Εκείνη αυτοκτόνησε και εκείνος πέθανε μόνος του - Το τέλος των δυο πασίγνωστων ηθοποιών που αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα σαν τον Γιώργο Λαμπάτο

Οι τραγικές ιστορίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
NDPPHOTO
NDPPHOTO

Η ιστορία του Γιώργου Λαμπάτου συγκλόνισε την ελληνική showbiz! Ο ηθοποιός περνάει δύσκολες ώρες, καθώς ζει με 220 ευρώ το μήνα μέσα σε ένα υπόγειο 15τμ (δείτε βίντεο από το εσωτερικό του). Όπως έχει εξομολογηθεί εδώ και χρόνια κανείς δεν του έχει κάνει κάποια επαγγελματικά πρόταση με αποτέλεσμα να μην έχει χρήματα για να πληρώσει ούτε το ρεύμα του σπιτιού του και να κινδυνεύει με διακοπή.

Ο δημοσιογράφος επίσης που του πήρε την συνέντευξη, μιλώντας στο Πρωινό του Γιώργου Λιάγκα στον ΑΝΤ1, ξέσπασε σε κλάματα, αποκαλύπτοντας πως λόγω της πίεσης από την όλη κατάσταση, όταν γύρισε στο γραφείο του ζήτησε από τον διευθυντή του να παραιτηθεί.

Ο Γιώργος Λαμπάτος όμως δεν είναι ο μοναδικός ηθοποιός που βιώνει την οικονομική τραγωδία. Πολλοί ηθοποιοί ζουν στο Σπίτι του Ηθοποιού, ενώ όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν, τους φροντίζουν οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί.

Εκείνος όμως στάθηκε τυχερός... δυο ηθοποιοί του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όμως δεν στάθηκαν τυχεροί στη ζωή τους, με αποτέλεσμα βρουν τραγικό τέλος.

Η οικονομική ανέχεια και η αυτοκτονία της Ρένας Παγκράτη

Η Ρένα Παγκράτη ήταν Ελληνίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια που πρωταγωνίστησε στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έγινε ιδιαίτερα γνωστή στο ευρύ κοινό από το ρόλο της Κάθριν Βουρλίδου στη κωμική σειρά της κρατικής τηλεόρασης Λούνα Παρκ στην οποία πρωταγωνίστησε από το 1974 μέχρι το 1981.

Οι πρώτες της εμφανίσεις σε ταινίες ξεκίνησαν από μικρή ηλικία, όταν ως "παιδί-θαύμα" έπαιξε στις ταινίες του Γιώργου Αρίωνα "Η γέφυρα της ευτυχίας" και "Όταν η ευτυχία προστάζει". Συμμετείχε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή "Τα παραμύθια της θείας Λένας", με την Αντιγόνη Μεταξά.

Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα "Νοστράδαμος" και την ανακάλυψε ο Γιάννης Δαλιανίδης, που ευθύς της έδωσε το ρόλο χίπισσας Κάθριν, στη σειρά "Λούνα Παρκ". Τον ίδιο καιρό εμφανίστηκε σε αντίστοιχους ρόλους σε κινηματογραφικές ταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη ("Βασικά καλησπέρα σας", "Καμικάζι αγάπη μου" κ.ά.) και της Ρένας Βλαχοπούλου.

Τελευταία της εμφάνιση στην τηλεόραση ήταν το 1998 στην Λάμψη ως μάρτυρας στο δικαστήριο στο 1ο επεισόδιο, ενώ στον κινηματογράφο το 1985 στην ταινία "Ο Δυναστείας". Τελευταία της βιντεοταινία ήταν το 1990 στο "Γης Μαδιάμ".

