Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Πώς θα διαλέξω το κατάλληλο γυμναστήριο για εμένα;

Έτσι θα πάρεις τη σωστή απόφαση...

Πώς θα διαλέξω το κατάλληλο γυμναστήριο για εμένα;
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 26.11.2019 16:15
Follow us on Google News

Ήρθε η στιγμή να γραφτείτε σε ένα γυμναστήριο, αλλά δεν ξέρετε ποιο από όλα να διαλέξετε; Παρακάτω θα δείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές, που σίγουρα θα σας διευκολύνουν στο να πάρετε τη σωστή απόφαση!

Ας τα δούμε :

Καθαριότητα

Σε ένα χώρο όπου χρησιμοποιείτε τον ίδιο εξοπλισμό με άλλους, όπου θα χρειαστεί να αλλάξετε ρούχα, να κάνετε ντουζ, σάουνα, να ξαπλώσετε στα ειδικά στρώματα για να κάνετε ασκήσεις κοιλιακών-διατάσεων, δεν θα μπορούσε παρά να είναι καθαρός!!! Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να ελέγξετε λοιπόν είναι τα αποδυτήρια. Κάντε το στην αρχή για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεως, αφού θα έχετε κάνει την εγγραφή σας.

Διευθέτηση οργάνων στο χώρο

Όσο πιο κοντά βρίσκετε το ένα όργανο με το άλλο τόσο περισσότεροι κίνδυνοι εγκυμονούν. Ειδικά στα ελεύθερα βάρη, όπου οι μπάρες είναι είδη τοποθετημένες στους πάγκους. Οι αλτήρες ή κοινώς τα βαράκια θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε ειδικούς πάγκους και να χρησιμοποιούνται κοντά σε αυτήν την περιοχή, όπου συνήθως μπροστά υπάρχει τοποθετημένος μεγάλος καθρέπτης για την σωστή εκτέλεση των κινήσεων.

Αίσθηση αισιοδοξίας

Το γυμναστήριο με το που θα μπείτε, θα πρέπει να σας «ανεβάζει» ψυχολογικά! Μην βιαστείτε και κάνετε λάθος επιλογή. Ψάξτε και αλλού πρώτα. Η τόνωση της ψυχολογίας σας παίζει σημαντικό ρόλο για να συνεχίζετε το πρόγραμμά σας. Ακούστε τι μουσική «παίζει». Αν ακούτε «slow», καλύτερα φύγετε ή φέρνετε μαζί σας Mp3 player. Προτείνω όμως για την δική σας άνεση να μην έχετε μαζί σας τίποτα άλλο παρά μόνο την πετσέτα σας.

Κέρδος χρόνου

Φροντίστε να ψάξετε κάπου κοντά στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας σας, ώστε να μην σπαταλάτε τον χρόνο σας στην μετακίνηση ή στο παρκάρισμα. Επίσης, να προτιμήσετε να κάνετε την εγγραφή σας την ώρα που ως επί το πλείστον εσείς θα πηγαίνετε. Ελέγξτε αν υπάρχουν διαθέσιμα όργανα για να μην περιμένετε στην ουρά, για να κάνετε διάδρομο. Δείτε αν υπάρχει υπεύθυνος γυμναστής που επιβλέπει και αν είναι αρκετός για αυτούς που υπάρχουν εκείνη την ώρα μέσα στην αίθουσα.

Με αυτήν την άσκηση θα κάψετε 160 θερμίδες μόνο μέσα σε 10 λεπτά!

«Κάψε» το λίπος που τόσο καιρό σε βασανίζει με αυτούς του 4 απλούς τρόπους!

«Κάψε» τώρα το λίπος που εδώ και τόσο καιρό σε βασανίζει με αυτούς τους 4 απλούς και εύκολους τρόπους που σου παρουσιάζουμε και δες το σώμα σου να αλλάζει!

Οι καρδιαγγειακές ασκήσεις ή αλλιώς αερόβιες(cardio) σχετίζονται με την κίνηση κυρίως των μυών σου-των μηχανών του μεταβολισμού-και όσες περισσότερες κάνεις, τόσες περισσότερες θερμίδες καις.

Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και προσπάθησε να τις βάλεις στην καθημερινή σου ρουτίνα 2 με 5 φορές τη βδομάδα, προκειμένου να κάψεις περισσότερες θερμίδες, είτε προτιμάς το τρέξιμο ή την κολύμβηση ή το ποδήλατο

Εναλλαγή στο ρυθμό
Η εναλλαγή μεταξύ υψηλής και χαμηλής έντασης ασκήσεων για σύντομες περιόδους του χρόνου είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να μεγιστοποιήσεις την απώλεια λίπους. Κάνε προθέρμανση για 10 λεπτά, στη συνέχεια, ακολούθησε μία από τις παρακάτω επιλογές και επανάλαβε για έως και 20 λεπτά.

Εναλλαγή 30 δευτερολέπτων υψηλής και 30 χαμηλής έντασης άσκησης
Εναλλαγή 90 δευτερολέπτων υψηλής και 90 χαμηλής έντασης άσκησης
Εναλλαγή 2,5 λεπτών υψηλής και 2,5 χαμηλής έντασης άσκησης

Τρέξιμο στην παραλία: 4+1 σημεία που πρέπει να προσέχετε

Απόσταση
Η διατήρηση ενός σταθερού ρυθμού για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πολύ σημαντική για τη συνολική καύση θερμίδων. Το κλειδί είναι να αυξάνεις τη διάρκεια σταδιακά, καθώς το σώμα σου προσαρμόζεται. Διάλεξε μία καρδιαγγειακή άσκηση που σου αρέσει και γυμνάσου ακολουθώντας έναν δύσκολο και απαιτητικό ρυθμό για μισή μέχρι μία ώρα. Κάθε 2 βδομάδες προσπάθησε να προσθέτεις 5 ακόμα λεπτά.

Ρυθμός
Πίεσε περισσότερο απ’ ό,τι συνήθως τον εαυτό σου για να κάνεις ασκήσεις μεγάλων αποστάσεων σε μικρότερο χρονικό διάστημα και προσπάθησε να κρατήσεις σταθερό αυτό το επίπεδο της προσπάθειας που κάνεις. Κάνε προθέρμανση για 10 λεπτά, μετά κάνε 2 με 3 10λεπτες εναλλαγές στο ρυθμό. Ξεκουράσου για 5 λεπτά μετά από την καθεμία, έτσι ώστε να επανέλθεις στην αρχική κατάσταση.

Ανάρρωση
Αν είσαι κουρασμένη, επίλεξε να ακολουθήσεις για 30 έως 45 λεπτά χαμηλή σε ένταση δραστηριότητα (όπως όταν κάνεις ανέμελα μία βόλτα με το ποδήλατο). Η κίνηση σε εύκολο ρυθμό εξακολουθεί να βελτιώνει την κυκλοφορία και να τονώνει το λεμφικό σύστημα, βοηθώντας τους μυς σου να αναρρώσουν.

Πηγή: shape.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Η ιδανική προπόνηση που γυμνάζει κοιλιά και γλουτούς!

Θέλεις και εσύ στητό στήθος τώρα; Με αυτές τις 4 ασκήσεις θα το αποκτήσεις!

Διαβάστε περισσότερα θέματα γυμναστικής στο Youweekly.gr!

Share