Κιβωτός του Κόσμου: Με "σωματοφύλακες" πρώην τρόφιμους κυκλοφορούσε ο πάτερ Αντώνιος

Σοκαριστικές αποκαλύψεις

Στέλλα Μούτσιου
Youweekly Editor
Κιβωτός του Κόσμου: Με

Άλλη μία καταγγελία πραγματοποιήθηκε εις βάρος του πάτερ Αντώνιου, κατά την οποία ο ίδιος έβαζε τα ανήλικα παιδιά να εργάζονται αντί να πηγαίνουν στο σχολείο. Ωστόσο, δεν είναι τα μόνα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες για την Κιβωτό του Κόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο πατέρας Αντώνιος κυκλοφορούσε γύρω του με ορισμένους άντρες, οι οποίοι λειτουργούσαν ως «σωματοφύλακες». Πρόκειται για άνδρες που ήταν πρώην τρόφιμοι του οργανισμού, οι οποίοι στη συνέχεια παρέμειναν ως εργαζόμενοι εκεί και «φύλακες» του ιερέα.

Οι σωματοφύλακες του πάτερ Αντώνιου

Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, πρόκειται για ιδιαίτερα σκληρά στα παιδιά που φιλοξενούνταν στις δομές της Κιβωτού.

Ποιος είναι ο άνθρωπος που εμπνεύστηκε το 1998 την συγκεκριμένη δομή

Σοκαριστικές είναι οι εξελίξεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσον αφορά το τι συνέβαινε πίσω από τις κλειστές πόρτες της δομής, Κιβωτός του Κόσμου, και τα βασανιστήρια που υπέστησαν τα παιδιά τα βράδια (δείτε εδώ την ανατριχιαστική νέα καταγγελία).

Οργισμένοι γονείς σήμερα έσπασαν τις πόρτες για να μπουν στη δομή και να πάρουν τα παιδιά τους (δείτε εδώ το βίντεο) και δυστυχώς πρώτο όνομα φιγουράρει αυτό του πατήρ Αντώνιου, που είναι και ο ιδρυτής της δομης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα της «Κιβωτού», ο ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου υπηρέτησε ως εφημέριος στον Άγιο Γεώργιο Ακαδημίας Πλάτωνος, στον Κολωνό. Ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998 σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα.

Από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκε, ένιωσε την ανάγκη να αντιδράσει σε ότι συνέβαινε γύρω του. Ο ίδιος, παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου, ενώ πάντα τα ίδια και οι οικογένειές τους βρίσκονταν σε ανάγκη.

Σιγά σιγά, τα πλησίασε μέσω του μπάσκετ και της αποδοχής, ανθρώπινα, προσπαθώντας να μιλήσει μαζί τους για τους προβληματισμούς τους, για την καθημερινότητά τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσον, χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί και κυρίως να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

πάτερ Αντώνιος κιβωτός

«Κάθισα να ακούσω τα παιδιά, τα αποδέχτηκα έτσι ακριβώς όπως είναι. Μοιράστηκα το σπίτι τους, τη πλατεία και το γήπεδο. Μέσα από τον αθλητισμό και τα πρωταθλήματα βγήκαν τα θετικά τους στοιχεία. Όταν κάποιος είναι τόσο απελπισμένος, όπως αυτά, τι να του πεις; Ότι ο Χριστός σώζει; Τα ακούει βερεσέ.»

Σε αυτό του τον αγώνα, πάντα στο πλάι του η σύντροφος και αρωγός, η σύζυγός του Σταματία Γεωργαντή, με την οποία τότε, όπως και τώρα θυσιάζονται και μοιράζονται τις αγωνίες, τις δυσκολίες και φυσικά την ικανοποίηση του εγχειρήματος. «Στόχος μας είναι τα παιδιά να νιώσουν ότι υπάρχει και ένας άλλος κόσμος, πέρα από αυτόν που έχουν γνωρίσει. Μόνο κίνητρό μας είναι η αγάπη και σε αυτή βασιζόμαστε».

Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του. Οι κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να έρχονται ο ένας μετά τον άλλο και εθελοντικά να παρέχουν τις υπηρεσίες τους. Δάσκαλοι άρχισαν να έρχονται και να κάνουν μαθήματα στα παιδιά, νοικοκυρές της περιοχής άρχισαν να φέρνουν πράγματα από τα σπίτια τους, τρόφιμα και ρούχα που δεν χρειάζονταν πια οι δικές τους οικογένειες.