNN.

Την ίδια ώρα, οι διαδικτυακές πωλήσεις παραμένουν υψηλές, ακόμη και μετά το άνοιγμα των καταστημάτων, πρόσθεσε.

TAGS