Θετικός στον κορωνοϊό κορυφαίος ποδοσφαιριστής

Μόλις έγινε η ανακοίνωση

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Θετικός στον κορωνοϊό κορυφαίος ποδοσφαιριστής

Θετικός σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα Τσάβι Ερντάντεθ. Ο Τσάβι έγραψε στα social media πως αισθάνεται καλά ωστόσο ανέφερε πως πρέπει να μπει σε καραντίνα μέχρι οι γιατροί να του επιτρέψουν να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Θυμίζουμε πως ο Τσάβι εργάζεται ως προπονητής στην Αλ Σάαντ, την ομάδα που ολοκλήρωσε ποδοσφαιρικά την καριέρα του. Ο Ισπανός «θρύλος» της Μπαρτσελόνα έγραψε:«Πριν από λίγες μέρες και ακολουθώντας τις οδηγίες, βρέθηκα θετικός στον κορωνοϊό. Ευτυχώς αισθάνομαι καλά, αλλά πρέπει να μπω σε καραντίνα μέχρι να μου δώσουν το “ok” οι γιατροί για να μπορέσω να επιστρέψω στη ρουτίνα μου και τη δουλειά μου.

Την ίδια στιγμή, κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στο Δρομοκαΐτειο. Δείτε εδώ πληροφορίες σχετικά με το θέμα.

Μέχρι τότε ο Ντέιβιντ Πρατς θα προπονεί την ομάδα εκ μέρους μου, από το τεχνικό επιτελείο. Να προσέχετε και τα λέμε σύντομα στο γήπεδο» .

Σε εξετάσεις για κορονοϊό υποβλήθηκαν, επίσης, η σύζυγος και τα δυο παιδιά του όμως η οικογένειά του δεν νοσεί, κάτι που σημαίνει πως ο Τσάβι πρέπει να μείνει απομονωμένος κι από την οικογένεια του.

Πηγή: ethnos.gr

O Μελ Γκίμπσον είχε κορωνοϊό αλλά του έδωσαν αυτό το φάρμακο στο νοσοκομείο και μετά ήταν αρνητικός

Στην αποκάλυψη ότι ο διάσημος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον νόσησε με κορωνοϊό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο προχώρησε η εφημερίδα Daily Telegraph.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τις οποίες στη συνέχεια επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του 64χρονου ηθοποιού, ο Γκίμπσον διαγνώστηκε με κορωνοϊό τον περασμένο Απρίλιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί πώς κόλλησε τον ιό ο Αυστραλός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στον Γκίμπσον χορηγήθηκε Remdesivir στο νοσοκομείο στο οποίο νοσηλεύτηκε για επτά ημέρες.

Έκτοτε, καταλήγουν οι ίδιες πηγές, ο 64χρονος ηθοποιός έχει υποβληθεί αρκετές φορές σε τεστ για κορωνοϊό τα οποία όλα βγήκαν αρνητικά.

Σοκαριστικές είναι και η λεπτομέρειες που ανέφερε ο Τομ Χανκς για την περίοδο που νόσησε από κορωνοϊό.

Τι είναι η Remdesivir

Μελ Γκίμπσον κορωνοϊός

Η ρεμδεσιβίρη (remdesivir) αναστέλλει τις ιογενείς RNA πολυμεράσες και έχει ευρεία ενεργότητα έναντι ευρέως φάσματος των μελών των φιλοϊών (EBOV, MARV), των κορωνοϊών (SARS-CoV, MERS-CoV) και των παραμυξοϊών (RSV, NiV, Hendra).

Πηγή: Γαληνός Οδηγός Φαρμάκων