Απεβίωσε σε ηλικία 49 ετών στην Αθήνα στις 25 Ιουνίου 1998 από φαρμακευτική δηλητηρίαση. Ο θάνατός της ήταν αυτοκτονία, απόρροια της οικονομικής ανέχειας και της ανεργίας της τα τελευταία χρόνια. Σε σχετική επιστολή που βρέθηκε η ηθοποιός ανέφερε ότι εκτός από πολύ λίγους συναδέλφους της, κανένας άλλος δεν θέλησε να την προσλάβει. Η ζωή της μακριά από το σανίδι ήταν αυτό που την έφερε σε οικονομικό και προσωπικό αδιέξοδο. Κηδεύτηκε στο Νεκροταφείο του Βύρωνα.

Το δράμα του Αλέξη Γκόλφη - Βρισκόταν στο νεκροτομείο και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει

Ο Αλέξης Γκόλφης ήταν Έλληνας ηθοποιός, που έγινε γνωστός στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό από το ρόλο του Μανωλιού στη σειρά "Ο Χριστός ξανασταυρώνεται", στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλέξανδρος Γκολφινόπουλος και κατά την εφηβεία του υπήρξε θαυμάσιος παίχτης επιτραπέζιας αντισφαίρισης και έπαιζε σε ομάδα Α' κατηγορίας.

Έκανε τα πρώτα του βήματα στον κινηματογράφο, παίζοντας πολύ μικρούς ρόλους σε ταινίες του Θανάση Βέγγου, με το όνομα "Άλεξ Γκόλφης" στους τίτλους. Η μεγάλη του στιγμή ήταν στην τηλεόραση, όταν ο σκηνοθέτης Βασίλης Γεωργιάδης του ανέθεσε το ρόλο του Μανωλιού-Χριστού στη συγκλονιστική σειρά από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη, το 1975-76. Εκτός από αυτή τη σειρά όμως, συμμετείχε και σε πολλές άλλες παραγωγές της ελληνικής τηλεόρασης που σημείωσαν τεράστια επιτυχία, όπως "Λόγω τιμής" και "Η απόδραση" (1996).

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν πολύ δύσκολα και ο ηθοποιός έπαιρνε για χρόνια ουσίες. Ο Αλέξης Γκόλφης είχε παραδεχθεί ότι ο κόσμος τον αναγνώριζε συχνά στον δρόμο τον σταματούσε, βλέποντας στο πρόσωπό του εκείνο του Χριστού. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν σε μεσημεριανή εκπομπή όπου μιλούσε, με αξιοπρέπεια, για το δράμα που ζούσε.

Αλέξης Γκόλφης ιστορία

Πέθανε στις 5 Αυγούστου 2007 σε ηλικία 59 ετών, μόνος και αβοήθητος. Ο θάνατός του αποκαλύφθηκε έπειτα από δύο μήνες, στις 9 Οκτωβρίου 2007. Από τον Αύγουστο του 2007 ο Γκόλφης βρισκόταν στο νεκροτομείο και κανείς δεν τον είχε αναζητήσει. Μόλις το μεσημέρι της 9ης Οκτωβρίου αποκαλύφθηκε ότι ο άτυχος ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στις αρχές Αυγούστου. Ζούσε, άστεγος και ρακοσυλλέκτης, στην πλατεία Κολιάτσου. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζούσε σε ένα άθλιο σπίτι στα Πατήσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Στέφανου Χίου - ο οποίος επιμελήθηκε άρθρο στην εφημερίδα Espresso - από κατοίκους της περιοχής, ο Αλέξης Γκόλφης «τον τελευταίο καιρό έπινε πολύ γυρνώντας σαν σκιά στους σκοτεινούς δρόμους». Όπως είπαν οι ίδιοι, ένιωσε αδιαθεσία, μεταφέρθηκε ημιλιπόθυμος στον Ερυθρό Σταυρό και λίγη ώρα αργότερα κατέληξε από οξύ καρδιακό επεισόδιο.

Η ΕΡΤ, τιμώντας την προσφορά του καλλιτέχνη και παλαιού συνεργάτη της, αποφάσισε να γίνει η κηδεία του με δαπάνη της. Η ταφή έγινε στις 11 Οκτωβρίου 2007 από το Νεκροταφείο Ζωγράφου.

Με πληροφορίες wikipedia