Στο Ισραήλ πριν από λίγες ημέρες πρώην παίκτης του Survivor - Οι αναρτήσεις του πριν ξεσπάσει ο πόλεμος

Ένας δύσκολος και μακρύς πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει...

Έφη Εκίζογλου
Youweekly Editor
Instagram
Instagram

Το Ισραήλ και η Χαμάς έχουν εμπλακεί σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση που έχει αφήσει πίσω της, μέχρι στιγμής, περίπου 1.000 νεκρούς σε διάστημα μόλις μιας ημέρας. Το Σάββατο 7/10 για την ακρίβεια, η Χαμάς εξαπόλυσε μια άγρια επίθεση χωρίς προηγούμενο στο Ισραήλ, ανατινάζοντας τμήματα του ισχυρού τείχους που χωρίζει τις δύο πλευρές και στέλνοντας μαχητές στις κοινότητες των Ισραηλινών κατά μήκος των συνόρων της Γάζας.

Η κίνηση αυτή υποχρέωσε την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου να προειδοποιήσει «για έναν μακρύ και δύσκολο πόλεμο».

Έκτοτε οι εικόνες που αντικρίζουμε είναι αποτρόπαιες (δείτε εδώ ντοκουμέντα). Πριν 2 ημέρες, ωστόσο, πρώην παίκτης του Survivor και πιο συγκεκριμένα ο Κώστας Αναγνωστόπουλος ενημέρωσε με δημοσίευσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram πως βρέθηκε για 24ωρες στο Ισραήλ, λόγω του αγώνα που έπαιζε ο Παναθηναϊκός στο Europa League και μέσα από τις εικόνες που μοιράστηκε με τους followers του έδειξε μια διαφορετική πλευρά της χώρας που τώρα καίγεται και βομβαρδίζεται χωρίς σταματημό.

Η ανάρτηση του Κώστα Αναγνωστόπουλου

Μάλιστα, στα σχόλια από κάτω μια follower του έγραψε πριν από 10 ώρες «Και μετά το χάος..», με μια φάτσα που κλαίει...

Πότε ιδρύθηκε η Χαμάς και ποιος είναι ο στόχος της;

Το αρκτικόλεκτο Χαμάς αντιστοιχεί στην πλήρη ονομασία Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης και στην αραβική λέξη που σημαίνει «ζήλος». Το κίνημα της Χαμάς ιδρύθηκε στη Γάζα το 1987 από έναν ιμάμη, τον σεΐχη Αχμέντ Γιασίν, και τον βοηθό του Αμπντούλ Αζίζ αλ Ραντίσι λίγο μετά την έναρξη της πρώτης Ιντιφάντα, μιας εξέγερσης εναντίον της κατοχής των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ.

Το κίνημα ξεκίνησε ως παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην Αίγυπτο και δημιούργησε μια στρατιωτική πτέρυγα, τις Ταξιαρχίες Izz al-Din al-Qassam, για να συνεχίσει τον ένοπλο αγώνα κατά του Ισραήλ με στόχο την απελευθέρωση της ιστορικής Παλαιστίνης. Προσέφερε επίσης προγράμματα κοινωνικής πρόνοιας στα παλαιστινιακά θύματα της ισραηλινής κατοχής.