Πάτρα: «Δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση» - Τι αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο της Μαλένας;

Αναφέρθηκε στην ηπατική ανεπάρκεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Πάτρα: «Δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση» - Τι αποκάλυψε ο Γρηγόρης Λέων για τον θάνατο της Μαλένας;

Ο ιατροδικαστής που ασχολείται με την υπόθεση της Πάτρας, Γρηγόρης Λέων, το πρωί της Τετάρτης 20/4 προχώρησε σε μία ανάρτηση στο Twitter κατά την οποία μιλούσε για τις συνθήκες θανάτου της Μαλένας, της δεύτερης κόρης δηλαδή, της οικογένειας Δασκαλάκη, η οποία έρχεται αντιμέτωπη με νέε κατηγορίες για χρέη.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για τον θάνατο της Μαλένας

Σύμφωνα με τα επιστημονικά ευρήματα, η ηπατική ανεπάρκεια προέρχεται από ίκτερο, κάτι το οποίο στην περίπτωση της 3,5 ετών Μαλένας δεν διαπιστώθηκε. Αυτή την εξέλιξη θέλησε να μοιραστεί ο ίδιος με το πλήθος, αφήνοντας για άλλη μία φορά την φαντασία του κοινού, αλλά και τον ειδικών να οργιάσει σχετικά με το τι μπορεί να έχει συμβεί.

«Ένα βασικό κλινικό εύρημα της ηπατικής ανεπάρκειας είναι ο ίκτερος, ο οποίος διαπιστώνεται στο ανθρώπινο σώμα (και στο νεκροτομείο) ακόμα και από φοιτητή ιατρικής. Στην ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν υπάρχει τέτοια διαπίστωση. Ακολουθεί βιβλιογραφία:», έγραψε χαρακτηριστικά.

Το ανατριχιαστικό σκίτσο του ιατροδικαστή για την 3,5 ετών κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου

Συνεχίζονται κανονικά οι έρευνες για τον ανεξήγητο θάνατο της Μαλένας τρία χρόνια πριν, με τον Γρηγόρη Λέων να είναι πια βέβαιος ότι το βρέφος πέθανε από ασφυξία. Ο γνωστός ιατροδικαστής συγκεκριμένα θέλησε να δείξει τον τρόπο που πέθανε η Ίριδα, μέσα από μια ανάρτησή του.

Ο ίδιος παρόλο που αποχώρησε από την υπόθεση, δημοσίευσε στα social media ένα σκίτσο για να δείξει πως προήλθαν τα τραύματα στο πρόσωπο του παιδιού και πως αυτό πέθανε από ασφυξία. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα τραύματα από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν είναι πλήρως συμβατά με ασφυξία, παρόλο που ο θάνατος αποδόθηκε σε ηπατική ανεπάρκεια.

«Στη Μαλένα είναι σημαντικό να αξιολογηθούν ορθά όλα τα τραύματα του παιδιού στο πρόσωπο από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν. Το ύψος των αμυχών στη βάση της μύτης (ψηλά) είναι πλήρως συμβατό με ασφυξία. Ο δράστης της φωτογραφίας (από τη βιβλιογραφία) είναι αριστερόχειρα», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Να υπενθυμίσουμε ωστόσο πως η προγραμματισμένη για τη Μεγάλη Τρίτη, εκταφή των οστών της μικρής Μαλένας, δεν θα πραγματοποιηθεί.