Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συνταγή για καλοφαγάδες: Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες!

Ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο!

Συνταγή για καλοφαγάδες: Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες!
ΑΛΜΥΡΕΣ 20.07.2019 14:15

To Youweekly.gr σας παρουσιάζει την καλύτερη συνταγή για καλοφαγάδες! Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες!

Ένα πεντανόστιμο λαχταριστό πιάτο που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.

Μια υπέροχη συνταγή (από εδώ) για το τέλειο Κεμπάπ γιαουρτλού με σπιτικές πίτες για ορεκτικό ή μεζεδάκι για το ουζάκι σας, αλλά και για το οικογενειακό γεύμα ή δείπνο.

Η συνταγή της ημέρας: Φτιάξτε μια υπέροχη και πεντανόστιμη κρητική καρμπονάρα!

Υλικά συνταγής
Για τα κεμπάπ:
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
1 κ.γ. ελαιόλαδο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τη σάλτσα:
60 γρ. βούτυρο
5 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1/2 κ.γ. κανέλα
αλάτι πιπέρι

Για τις πίτες:
2 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
λίγο αλεύρι για το “άνοιγμα” της ζύμης

Εκτέλεση συνταγής

Για τις πίτες: Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με το αλάτι και σιγά-σιγά προσθέτουμε το χλιαρό νερό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη μαγιά. Πλάθουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει ελαστική. Τη μεταφέρουμε σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και την αφήνουμε για 40 λ τουλάχιστον σε ζεστό μέρος, για να διπλασιαστεί σε όγκο. (Μπορείτε να την αφήσετε στο φούρνο στους 40- 50 βαθμούς).

Για τα κεμπάπ: Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε τα κεμπάπ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου για να αναμειχθούν οι γεύσεις.

Για τη σάλτσα ντομάτας: Στο μεταξύ μπορούμε να ετοιμάσουμε τη σάλτσα ντομάτας. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τις ντομάτες, λίγη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να πήξει καλά, ανακατεύοντας συχνά.

Βγάζουμε το κιμά από το ψυγείο και με βρεγμένα χέρια ζυμώνουμε καλά το μείγμα στη γνωστή μορφή κεμπάπ. Περνάμε τα κεμπάπ σε καλαμάκια, [καλύπτουμε τις άκρες από τα καλαμάκια με αλουμινόχαρτο να μη μαυρίσουν] και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ψηθούν καλά και να ροδοκοκκινίσουν, περίπου για 1 ώρα. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε συνέχεια ούτως ώστε να μην καούν.

Αλευρώνουμε το πάγκο εργασίας μας, χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 μπάλες και τις ανοίγουμε σε πίτες. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε λίγο τις πίτες και τις ψήνουμε μία-μία. Μόλις φουσκώνει και ροδίζει η μία πλευρά, αναποδογυρίζουμε και κάνουμε το ίδιο και από την άλλη.
Για το σερβίρισμα: Σε κάθε πιάτο τοποθετούμε πρώτα τις πίτες, από πάνω τα κεμπάπ, ακολουθεί η σάλτσα ντομάτας και τελειώνουμε με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε από πάνω λίγο κόκκινο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι!

Η συνταγή για ένα «λουκούμι» αρνίσιο μπούτι στον φούρνο!

Η απόλυτη συνταγή για ένα αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες για το οποίος θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Απλή, εύκολη και απολαυστική!

Η συνταγή αυτή με το αρνίσιο μπούτι στον φούρνο με πατάτες είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί!



ΥΛΙΚΑ

1 μπούτι αρνίσιο (αν βρείτε πάνω από κιλό καλύτερα)
1 κεφάλι σκόρδο κομμένο στη μέση
1 μάτσο θυμάρι
χοντρό αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Για το γλάσο

1/4 κούπας μέλι
1/4 κούπας μουστάρδα
2 κ. σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κιλό πατάτες κομμένες κυδωνάτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε το κάτω κόκαλο, που έχουμε ζητήσει από τον χασάπη να μας κρατήσει, μέσα στο μπούτι για ντεκόρ. Επίσης του ζητάμε ή το κάνουμε μόνοι μας αν έχουμε ένα κοφτερό μαχαίρι να μας ανοίξει το κρέας παντού ομοιόμορφα και να έχει το ίδιο πάχος.
Κάποια σημεία στα οποία είναι συγκεντρωμένο πολύ λίπος το αφαιρούμε και με ένα κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 - 4 χιλιοστών. Κάνουμε χαρακιές με το μαχαίρι μας στα σημεία με πολύ κρέας και εκεί βάζουμε τις λωρίδες με το λίπος που μαζέψαμε προηγουμένως.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο εσωτερικά και προσθέτουμε μπόλικο αλατοπίπερο. Επίσης βάζουμε μπόλικο ψιλοκομμένο θυμάρι.
Στην μια άκρη του κρέατος βάζουμε το κόκαλο και τυλίγουμε το κρέας προσεκτικά σε ρολό.
Δένουμε με σπάγκο σε 3 - 4 σημεία.
Αλείφουμε και απέξω το αρνί με λάδι και βάζουμε μπόλικο αλατοπίπερο και το υπόλοιπο θυμάρι. Βάζουμε στον πάτο του ταψιού λαδόκολλα. Βάζουμε μέσα το αρνί και το σκόρδο.
Σκεπάζουμε το αρνί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 2:00 - 2:30 ώρες ανάλογα το μέγεθος του κρέατος.
Κατά τη διάρκεια που είναι το κρέας στο φούρνο βράζουμε τις πατάτες μας σε μπόλικο νερό. Στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε το μέλι με τη μουστάρδα και το μπαλσάμικο και αλείφουμε με αυτό το μείγμα το αρνί μας.
Επιστρέφουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε για λίγο ακόμα μαζί με τις πατάτες μέχρι να καραμελώσει το γλάσο μας και να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Συνταγή: Παραδοσιακή κρεατόπιτα από την Κεφαλλονιά! Ότι καλύτερο!

Γρήγορη και εύκολη συνταγή για σπιτική και νόστιμη κοτόπιτα!

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο Youweekly.gr

Share