Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις ιώσεις του φθινοπώρου

Φυσικοί τρόποι να αντιμετωπίσεις τις ιώσεις του φθινοπώρου
Κάθε φθινόπωρο όπως και κάθε άνοιξη, οι ιώσεις βρίσκονται σε έξαρση, επειδή με τις αλλαγές τους καιρού o oργανισμός εξασθενεί και είναι ευάλωτος σε μικρόβια.

Οι ιώσεις αυτές κρατούν περίπου 10 μέρες με την περίοδο των συμπτωμάτων να προηγούνται 2 ημερών. Στα συμπτώματα αυτά συμπεριλαμβάνονται ο πυρετός, τα ρίγη, ο πονοκέφαλος, το συνάχι, ο βήχας και οι μυικοί πόνοι.

Η φύση παρόλα αυτά έχει προνοήσει και για αυτό και με διάφορα βότανα τα οποία υπάρχουν μπορείτε να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα των ιώσεων χωρίς φάρμακα.

Τα βότανα αυτά είναι τα εξής:

Eχινάκεια: Βοηθά τον αμυντικό μηχανισμό ενάντια στα βακτήρια. Προασπίζει κατά των ιώσεων και του έρπη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό. Ενώ βοηθάει και στη θεραπεία των τραυμάτων και των αμυχών.

Θυμάρι: Θεωρείται βάλσαμο εξ αρχαιοτάτων χρόνων. Όταν θερμαίνεις το θυμάρι έχει αποχρεμπτικές και χαλαρωτικές ιδιότητες και βοηθά στις αναπνευστικές λοιμώξεις και στο βήχα.

Άγριο έλατο: Mε αυτό το φυτό μπορείς να αντιμετωπίσεις τη βρογχίτιδα, ιγμορίτιδα,την καταρροή, τη βραχνάδα, τον ερεθισμό του λαιμού και το βήχα.







Κισσός: Πρόκειται για το φυτό το οποίο βοηθά στην καταρροή και στο βήχα, ενώ διευκολύνει και την ρευστοποίηση των εκκρίσεων.


Ευκάλυπτος: Oι εισπνοές του βοηθούν το αναπνευστικό και το στομάχι να χωνέψει, ενώ η εξωτερική του χρήση είναι απολυμαντική, αποσμητική και βοηθάει την αντιμετώπιση των εγκαυμάτων.

Πελαργόνιο: Aναστέλει την επιθετικότητα των βακτηρίων και των ιών ώστε να μην προσκολληθούν πάνω στα κύτταρά μας. Βοηθά το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει αντιμικροβιακές, αποχρεμπτικές και ανοσοδιεγερτικές ιδιότητες.

 

Πρόπολη: Η κολλητική αυτή ουσία την οποία συλλέγουν οι μέλισσες αποτελείται από ρητίνη, κηρό και κερί μελισσών (30%), περισσότερα από 40 φλαβονοειδή, αιθέρια έλαια, γύρη, ένζυμα, αμινοξέα, οργανικά οξέα, σάκχαρα αλλά και από ιχνοστοιχεία, όπως σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και σημαντική ποσότητα βιταμινών Β, Ε, C, H και P καθώς και προβιταμίνη Α. Σαφώς και έχει αντιική δράση ενώ προασπίζει και το ανοσοποιητικό.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Τι μπορείς να πάθεις αν δεν αλλάζεις συχνά εσώρουχο;

Γιατί όταν ταξιδεύουμε είμαστε πιο ευάλωτοι στις ασθένειες;

Η φωτογραφία που έγινε viral στο διαδίκτυο! Το σημάδι επιθετικού καρκίνου στο νύχι μιας γυναίκας που εκείνη… αγνοήσε!

 



τελευταία άρθρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