Για πρώτη φορά: Φωτογραφία ντοκουμέντο από τα χιλιάρικα που είχε στο σπίτι της η Εύα Καϊλή

Τι αντίκρισαν οι Αστυνόμοι όταν μπήκαν μέσα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Τεράστιο σκάνδαλο έχει δημιουργηθεί με την σύλληψη της Εύας Καϊλή για διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ίδια και ο σύντροφος της βρίσκονται υπό κράτηση ενώ ο πατέρας της αφέθηκε ελεύθερος - τι συμβαίνει όμως με την κόρη της ηλικίας 2 ετών.

Σακούλες με μεγάλα χρηματικά ποσά εντοπίστηκαν στο σπίτι της, στα πλαίσια της έρευνας, σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρουν τα Βελγικά ΜΜΕ. Αρχικά είχε γίνει γνωστό πως η αστυνομία των Βρυξελλών έχει ερευνήσει 16 σπίτια και έχει κάνει 4 προσαγωγές καθώς υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι η χώρα επιχείρησε να επηρεάσει οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις.

Το Κατάρ επιχείρησε ανάμειξη σε ευρωπαϊκές υποθέσεις, χρηματίζοντας αξιωματούχους. Υπενθυμίζεται ότι η χώρα έχει κατηγορηθεί για παραβιάσεις ανθρώπινων και εργασιακών δικαιωμάτων.

Ήδη έχει τεθεί εκτός κόμματος ΠΑΣΟΚ, ενώ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε με 625 ψήφους υπέρ, μία κατά και δύο αποχές, να τερματιστεί πρόωρα η θητεία της.

Μάλιστα, η Ρομπέρτα Μετσόλα, μετά το τέλος της ψηφοφορίας, έγραψε στο twitter: «Λόγω των ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε ότι η Εύα Καϊλή δεν είναι πλέον αντιπρόεδρός. Η απόφαση αυτή έχει άμεση ισχύ. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρμόδιες εθνικές αρχές επιβολής του νόμου και τις δικαστικές αρχές» - δείτε εδώ την ανάρτηση.

Τις τελευταίες ώρες ωστόσο, βγήκε στο φως της δημοσιότητας φωτογραφία ντοκουμέντο με τα χρήματα που κατάσχεσαν οι Αρχές από το σπίτι της Εύας Καϊλή, του συντρόφου της, από την τσάντα του πατέρα της αλλά και από το σπίτι του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι (σοκ επικρατεί με την τοποθεσία που φημολογείται πως τα έκρυβε).

Πρόκειται για 1,5 εκατ. ευρώ και την φωτογραφία δημοσίευαν τα βελγικά ΜΜΕ.

Τα χρήματα που κατασχέθηκαν για το Qatar gate

Εύα Καϊλή χρήματα κατάσχεση
Πηγή: Le Soir/Αστυνομία Βελγίου

Τι είναι το Qatar Gate

Οι βελγικοί ομοσπονδιακοί εισαγγελείς απήγγειλαν την Κυριακή κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για διαφθορά, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση για λογαριασμό ενός «κράτους του Κόλπου». Κράτος το οποίο βελγικά μέσα ενημέρωσης και ορισμένα μέλη της Κομισιόν έχουν αναγνωρίσει ως το Κατάρ. Οι ευρωπαϊκές αρχές δεν κατονόμασαν τη χώρα.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέφερε ότι «υποπτεύεται ότι τρίτα μέρη σε πολιτικές και/ή στρατηγικές θέσεις εντός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πληρώθηκαν με μεγάλα χρηματικά ποσά ή προσφέρθηκαν σε αυτά σημαντικά δώρα για να επηρεάσουν τις αποφάσεις του Κοινοβουλίου», όπως ανέφερε σε μια δήλωση.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε 16 ακίνητα στις Βρυξέλλες και κατέσχεσε 600.000 ευρώ σε μετρητά, καθώς και υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των συλληφθέντων φέρεται να είναι η Εύα Καϊλή, μία από τις αντιπρόεδρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βελγική αστυνομία πραγματοποίησε κι άλλη έφοδο στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τη Δευτέρα.