Πόλεμος Ουκρανία: Πασίγνωστος χορευτής του DWTS έχει χάσει την επικοινωνία με την οικογένεια του

«Δεν έχω ακούσει τη μαμά μου δυο μέρες τώρα»

Πέννυ Μαστοράκου
Youweekly Editor
Πόλεμος Ουκρανία: Πασίγνωστος χορευτής του DWTS έχει χάσει την επικοινωνία με την οικογένεια του

Στο «MEGA Καλημέρα» για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία μετά την εισβολή των Ρώσων, καθώς για την ανησυχία με τους οικείους του,που μένουν ακόμη στην εκεί μίλησε ο χορογράφος που γνωρίσαμε μέσα από το DWTS, Βλαντιμίρ Μορότσκο.

Ο γνωστός χορευτής, είναι και αυτός ένας από τους ανθρώπους που ζουν στην Ελλάδα, ενώ κατάγονται και έχουν συγγενείς στις χώρες που γίνεται ο πόλεμος, και καθημερινά ανησυχούν για τους δικούς τους καθώς δεν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

Ο Βλαντιμίρ Μορότσκο έχει γεννηθεί στην Μαριούπολη της Ουκρανίας όπου έχει κάνει και τον γάμο του ενώ τα τελευταία 13 χρόνια έχει έρθει και ζει μόνιμα στην Ελλάδα. Ωστόσο, οι γονείς και πολλά ακόμη συγγενικά του πρόσωπα βρίσκονται στην Ουκρανία με τον ίδιο να προσπαθεί με κάθε τρόπο να μαθαίνει νέα τους αυτές τις τελευταίες τόσο κρίσιμες ημέρες.

Συγκλονίζει ο Βλαντιμίρ Μορότσκο για τις ώρες αγωνίας που περνάει

«Δεν έχω ακούσει τη μαμά μου δυο μέρες τώρα. Προχθές είχαμε μια επικοινωνία για μια ώρα μόνο γιατί δεν υπάρχει σήμα και αυτή τη στιγμή δεν ξέρω τι γίνεται. Δεν έχω καμία εικόνα. Η μαμά μου και ο αδερφός μου με την οικογένειά του είναι στη Μαριούπολη. Η επικοινωνία μας προχθές ήταν μέσω μηνυμάτων κάποια στιγμή που είχε σήμα. Με κανέναν άλλο δεν κατάφερα να επικοινωνήσω» είπε αρχικά.

Όσο για το ποια είναι τα συναισθήματά του: «Είναι λίγο δύσκολο να το περιγράψω. Ο φόβος είναι παντού. Τρέμω από φόβο. Πιστεύω ότι είναι ζωντανοί ακόμα και ένα και μόνο μήνυμά τους ότι είναι ζωντανοί θα μου είναι αρκετό. Το σπίτι μου υπάρχει ακόμα, δεν έχει καταστραφεί. Ευτυχώς βρίσκεται σε ένα σημείο που δεν έχει βομβαρδιστεί ακόμη τόσο πολύ όσο άλλα»

«Έχω μιλήσει και με άλλους φίλους μου στη Μαριούπολη αλλά και το Κίεβο. Είναι δύσκολο. Οι περισσότεροι είναι στα καταφύγια. Κάθε νύχτα, από την αρχή του πολέμου κατεβαίνουν στα καταφύγια. Η μητέρα μου ζει σε μονοκατοικία δεν έχει καταφύγιο, δεν μπορεί να φύγει να πάει κάπου. Φοβάται αλλά και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω της επικινδυνότητας που ενέχει μια μετακίνηση νιώθει πιο ασφαλής να βρίσκεται στο σπίτι της» συμπλήρωσε ο Βλαντιμίρ Μορότσκο.

Πόλεμος Ουκρανία: Έκρηξη τη στιγμή που ήταν on air reporter του OPEN

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην Ουκρανία με τις ρωσική εισβολή και τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη είναι στραμμένα εκεί, καθώς εκτός από τους πρόσφυγες και τους άμαχους, μεγάλη ανησυχία επικρατεί και για τους ανταποκριτές από όλο τον κόσμο.

Δημοσιογράφοι από όλες τις χώρες, βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη με κίνδυνο τη ζωή τους, προκειμένου να παρέχουν πλήρη κάλυψη των γεγονότων και ενημέρωση. Με 24ωρη κάλυψη το OPEN βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης όλες αυτές τις μέρες.

Το πρωί της Παρασκευής, 4/3 η εκπομπή Ώρα Ελλάδος συνδέθηκε ζωντανά με την Ουκρανία και τον δημοσιογράφο Χρήστο Νικολαϊδη όπου βρίσκεται στο Κίεβο και καθώς ο ρεπόρτερ μετέφερε το ρεπορτάζ, σημειώθηκε έκρηξη κοντά του και απαθανατίστηκε από το φακό.